Despre modul în care arată Strada Bobâlna din municipiul Câmpina știm cu toții. Este una dintre cele mai distruse străzi din localitate. O stradă găurită, fără canalizare, inclusă parțial în zona de impozitare A și parțial în zona de impozitare B. Ca și cum nu ar fi suficient, astăzi, la robinetele locuitorilor de pe Strada Bobâlna a curs apă cu pământ, lucru pentru care oamenii sunt profund "recunoscători" societății HidroPrahova. (foto de la cititori)
Pe Strada Bobâlna a fost schimbată conducta de apă potabilă în cadrul unui proiect mai amplu, care a inclus și Calea Doftanei și Bulevardul Bălcescu, proiect derulat prin Compania Națională de Investiții și finanțat prin Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Ei bine, acest proiect s-a încheiat de mai multă vreme, dar unele dintre lucrările incluse în proiect nu au fost realizate din motive știute doar de cei implicați direct. De exemplu, pe Strada Bobâlna nu a fost făcut niciun branșament la noua conductă de apă. Locuitorii sunt alimentați în continuare din conducta veche și foarte uzată, în care, probabil, mai intră și pământ. Branșamentele la conducta nouă de apă vor fi realizate anul acesta, odată cu reabilitarea străzii, de către SCDA Infrastructură SRL București, firmă care se ocupă și de asfaltare. Prețul branșamentelor - 27.250 lei fără TVA.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.