Dosarul Romgermed ajunge la Parchet. Poliția confirmă falsificarea contractului cu Spitalul Municipal Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Vă mai amintiți de Romgermed, acea clinică bucureșteană care în 2008 a încheiat un contract cu Spitalul Municipal Câmpina pentru efectuarea analizelor de laborator? Un contract păgubos pentru spital și care a fost suspendat în 2010 în urma unui control al Curții de Conturi. Ei bine, relația dintre Romgermed București și Spitalul Municipal Câmpina revine acum în atenția opiniei publice și asta pentru că Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Prahova a finalizat cercetările, iar dosarul urmează să fie trimis Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

Ceea ce noi am scris și demonstrat în 2010, referitor la falsificarea contractului de către Romgermed, confirmă acum Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Prahova: "Ofițeri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE) au definitivat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. Din cercetările polițiștilor a rezultat că între o persoană juridică, cu sediul în municipiul București și un spital din municipiul Câmpina ar fi intervenit un contract de asociere, ulterior semnării acestuia, reprezentanții persoanei juridice falsificând o pagină și folosind exemplarul în mai multe litigii civile pe rolul instanțelor de judecată, obținând astfel, prin sentințe rămase definitive, suma totală de 2.356.357,84 lei, din care instituția sanitară publică a achitat prin executare silită, până în prezent, suma totală de 471.146,44 lei, sumă ce reprezintă și prejudiciul cauzat efectiv.” 
Precizăm faptul că, într-o primă fază, polițiștii de la SICE au finalizat cercetările și au înaintat dosarul la Parchet în 2014. Atunci, procurorii au retrimis dosarul polițiștilor, solicitând cercetări suplimentare și noi expertize. Acum, dosarul ajunge din nou la Parchet și poate de această dată nu mai sunt probleme. Dar să ne reamintim povestea cu Romgermed.

În aprilie 2008, Spitalul Municipal Câmpina a încheiat un contract de asociere în participațiune cu Clinica Romgermed București pentru efectuarea analizelor de laborator. A fost cel mai păgubos contract din istoria spitalului câmpinean. Romgermed încasa lunar 100.000 lei (adică un miliard de lei vechi) pentru serviciile prestate, dar nu și-a respectat niciodată partea sa de obligații cum ar fi dotarea laboratorului cu echipamente specifice și suportarea costurilor cu personalul. Cum la un moment dat spitalul nu a mai putut plăti banii către Romgermed, clinica din București a apelat la instanță și a obținut o hotărâre judecătorească pentru blocarea conturilor instituției câmpinene. Asta prin vara lui 2009. Procesul dintre cele două părți a fost lung și tensionat. Partea bună este că atunci reprezentanții Spitalului Municipal au descoperit că Romgermed a modificat o pagină din contract, introducând perceperea de penalizări de 0,2% pentru fiecare zi de întârziere la plata datoriei (facsimil). O prevedere care nu figura decât în exemplarul de contract al clinicii bucureștene, nu și în cel al Spitalului Municipal. Iar penalizarile curgeau, datoria spitalului creștea, iar conducerea instituției nu înțelegea de unde vin aceste penalizari care în contract nu figurau. Această falsificare este confirmată acum de ofițerii SICE.

9320 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • G.C 17.05.2016 10:03 Dr Matei era manager,director medical tatal lui Pitigoi si economist Constanta Titei.Poate aflam ca nici prietenul Tiseanu nu e strain de manevra
  • Cohan Iohan 17.05.2016 12:22 Povesti vanatoresti,nu se rezolva nimic,dupa 8 ani o parte din hoti fie au murit fie au pitit banii de nu se mai gaseste nimic de recuperat.Doar povesti cu hoti ce auzim zilnic.
  • Bogdan 18.05.2016 07:25 Dar din partea spitalului răspunde cineva pentru jaful romgermed?! Dacă îmi aduc bine aminte, doamna Constanța Țiței a fost artizanul acestei afaceri pe plan local.
  • marius 18.05.2016 14:41 un scurt comentariu -raspuns pentru G.C.:cand s-a incheiat acel contract,in 2008, spitalul nu era subordonat administratiei locale,semnatarii acelui contract sunt singurii raspunzatori. L-am vazut pe dr.Tiu cat de 'mandru' este ca a castigat procesul cu firma respectiva dar a uitat sa spuna ca atunci cand a vazut ca echipa de avocati angajata de dr.Matei era pe punctual de a castiga a incercat din rasputeri sa rezilieze contractual de reprezentare. Asa ca....probabil si Tiu ar trebui sa dea niste explicatii.
  • cetatean 18.05.2016 14:59 In sfarsit o prezentare corecta a acestei stiri. Dar de ce nu se pune intrebarea de ce a zacut atatia ani, cred ca peste 5, un dosar al Curtii de Conturi prin sertare?

Actualitate

1255 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.

415 vizualizari
27 iun. 2022 17:38

73,65% promovabilitatea la bacalaureat 2022 în Câmpina, înainte de contestații. Patru eleve au obținut media 10

Pe site-ul Ministerului Educației și la centrele de examinare au fost afișate astăzi, luni, 27 iunie, rezultatele la prima sesiune a bacalaureatului 2022. La nivelul municipiului Câmpina, rata de promovabilitate este de 73,65% cu patru procente mai mare față de promovabilitatea de anul trecut și cu 11 procente mai mare față de 2020. În cifre absolute, situația de la această sesiune a bacalaureatului este următoarea: 534 elevi s-au înscris la bacalaureat (462 din promoția curentă și 72 din promoțiile anterioare). 14 elevi dintre cei înscriși nu s-au mai prezentat la examen, 137 au fost respinși (având media generală sub 6), iar 383 elevi au promovat examenul. Patru eleve au obținut media generală 10 la bacalaureat, toate patru fiind de la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”: Ioana Bianca Buzilă, Cristina Miruna Plopeanu, Ana Maria Gheorghiu Goga și Anisia Mantu.  

Alte stiri recente

143 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.

1612 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov.