Criza apei potabile de la Câmpina tinde să se transforme într-un uriaș scandal, după ce actualul primar a făcut publice documente care atestă că la nivelul Primăriei municipiului Câmpina, în mandatul trecut, în care Horia Tiseanu era primar, iar Adrian Pițigoi, viceprimar, se cunoștea situația infestării apei potabile cu Clostridium perfringens. Iar populația nu a fost anunțată că apa nu este potabilă și nu au fost impuse restricții privind consumul apei.
Am vrut să aflăm părerea fostului primar Horia Tiseanu și a fostului viceprimar Adrian Pițigoi despre această situație extrem de gravă, despre ceea ce s-a întâmplat în mandatul lor în cazul infestării apei și, mai ales, de ce nu a fost anunțată populația și de ce nu s-au luat aceleași măsuri de restricționare a apei care se cer imperios de către DSP acum.
Horia Tiseanu nu a răspuns apelurilor noastre. Totuși, noi i-am transmis întrebările și încă mai așteptăm un răspuns. În situația în care acesta va veni, vom reveni asupra subiectului.
În schimb, fostul viceprimar Adrian Pițigoi a fost mult mai deschis și ne-a declarat: ”Este o situație foarte gravă și, în opinia mea, cred că acum prioritatea zero trebuie să fie luarea de către HidroPrahova a tuturor măsurilor necesare pentru ca apa să redevină potabilă. În acest sens, Primăria Câmpina trebuie să facă presiuni asupra operatorului de apă pentru a fi luate toate măsurile care să asigure potabilitatea apei. În privința a ceea ce se întâmplat în anii trecuți, pot să vă spun că eu nu-mi aduc aminte să fi fost vreo discuție la nivelul Executivului sau vreo ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență pe marginea acestui subiect. Este adevărat că am semnat niște hârtii, dar, probabil, am semnat și eu ca primarul... Nu sunt nici primul, nici ultimul... De asemenea, nu îmi aduc aminte de nicio discuție serioasă pe marginea acestui subiect în anii trecuți și pentru că nu a existat asupra Câmpinei presiunea care există acum din partea DSP, a HidroPrahova și a Prefecturii și, sincer, nu înțeleg de unde această diferență de abordare”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.
Pompierii din Câmpina și Băicoi au intervenit în cursul zilei de luni, 30 iunie, la un incendiu izbucnit într-un apartament dintr-un bloc de pe Strada Republicii din orașul Băicoi.
În jurul prânzului, la Comarnic, pe DN1, a avut loc un accident rutier.