Consilierul local câmpinean Ioan Petrescu (PSD) are o mare problemă. Existențială, de-a dreptul. Susține că a fost primul primar numit al Câmpinei după revoluția din 1989 și vrea ca tabloul său să fie pus pe perete, în sala de ședințe a Primăriei, alături de tablourile celorlalți primari. Problema este că nimeni nu știe ca Petrescu să fi fost vreodată primar, motiv pentru care Primăria i-a respins solicitarea. Urmarea - Ioan Petrescu a dat în judecată administrația locală, cerându-și... dreptul la tablou.
Practic, Ioan Petrescu a solicitat ca instanța să constate că a fost primul primar al Câmpinei în 1990 și să oblige Consiliul Local și Primăria să-i pună tabloul pe perete. Ghinion! Secția a II-a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal a Tribunalului Prahova a respins ca inadmisibilă cererea de chemare în judecată. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare. Ce înseamnă respingerea ca inadmisibilă a cererii de chemare în judecată? Că o instanță nu poate constata dacă o persoană a fost sau nu primar. Un primar este fie numit, caz în care are documentul de numire, fie ales, caz în care are o hotărâre judecătorească de validare a mandatului. În privința lui Ioan Petrescu nu există astfel de documente.
Să explicăm puțin cum s-a ajuns la această situație. În 1990, imediat după revoluție, cei mai mulți primari au fost schimbați prin decizii ale unor comandanți de unități militare de pe raza localităților respective. Așa s-a întâmplat și la Câmpina, când a fost numit, pe perioadă determinată, prin dispoziție, Lucian Cercel (și el, acum, consilier local). Apoi, în februarie, s-a constituit Frontul Salvării Naționale, care preluase puterea și a numit noi primari (Valentin Hănciulescu și apoi Eugen Bucur, la Câmpina). Primele alegeri locale au fost în februarie 1992, iar primul primar ales al Câmpinei, după revoluție, a fost Mihai Stănescu (1992-1996).
Revenind la Ioan Petrescu, din informațiile noastre există unele documente în arhiva Primăriei semnate de acesta în ianuarie 1990, dar din care nu reiese că ar fi avut calitatea de primar. Oricum, în fața instanței de fond nu a putut demonstra că a fost primar al Câmpinei și vom vedea împreună ce se va întâmpla în urma recursului. Cert este că șansele lui Ioan Petrescu de a-și vedea tabloul pe peretele Primăriei sunt extrem de reduse, spre inexistente. Și probabil că își va încheia mandatul de consilier local cu dezamăgirea că nu a reușit nici măcar tabloul să și-l atârne în Primărie.
Un bărbat de 34 ani, din Filipeștii de Pădure, a ajuns în arestul IJP Prahova după ce a condus un autoturism pe drumurile publice fără a avea permis de conducere și a încercat să-i păcălească pe polițiști.
În aceste zile, în Câmpina au început lucrări de modernizare la locurile de joacă pentru copii și în unele parcuri.
Joi, 10 iulie, au fost afișate rezultatele finale la Evaluarea Națională 2025
Primăria municipiului Câmpina anunță demararea lucrărilor de modernizare a rețelelor de apă și canalizare, o investiție cu fonduri europene, derulată de operatorul HidroPrahova SA.