Week-end dulce, dulce la Brebu

Eveniment (Categoria articolului)

În acest week-end, în comuna Brebu, pe platoul de lângă frumoasa livadă cu meri și pruni, situată între sediul Primăriei și Biserica Domnească, are loc cea de-a VI-a ediție a Festivalului Dulceții. Poate că festival este mult spus, pentru că nu cântă nimeni și nu dansează nimeni, dar fără îndoială putem vorbi despre un eveniment care se bucură de mult succes în special în rândul vizitatorilor.

Un eveniment foarte dulce, bineînțeles, care reunește anul acesta 22 de producători de dulcețuri (firme și persoane fizice) din Brebu și din împrejurimi. Iar oferta este foarte bogată: dulcețuri de toate felurile, gemuri, siropuri, peltea, miere și alte produse apicole, vinuri, vișinată, afinată etc. Găsiți aici chiar și cozonac, clătite și diverse prăjituri de casă. Referitor la dulceață, constatăm că imaginația gospodinelor nu are limită, iar de la an la an descoperim noi combinații delicioase. Pe lângă dulceața clasică de vișine, cireșe, gutui, caise, mure, zmeură, afine, căpșuni, prune, trandafiri, nuci verzi, la manifestarea de la Brebu puteți degusta și cumpăra dulceață de dovlecei, de pepene, de gogonele, de portocale cu măsline, ardei iute, castraveți cu ananas, mere cu țelină, vinete cu nucă și multe, multe altele, unele de-a dreptul incredibile.

Deschiderea oficială a festivalului a avut loc ieri, iar alături de primarul comunei Brebu - Adrian Ungureanu și de ceilalți reprezentanți ai administrației locale s-au aflat suprefectul județului - Mădălina Lupea, deputații George Ionescu și Virgil Guran, primarii comunelor Cornu, Aluniș și Valea Doftanei, municipiul Câmpina fiind reprezentat de viceprimarul Adrian Pițigoi și consilierul local Robert Cătălin Minea. La deschiderea oficială, primarul Adrian Ungureanu le-a oferit producătorilor diplome de excelență pentru participare, implicare, perseverență și mai ales pentru faptul că reușesc să ducă mai departe această frumoasă tradiție a zonei.

8633 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Robert 29.08.2016 14:56 Guran ce caută acolo? Parca plecase la Dâmbovița? Dupa ce 4 ani nu a făcut nimic pentru regiunea asta a noastră, acum ca se apropie alegerile iar da târcoale dupa voturi?!

Eveniment

270 vizualizari
08 dec. 2023 18:55

Musicum Adolescentia revine la Câmpina cu un concert de colinde, pe 19 decembrie 2023

Asociația Musicum Adolescentia din Craiova revine la Câmpina cu un nou spectacol din cadrul proiectului "Zâmbete pe portativ". De această dată este vorba despre un concert de colinde organizat marți, 19 decembrie 2023, de la ora 19.00, la Casa Tineretului.

8508 vizualizari
07 dec. 2023 21:30

A fost lansat proiectul Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat la Câmpina

2 comentarii

Joi seară, într-un spațiu elegant și bine pus la punct din clădirea BCR, din centrul municipiului Câmpina, a avut loc lansarea proiectului Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat în Câmpina.

Alte stiri recente

188 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

1066 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.