Dosarul Romgermed ajunge la Parchet. Poliția confirmă falsificarea contractului cu Spitalul Municipal Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Vă mai amintiți de Romgermed, acea clinică bucureșteană care în 2008 a încheiat un contract cu Spitalul Municipal Câmpina pentru efectuarea analizelor de laborator? Un contract păgubos pentru spital și care a fost suspendat în 2010 în urma unui control al Curții de Conturi. Ei bine, relația dintre Romgermed București și Spitalul Municipal Câmpina revine acum în atenția opiniei publice și asta pentru că Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Prahova a finalizat cercetările, iar dosarul urmează să fie trimis Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

Ceea ce noi am scris și demonstrat în 2010, referitor la falsificarea contractului de către Romgermed, confirmă acum Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Prahova: "Ofițeri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE) au definitivat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. Din cercetările polițiștilor a rezultat că între o persoană juridică, cu sediul în municipiul București și un spital din municipiul Câmpina ar fi intervenit un contract de asociere, ulterior semnării acestuia, reprezentanții persoanei juridice falsificând o pagină și folosind exemplarul în mai multe litigii civile pe rolul instanțelor de judecată, obținând astfel, prin sentințe rămase definitive, suma totală de 2.356.357,84 lei, din care instituția sanitară publică a achitat prin executare silită, până în prezent, suma totală de 471.146,44 lei, sumă ce reprezintă și prejudiciul cauzat efectiv.” 
Precizăm faptul că, într-o primă fază, polițiștii de la SICE au finalizat cercetările și au înaintat dosarul la Parchet în 2014. Atunci, procurorii au retrimis dosarul polițiștilor, solicitând cercetări suplimentare și noi expertize. Acum, dosarul ajunge din nou la Parchet și poate de această dată nu mai sunt probleme. Dar să ne reamintim povestea cu Romgermed.

În aprilie 2008, Spitalul Municipal Câmpina a încheiat un contract de asociere în participațiune cu Clinica Romgermed București pentru efectuarea analizelor de laborator. A fost cel mai păgubos contract din istoria spitalului câmpinean. Romgermed încasa lunar 100.000 lei (adică un miliard de lei vechi) pentru serviciile prestate, dar nu și-a respectat niciodată partea sa de obligații cum ar fi dotarea laboratorului cu echipamente specifice și suportarea costurilor cu personalul. Cum la un moment dat spitalul nu a mai putut plăti banii către Romgermed, clinica din București a apelat la instanță și a obținut o hotărâre judecătorească pentru blocarea conturilor instituției câmpinene. Asta prin vara lui 2009. Procesul dintre cele două părți a fost lung și tensionat. Partea bună este că atunci reprezentanții Spitalului Municipal au descoperit că Romgermed a modificat o pagină din contract, introducând perceperea de penalizări de 0,2% pentru fiecare zi de întârziere la plata datoriei (facsimil). O prevedere care nu figura decât în exemplarul de contract al clinicii bucureștene, nu și în cel al Spitalului Municipal. Iar penalizarile curgeau, datoria spitalului creștea, iar conducerea instituției nu înțelegea de unde vin aceste penalizari care în contract nu figurau. Această falsificare este confirmată acum de ofițerii SICE.

8680 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • G.C 17.05.2016 10:03 Dr Matei era manager,director medical tatal lui Pitigoi si economist Constanta Titei.Poate aflam ca nici prietenul Tiseanu nu e strain de manevra
  • Cohan Iohan 17.05.2016 12:22 Povesti vanatoresti,nu se rezolva nimic,dupa 8 ani o parte din hoti fie au murit fie au pitit banii de nu se mai gaseste nimic de recuperat.Doar povesti cu hoti ce auzim zilnic.
  • Bogdan 18.05.2016 07:25 Dar din partea spitalului răspunde cineva pentru jaful romgermed?! Dacă îmi aduc bine aminte, doamna Constanța Țiței a fost artizanul acestei afaceri pe plan local.
  • marius 18.05.2016 14:41 un scurt comentariu -raspuns pentru G.C.:cand s-a incheiat acel contract,in 2008, spitalul nu era subordonat administratiei locale,semnatarii acelui contract sunt singurii raspunzatori. L-am vazut pe dr.Tiu cat de 'mandru' este ca a castigat procesul cu firma respectiva dar a uitat sa spuna ca atunci cand a vazut ca echipa de avocati angajata de dr.Matei era pe punctual de a castiga a incercat din rasputeri sa rezilieze contractual de reprezentare. Asa ca....probabil si Tiu ar trebui sa dea niste explicatii.
  • cetatean 18.05.2016 14:59 In sfarsit o prezentare corecta a acestei stiri. Dar de ce nu se pune intrebarea de ce a zacut atatia ani, cred ca peste 5, un dosar al Curtii de Conturi prin sertare?

Actualitate

5098 vizualizari
28 feb. 2020 17:59

Tânăra din Câmpina NU este infectată cu coronavirus. Rezultatul testelor este negativ

Infecția cu coronavirus nu se confirmă la cele două persoane din județul Prahova internate la Spitalul de Boli Contagioase din Ploiești: tânăra de 19 ani, din Câmpina și bărbatul de 33 de ani, din Bărcănești. În ambele cazuri, rezultatele testelor efectuate la Institutul Național "Matei Balș" este negativ. Informația a fost furnizată de directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova, Dan Ioniță.

3007 vizualizari
28 feb. 2020 10:35

Campioana olimpică de tineret, Georgeta Popescu, a primit titlul de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina"

Ședința de joi, 28 februarie 2020, a Consiliului Local a început cu un moment festiv - acordarea tilului de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina" campioanei olimpice de tineret la monobob Georgeta Popescu. Tânăra sportivă a fost invitată în fața Consiliului Local pentru a primi diploma de "Cetățean de onoare", precum și un premiu de 10.000 lei din partea administrației câmpinene.

Alte stiri recente

408 vizualizari
29 feb. 2020 12:49

Cupa României, faza județeană, 16-imi de finală. Rezultate

Sâmbătă și duminică au loc partidele din 16-imile de finală ale fazei județene a Cupei României, fază din care au intrat în competiție și echipele din primul eșalon valoric județean. Primele două partide s-au disputat sâmbătă dimineață, celelate jocuri fiind programate în această după-amiază și mâine dimineață.

689 vizualizari
29 feb. 2020 10:41

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 29 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.