A crescut cantitatea de deșeuri colectate selectiv la Câmpina. Totuși, probleme există în continuare

Actualitate (Categoria articolului)

Unul dintre subiectele intens discutate în cursul anului trecut și pentru care s-au făcut numeroase dezbateri a fost cel al importanței colectării selective a deșeurilor, Câmpina - ca multe alte localități și întreaga țară - suferind acut din acest punct de vedere, față de parametrii asumați de România în fața organismelor europene. Anul acesta, de când cu pandemia de coronavirus, nu a mai existat aproape nicio discuție în spațiul public legată de acest subiect.

Pentru a vedea cum mai stau lucrurile în privința colectării selective a deșeurilor în Câmpina, am discutat cu Florin Constantinescu, managerul operatorului de salubritate SC Floricon Salub SRL. ”În primele cinci luni ale acestui an am colectat selectiv 240,177 tone, față de 73,344 tone în aceeași perioadă a anului trecut. Sunt cifre care stau mărturie că s-au făcut niște pași importanți în această privință, dar, din păcate, încă mai avem mult de lucru la mentalitatea oamenilor. Am făcut niște eforturi și am dat saci de culori diferite pentru fiecare abonat, dar tot mai găsim deșeuri amestecate. De asemenea, aceeași problemă o întâmpinăm și la ridicarea deșeurilor vegetale, unde mai găsim și gazon cu pământ, chiar și deșeuri din materiale de construcție. În schimb, după cum se știe, prin grija Primăriei Câmpina, au fost amenajate platforme pentru ridicarea gunoiului de mari dimensiuni, în special mobilier vechi sau deșeuri rezultate din demolări, platformele fiind amenajate pe Aleea Parcului și Aleea Arinului, funcționând alternativ. Este un lucru bun, care ne-a ajutat”, ne-a declarat Florin Constantinescu.
Cele 240,177 tone colectate selectiv în primele cinci luni ale acestui an reprezintă: 74,80 tone hârtie și carton (față de 45,62 tone, în aceeași perioadă a anului trecut), 72,72 tone plastic (față de 21,11 tone, în aceeași perioadă a anului trecut), 46,42 tone compozite (față de zero în 2019), 40,24 tone sticlă (față de zero în 2019), 5,997 tone deșeuri electrice și electronice (față de 6,614 tone în aceeași perioadă a anului trecut).
Soluția în perspectivă imediată pentru situațiile în care se mai găsesc deșeuri amestecate în sacii pentru colectare selectivă sau în zonele cu blocuri la containerele de colectare selectivă ar fi ”acordarea unui avertisment, iar apoi trecerea la tariful penalizator, pentru că, poate, în momentul în care va trebui să plătească mai mult, omul se va gândi de două ori înainte de a mai amesteca deșeurile destinate colectării selective”, este de părere Florin Constantinescu.

4320 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ionuț Popescu 19.06.2020 07:50 Și poate se vor face verificari în ceea ce privește nr corect de membrii din familiile abonaților. Foarte mulți plătesc taxa pentru 2 persoane, iar ei sunt de fapt 3 sau 4 în familie. Sa nu mai vorbim de cei fără abonament. Și uite asa cei corecti platesc și pentru cei incorecti
  • The Mask 19.06.2020 13:17 Corect IONUT POPESCU,am calculat si eu unde locuiesc si procentul este de 50 la 50 ,jumatate nu platesc si nu este o situatie normala.Am contract individual la Floricon si la mine nu apare pe lista de intretinere insa la verificare celor care dau banii prin asociatie si apar pe lista de intretinere majoritatea nu au numarul corect de persoane.Va dati seama cum sunt contractele care nu apar pe lista.Trebuie facut ceva pentru ca totusi 15 lei e o suma apreciabila pentru multi din cei care platesc corect numarul de persoane si au venituri reduse.E necesara o reevaluare a persoanelor si trebuiesc platite in mod corect facturile.Cred ca ar scadea cu 30-40% facturile si asa e normal.Atasez inceputul articolului postat pe campinatv....Dacă la modul declarativ, reprezentanții administrației locale sunt întotdeauna de partea cetățeanului și îi reprezintă interesele, practic lucrurile stau cu totul altfel. Fapt confirmat încă o dată astăzi, 22 ianuarie 2020, la dezbaterea publică asupra proiectului de hotărâre privind majorarea tarifelor la gunoiul menajer. Niciun consilier local nu a participat la dezbaterea organizată la Primărie, nici măcar cei care au inițiat proiectul, adică membrii Comisiei juridice și de administrație publică, comisie condusă de consilierul Constantin Cândea.Un membru PSD..la floricon ghici cine e pe acolo....tot oameni care au fost pe la Psd.CITITI tot articolul postat in ziua de 22.01.2020 si aveti raspunsurile
  • The Mask 19.06.2020 18:40 Vina a fost la administratia orasului si la firma de salubritate pentru ca nu au asigurat tomberoanele pentru colectare selectiva atata timp...la mine tomberonul pentru deseuri din sticla se ridica foarte rar...e plin de o luna....

Actualitate

287 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1210 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

337 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1330 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.