Consiliul Local Câmpina a decis, în ședința de joi, 31 ianuarie, la propunerea primarului Horia Tiseanu, să plafoneze salariile funcționarilor publici și personalului contractual din Primăria Câmpina și din serviciile publice subordonate administrației locale. Cu alte cuvinte, în 2019, salariile angajaților nu vor fi majorate, chiar dacă salariul minim pe economie a crescut, ci se vor păstra la nivelul lunii decembrie 2018. Totuși, chiar și fără această majorare, fondul de salarii tot va crește și asta pentru că, în acest an, administrațiile locale sunt obligate prin lege să mărească salariile asistenților personali ai persoanelor cu handicap și să le acorde acestora indemnizație de hrană și vouchere de vacanță.
Vă reamintim că salariile din administrația locală se calculează înmulțind salariul minim pe economie cu niște coeficienți aprobați încă din iulie 2017. Creșterea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie 2019 ar fi dus, implicit, la creșterea tuturor salariilor din administrația locală, dar legea permite consiliilor locale să decidă dacă acordă sau nu această majorare pentru angajații Primăriei și serviciilor publice subordonate. Consiliul Local Câmpina a decis să nu o acorde.
"De la 1 ianuarie 2019 se majorează salariile de bază pentru asistenții personali ai persoanelor cu handicap. În plus, din acest an suntem obligați să acordăm vouchere de vacanță și indemnizație de hrană pentru asistenții personali. Acest lucru înseamnă o creștere substanțială a fondului de salarii, de aproape 19%. Dacă mai majorăm și salariile funcționarilor publici și personalului contractual, ajungem să nu mai facem altceva decât să plătim salarii. Avem nevoie de bani și pentru secțiunea dezvoltare, nu doar pentru salarii", a afirmat primarul Horia Tiseanu. (video)
Prin urmare, Consiliul Local a aprobat în unanimitate suspendarea Articolului 3, al.4 din HCL 110/2017, adică acea prevedere prin care s-ar fi majorat salariile funcționarilor publici odată cu majorarea salariului minim pe economie. Asta înseamnă plafonarea salariilor în 2019. Precizăm că această plafonare nu-i afectează pe primar și viceprimar, ale căror indemnizații sunt stabilite prin lege și nu prin hotărâre a Consiliului Local, iar indemnizațiile primarului Horia Tiseanu și viceprimarului Adrian Pițigoi au crescut de la 1 ianuarie 2019.
Referitor la asistenții personali ai persoanelor cu handicap, precizăm că, la Câmpina, numărul acestora este de 150, iar fondul de salarii pentru aceste persoane a fost anul trecut de 2,25 milioane lei. Anul acesta va fi mai mare cu 19%.
Citiți și: Primarul și viceprimarul Câmpinei, printre norocoșii demnitari cărora le-au fost majorate salariile de la 1 ianuarie 2019
Din anul 2019, la Câmpina nu s-a mai organizat evenimentul ”Nunta de Aur”, dedicat cuplurilor care au împlinit în anul respectiv 50 ani de la căsătorie.
Karla Melnic, Carolina Neagu (foto), Simona Dănescu și Ioana Mihăilă sunt cele patru fete minunate care vor reprezenta România și, bineînțeles, Câmpina, la Campionatele Mondiale și Europene de Dans organizate sub egida IDO 2025.
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis o imagine surprinsă în această dimineață în parcarea Centrului comercial PROFI, din cartierul Turnătoriei, din Câmpina.
Trei persoane din Prahova, cu vârste de 23, 45 și 51 ani, sunt cercetate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate, în colaborare cu procurorii DIICOT, fiind acuzate de trafic de persoane.