Vă mai amintiți de Romgermed, acea clinică bucureșteană care în 2008 a încheiat un contract cu Spitalul Municipal Câmpina pentru efectuarea analizelor de laborator? Un contract păgubos pentru spital și care a fost suspendat în 2010 în urma unui control al Curții de Conturi. Ei bine, relația dintre Romgermed București și Spitalul Municipal Câmpina revine acum în atenția opiniei publice și asta pentru că Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Prahova a finalizat cercetările, iar dosarul urmează să fie trimis Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.
Ceea ce noi am scris și demonstrat în 2010, referitor la falsificarea contractului de către Romgermed, confirmă acum Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Prahova: "Ofițeri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE) au definitivat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. Din cercetările polițiștilor a rezultat că între o persoană juridică, cu sediul în municipiul București și un spital din municipiul Câmpina ar fi intervenit un contract de asociere, ulterior semnării acestuia, reprezentanții persoanei juridice falsificând o pagină și folosind exemplarul în mai multe litigii civile pe rolul instanțelor de judecată, obținând astfel, prin sentințe rămase definitive, suma totală de 2.356.357,84 lei, din care instituția sanitară publică a achitat prin executare silită, până în prezent, suma totală de 471.146,44 lei, sumă ce reprezintă și prejudiciul cauzat efectiv.”
Precizăm faptul că, într-o primă fază, polițiștii de la SICE au finalizat cercetările și au înaintat dosarul la Parchet în 2014. Atunci, procurorii au retrimis dosarul polițiștilor, solicitând cercetări suplimentare și noi expertize. Acum, dosarul ajunge din nou la Parchet și poate de această dată nu mai sunt probleme. Dar să ne reamintim povestea cu Romgermed.
În aprilie 2008, Spitalul Municipal Câmpina a încheiat un contract de asociere în participațiune cu Clinica Romgermed București pentru efectuarea analizelor de laborator. A fost cel mai păgubos contract din istoria spitalului câmpinean. Romgermed încasa lunar 100.000 lei (adică un miliard de lei vechi) pentru serviciile prestate, dar nu și-a respectat niciodată partea sa de obligații cum ar fi dotarea laboratorului cu echipamente specifice și suportarea costurilor cu personalul. Cum la un moment dat spitalul nu a mai putut plăti banii către Romgermed, clinica din București a apelat la instanță și a obținut o hotărâre judecătorească pentru blocarea conturilor instituției câmpinene. Asta prin vara lui 2009. Procesul dintre cele două părți a fost lung și tensionat. Partea bună este că atunci reprezentanții Spitalului Municipal au descoperit că Romgermed a modificat o pagină din contract, introducând perceperea de penalizări de 0,2% pentru fiecare zi de întârziere la plata datoriei (facsimil). O prevedere care nu figura decât în exemplarul de contract al clinicii bucureștene, nu și în cel al Spitalului Municipal. Iar penalizarile curgeau, datoria spitalului creștea, iar conducerea instituției nu înțelegea de unde vin aceste penalizari care în contract nu figurau. Această falsificare este confirmată acum de ofițerii SICE.
Alarmele telefoanelor mobile ale multor câmpineni au sunat din nou în această seară, în jurul orei 18.50, un mesaj RO-ALERT anunțând prezența unui urs pe Calea Doftanei, din Câmpina.
Veste tristă pentru Câmpina... Fostul primar al Câmpinei din perioada comunistă, Petre Câmpeanu, a încetat din viață la aproape 85 ani.
În cursul zilei de vineri, 6 septembrie, polițiștii au fost sesizați de către o femeie din Cornu, că fostul ei concubin a încălcat ordinul de protecție pe care aceasta îl obținuse de la Judecătoria Câmpina împotriva lui.
Traficul de droguri reprezintă unul dintre cele mai periculoase flageluri ale acestor ani, polițiștii acționând constant pentru combatarea acestui fenomen cu efecte inimaginabile, mai ales pe termen lung.