Adrian Pițigoi: ”În anii trecuți nu a existat asupra Câmpinei presiunea de acum din partea DSP, HidroPrahova și Prefecturii”

Actualitate (Categoria articolului)

Criza apei potabile de la Câmpina tinde să se transforme într-un uriaș scandal, după ce actualul primar a făcut publice documente care atestă că la nivelul Primăriei municipiului Câmpina, în mandatul trecut, în care Horia Tiseanu era primar, iar Adrian Pițigoi, viceprimar, se cunoștea situația infestării apei potabile cu Clostridium perfringens. Iar populația nu a fost anunțată că apa nu este potabilă și nu au fost impuse restricții privind consumul apei.

Am vrut să aflăm părerea fostului primar Horia Tiseanu și a fostului viceprimar Adrian Pițigoi despre această situație extrem de gravă, despre ceea ce s-a întâmplat în mandatul lor în cazul infestării apei și, mai ales, de ce nu a fost anunțată populația și de ce nu s-au luat aceleași măsuri de restricționare a apei care se cer imperios de către DSP acum.
Horia Tiseanu nu a răspuns apelurilor noastre. Totuși, noi i-am transmis întrebările și încă mai așteptăm un răspuns. În situația în care acesta va veni, vom reveni asupra subiectului.
În schimb, fostul viceprimar Adrian Pițigoi a fost mult mai deschis și ne-a declarat: ”Este o situație foarte gravă și, în opinia mea, cred că acum prioritatea zero trebuie să fie luarea de către HidroPrahova a tuturor măsurilor necesare pentru ca apa să redevină potabilă. În acest sens, Primăria Câmpina trebuie să facă presiuni asupra operatorului de apă pentru a fi luate toate măsurile care să asigure potabilitatea apei. În privința a ceea ce se întâmplat în anii trecuți, pot să vă spun că eu nu-mi aduc aminte să fi fost vreo discuție la nivelul Executivului sau vreo ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență pe marginea acestui subiect. Este adevărat că am semnat niște hârtii, dar, probabil, am semnat și eu ca primarul... Nu sunt nici primul, nici ultimul... De asemenea, nu îmi aduc aminte de nicio discuție serioasă pe marginea acestui subiect în anii trecuți și pentru că nu a existat asupra Câmpinei presiunea care există acum din partea DSP, a HidroPrahova și a Prefecturii și, sincer, nu înțeleg de unde această diferență de abordare”.

5060 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Tudor 20.08.2021 08:39 Horia Tiseanu a fost sancționat de partid și de cetățeni pentru mandatul dezastruos pe care la avut. S-a retras în linia a doua și își vede de treaba lui. Ionuț Pițigoi a fost sancționat de cetățeni pentru mandatul dezastruos, nu și de partid. Această atitudine a dus la eliminarea PMP din parlament. Cu toate acestea Ionuț Pițigoi ține prima pagină a ziarelor și dă sfaturi altora. Asta în condițiile în care: - „ ... este o situație foarte gravă ..”: este foarte gravă pentru că ați știut și nu ați făcut nimic, permițând să se agraveze situația; - „ ... primăria trebuie să facă presiuni asupra operatorului ...”: dumneavoastră ce presiuni ați făcut? - „ ...eu nu-mi aduc aminte să fi fost vreo discuție la nivelul Executivului sau vreo ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență pe marginea acestui subiect ...”: pentru că NU v-a interesat și ați tratat cu indiferență subiectul; - „ ... am semnat și eu ca primarul ..”: atunci trebuie să faceți ce a făcut și fostul primar, adică să vă retrageți; oricum vi s-a încheiat cariera politică la Câmpina; - „ ... nu îmi aduc aminte de nicio discuție serioasă pe marginea acestui subiect ..”: grav, foarte grav.
  • The mask 20.08.2021 10:34 Sa vi sa spui ca ai semnat ca primarul fara sa sti ce contin documentele e foarte grav.O bataie de joc la adresa comunitatii.Au condus orasul fara sa aiba cea mai mica responsabilitate.Caragiale avea dreptate citez"PRISTANDA Nu, coane Fănică, să trăiţi! Două la primărie, optspce, patru la şcoli, douăzeci şi patru, două la catrindală la Sf. Niculae, treizeci...

Actualitate

464 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

184 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

205 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

429 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.