Despre reziliență și bullying, inclusiv în școlile și liceele din Câmpina, cu psihologul Georgiana Fenic

Social (Categoria articolului)

În cadrul discuției de zilele trecute de la sediul Asociației ”Fluturi albi” privind derularea proiectului ”7forEDU”, una dintre temele abordate a fost cea privind reziliența și bullyingul, fenomene, din păcate, prea puțin cunoscute în societate, în ansamblul ei, dar mai ales în mediul educațional. Acestea au fost premizele pentru care am invitat-o pe Georgiana Fenic la o discuție mai amplă pe această temă.

Georgiana Fenic este dublă licențiată în economie și psihologie, tema sa pentru lucrarea de licență în psihologie fiind chiar ”Reziliența și bullyingul”. Mai mult, recent, la Conferința Internațională ”Education and psychology challenges - teachers for the knowledge society”, Georgiana Fenic a prezentat o altă temă extrem de interesantă - ”Reziliența în domeniul educațional”.
De la aceste premize a plecat discuția noastră, în cadrul căreia interlocutoarea noastră a explicat ce înseamnă bullyingul, ce însenmnă reziliența, care sunt cauzele și principalele lor moduri de manifestare, cum poate fi recunoscută o victimă a bulllyingului, dar și - foarte important - care ar trebui să fie rolul părinților și al profesorului în toată această ecuație. S-au spus lucrurilor pe nume, cu exemple concrete, uneori, din păcate, chiar profesorii fiind identificați de elevi ca agresori sub diverse forme de tip bullying. 
De asemenea, am discutat despre statisticile îngrijorătoare ale UNICEF, dar și ale altor organisme internaționale, privind escaladarea fenomenului de tip bullying în România, mai ales în mediul educațional, ce legătură este între situația din societate și acest fenomen în școli și licee, dar și care este situația în școlile din Câmpina, unde, din păcate, acest fenmomen există, chiar dacă se vorbește extrem de puțin despre el. În final, Georgiana Fenic ne-a mărturisit că a avut experiențe personale de tip bullying, care au învățat-o să înțeleagă reziliența, dar și că obiectivul său este acela ca ”toate temele, proiectele și cercetările mele privind reziliența și bullyingul să stea la baza unui proiect pilot privind creare unei școli de reziliență”.

2938 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2053 vizualizari
22 ian. 2022 12:42

Fabuloasele povești ale unor câmpineni (poate) mai puțin cunoscuți - dirijorul și compozitorul Gheorghe Danga

V-am prezentat de-a lungul acestui serial povești - unele, extraordinare - ale unor câmpineni mai puțin cunoscuți. Și am inclus în categoria ”câmpineni” atât oameni care s-au născut aici, cât și oameni de prin alte părți, pe care viața i-a adus la Câmpina și care și-au lăsat o amprentă puternică asupra acestor locuri. În această din urmă categorie se încadrează și unul dintre cei mai mari dirijori și compozitori români din prima jumătate a secolului trecut - Gheorghe Danga.

3499 vizualizari
21 ian. 2022 12:32

Lecție de istorie locală, predată elevilor de profesorii de la Liceul Tehnologic "Constantin Istrati" din Câmpina

1 comentarii

O idee frumoasă și benefică pentru elevii Liceului Tehnologic "Constantin Istrati" din Câmpina - o lecție de istorie locală, predată de două cadre didactice, nu la clasă, ci chiar pe teren, în două locații care merită cunoscute. Nu există manuale de istorie locală, iar inițiativa profesorilor Ofelia Negoiță și Nicolae Geantă este de lăudat și de urmat, cu atât mai mult cu cât Câmpina are o istorie bogată și interesantă.

Alte stiri recente

175 vizualizari
23 ian. 2022 22:16

Societatea Sofprest Protect Security angajează agenți de securitate pentru Câmpina

Societatea Sofprest Proiect Security SRL din Câmpina anunță că angajează agenți de securitate pentru Câmpina.

1274 vizualizari
23 ian. 2022 21:14

Prima competiție din 2022 a adus primele medalii pentru atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina

În acest week-end s-a desfășurat la București primul concurs de atletism din sezonul de iarnă 2022, Cupa ”Romanian Masters Athletics", concurs destinat categoriilor de sportivi sub 20 de ani, sub 18 ani și sub 16 ani. CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de profesor Mihaela Marin, a participat cu opt sportivi, cu care au obținut trei locuri I, patru locuri II, un loc III, două locuri 4 și un loc 5. Toți sportivii și-au realizat recorduri personale ca urmare a pregătirii de iarnă intense.