Week-end dulce, dulce la Brebu

Eveniment (Categoria articolului)

În acest week-end, în comuna Brebu, pe platoul de lângă frumoasa livadă cu meri și pruni, situată între sediul Primăriei și Biserica Domnească, are loc cea de-a VI-a ediție a Festivalului Dulceții. Poate că festival este mult spus, pentru că nu cântă nimeni și nu dansează nimeni, dar fără îndoială putem vorbi despre un eveniment care se bucură de mult succes în special în rândul vizitatorilor.

Un eveniment foarte dulce, bineînțeles, care reunește anul acesta 22 de producători de dulcețuri (firme și persoane fizice) din Brebu și din împrejurimi. Iar oferta este foarte bogată: dulcețuri de toate felurile, gemuri, siropuri, peltea, miere și alte produse apicole, vinuri, vișinată, afinată etc. Găsiți aici chiar și cozonac, clătite și diverse prăjituri de casă. Referitor la dulceață, constatăm că imaginația gospodinelor nu are limită, iar de la an la an descoperim noi combinații delicioase. Pe lângă dulceața clasică de vișine, cireșe, gutui, caise, mure, zmeură, afine, căpșuni, prune, trandafiri, nuci verzi, la manifestarea de la Brebu puteți degusta și cumpăra dulceață de dovlecei, de pepene, de gogonele, de portocale cu măsline, ardei iute, castraveți cu ananas, mere cu țelină, vinete cu nucă și multe, multe altele, unele de-a dreptul incredibile.

Deschiderea oficială a festivalului a avut loc ieri, iar alături de primarul comunei Brebu - Adrian Ungureanu și de ceilalți reprezentanți ai administrației locale s-au aflat suprefectul județului - Mădălina Lupea, deputații George Ionescu și Virgil Guran, primarii comunelor Cornu, Aluniș și Valea Doftanei, municipiul Câmpina fiind reprezentat de viceprimarul Adrian Pițigoi și consilierul local Robert Cătălin Minea. La deschiderea oficială, primarul Adrian Ungureanu le-a oferit producătorilor diplome de excelență pentru participare, implicare, perseverență și mai ales pentru faptul că reușesc să ducă mai departe această frumoasă tradiție a zonei.

8364 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Robert 29.08.2016 14:56 Guran ce caută acolo? Parca plecase la Dâmbovița? Dupa ce 4 ani nu a făcut nimic pentru regiunea asta a noastră, acum ca se apropie alegerile iar da târcoale dupa voturi?!

Eveniment

657 vizualizari
05 iul. 2022 23:01

Emoții și o premieră la festivitatea de absolvire pentru a 21-a promoție a Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina

Elevii celor două clase de asistenți de medicină generală ale Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina, promoția 2022, au trăit emoții deosebit de intense la festivitatea de absolvire, care a avut loc marți seară, la Terasa ”Muntenia”. Au absolvit 45 de elevi ai celor două clase, la care diriginți au fost Nicoleta Manta și Alina Brătulescu. Festivitatea s-a bucurat de o premieră - primul elev din afara granițelor României care devine absolvent al acestei școli: Valeria Dicusar, din Republica Moldova, din orașul Cahul, înfrățit cu Câmpina.

1951 vizualizari
29 iun. 2022 21:08

Festivalul de Jazz-Rock de la Câmpina a ajuns la cea de-a X-a ediție

În perioada 5-7 august 2022, în incinta ștrandului de la Casa Tineretului, va avea loc ediția a X-a a Festivalului de Jazz-Rock, organizat de Asociația Culturală Euro Jazz Rock și Primăria municipiului Câmpina, prin proiectul ”CâmpinArtelor”, adică fără niciun leu de la bugetul local.

Alte stiri recente

662 vizualizari
04 iul. 2022 20:32

Anunț public privind decizia etapei de încadrare

Municipiul Câmpina, titular al proiectului ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, a nu se supune evaluării adecvate și a nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, propus a fi amplsat în Câmpina, Strada Alexandru Vlahuță.

1524 vizualizari
04 iul. 2022 20:12

Miodrag Belodedici, invitatul special al festivității de premiere de la Caraimanul Kids Cup 2022

Timp de o săptămână, la Bușteni, la baza sportivă Caraimanul, a avut loc ediția 2022 a competiției dedicată copiilor și juniorilor - Caraimanul Kids Cup.