Salariile angajaților din Primăria Câmpina, plafonate în 2019 la nivelul lunii decembrie 2018

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Local Câmpina a decis, în ședința de joi, 31 ianuarie, la propunerea primarului Horia Tiseanu, să plafoneze salariile funcționarilor publici și personalului contractual din Primăria Câmpina și din serviciile publice subordonate administrației locale. Cu alte cuvinte, în 2019, salariile angajaților nu vor fi majorate, chiar dacă salariul minim pe economie a crescut, ci se vor păstra la nivelul lunii decembrie 2018. Totuși, chiar și fără această majorare, fondul de salarii tot va crește și asta pentru că, în acest an, administrațiile locale sunt obligate prin lege să mărească salariile asistenților personali ai persoanelor cu handicap și să le acorde acestora indemnizație de hrană și vouchere de vacanță. 

Vă reamintim că salariile din administrația locală se calculează înmulțind salariul minim pe economie cu niște coeficienți aprobați încă din iulie 2017. Creșterea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie 2019 ar fi dus, implicit, la creșterea tuturor salariilor din administrația locală, dar legea permite consiliilor locale să decidă dacă acordă sau nu această majorare pentru angajații Primăriei și serviciilor publice subordonate. Consiliul Local Câmpina a decis să nu o acorde. 
"De la 1 ianuarie 2019 se majorează salariile de bază pentru asistenții personali ai persoanelor cu handicap. În plus, din acest an suntem obligați să acordăm vouchere de vacanță și indemnizație de hrană pentru asistenții personali. Acest lucru înseamnă o creștere substanțială a fondului de salarii, de aproape 19%. Dacă mai majorăm și salariile funcționarilor publici și personalului contractual, ajungem să nu mai facem altceva decât să plătim salarii. Avem nevoie de bani și pentru secțiunea dezvoltare, nu doar pentru salarii", a afirmat primarul Horia Tiseanu. (video)
Prin urmare, Consiliul Local a aprobat în unanimitate suspendarea Articolului 3, al.4 din HCL 110/2017, adică acea prevedere prin care s-ar fi majorat salariile funcționarilor publici odată cu majorarea salariului minim pe economie. Asta înseamnă plafonarea salariilor în 2019. Precizăm că această plafonare nu-i afectează pe primar și viceprimar, ale căror indemnizații sunt stabilite prin lege și nu prin hotărâre a Consiliului Local, iar indemnizațiile primarului Horia Tiseanu și viceprimarului Adrian Pițigoi au crescut de la 1 ianuarie 2019. 
Referitor la asistenții personali ai persoanelor cu handicap, precizăm că, la Câmpina, numărul acestora este de 150, iar fondul de salarii pentru aceste persoane a fost anul trecut de 2,25 milioane lei. Anul acesta va fi mai mare cu 19%. 

Citiți și: Primarul și viceprimarul Câmpinei, printre norocoșii demnitari cărora le-au fost majorate salariile de la 1 ianuarie 2019

6805 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • aurel 04.02.2019 10:37 O decizie inteligenta ce putea fi luata si de femeile de serviciu ,oare Consilierii au primit mariri si cat,cat,suntem curiosi,ei transpira mult urcand scarile pana la sala de sedinta HAHAHAHA.Si care este problema ,va transformati in CASERIE ,veti fi unici pe planeta,noi va finantam ....
  • Gigi Ion 05.02.2019 17:44 UNANIMITATE ?!?!?!?! Nu-mi vine sa cred ce-mi vad ochii ! Inca o data se adevereste ca, in Campina, consilierii PSD pupa-n dos PNL-ul local ! Adica la primaria Ploiesti, consilierii PSD au dat o hotarire prin care au marit lefurile salariatilor din primarie, iar la noi, consilierii PSD le-ngheata ! Oare Bogdan Toader stie asta ? Adica cei din conducerea centrala PSD maresc salariul minim pe economie, iar PSD-istii campineni il taie ? Incredibil ce mizerie au putut sa faca astia ! Ar trebui sa li se retraga sustinerea politica la toti, sa fie dati afara din consiliul local si din partid ! Aloooo, Bogdan Toader, se audeeee ? Sa se duca sa se-nscrie toti in PNL !

Actualitate

21 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

424 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

Alte stiri recente

501 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1409 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.