Din seria imaginilor realizate la începutul anilor '80, în plină perioadă de sistematizare urbană a Câmpinei, am preluat de pe grupul "Câmpineanul", de pe Facebook, imaginea de colecţie pe care o prezentăm în episodul de astăzi al serialului nostru.
Imaginea cu Calea Doftanei este realizată din apropierea intrării profesorilor de la actualul Colegiu Naţional "Nicolae Grigorescu", pe atunci Liceul Industrial nr. 5. Blocul de pe partea opusă a Căii Doftanei abia se dăduse în folosinţă, iar dincolo de intersecţia cu fosta stradă 11 Iunie (data intrării în vigoare a Legii Naţionalizării din 1948; actuala stradă Henri Coandă) se mai vede şi astăzi una dintre casele care apare în imaginea veche. Despre starea carosabilului de pe Calea Doftanei, din zilele noastre, nu vrem să mai comentăm nimic. Facem o singură precizare: această stradă importantă și extrem de circulată nu a fost asfaltată integral niciodată în ultimii 30 de ani.
"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.
Citiţi şi Câmpina, România 100. Ieri berărie-restaurant, azi pasajul de lângă Trezorerie
Câmpina, România 100. Hanul Palamida de ieri, blocul de la "linie" de azi
Câmpina, România 100. Zona centrală, Bulevardul Carol I, în zi de sărbătoare, ieri şi azi
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.