Week-end dulce, dulce la Brebu

Eveniment (Categoria articolului)

În acest week-end, în comuna Brebu, pe platoul de lângă frumoasa livadă cu meri și pruni, situată între sediul Primăriei și Biserica Domnească, are loc cea de-a VI-a ediție a Festivalului Dulceții. Poate că festival este mult spus, pentru că nu cântă nimeni și nu dansează nimeni, dar fără îndoială putem vorbi despre un eveniment care se bucură de mult succes în special în rândul vizitatorilor.

Un eveniment foarte dulce, bineînțeles, care reunește anul acesta 22 de producători de dulcețuri (firme și persoane fizice) din Brebu și din împrejurimi. Iar oferta este foarte bogată: dulcețuri de toate felurile, gemuri, siropuri, peltea, miere și alte produse apicole, vinuri, vișinată, afinată etc. Găsiți aici chiar și cozonac, clătite și diverse prăjituri de casă. Referitor la dulceață, constatăm că imaginația gospodinelor nu are limită, iar de la an la an descoperim noi combinații delicioase. Pe lângă dulceața clasică de vișine, cireșe, gutui, caise, mure, zmeură, afine, căpșuni, prune, trandafiri, nuci verzi, la manifestarea de la Brebu puteți degusta și cumpăra dulceață de dovlecei, de pepene, de gogonele, de portocale cu măsline, ardei iute, castraveți cu ananas, mere cu țelină, vinete cu nucă și multe, multe altele, unele de-a dreptul incredibile.

Deschiderea oficială a festivalului a avut loc ieri, iar alături de primarul comunei Brebu - Adrian Ungureanu și de ceilalți reprezentanți ai administrației locale s-au aflat suprefectul județului - Mădălina Lupea, deputații George Ionescu și Virgil Guran, primarii comunelor Cornu, Aluniș și Valea Doftanei, municipiul Câmpina fiind reprezentat de viceprimarul Adrian Pițigoi și consilierul local Robert Cătălin Minea. La deschiderea oficială, primarul Adrian Ungureanu le-a oferit producătorilor diplome de excelență pentru participare, implicare, perseverență și mai ales pentru faptul că reușesc să ducă mai departe această frumoasă tradiție a zonei.

8696 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Robert 29.08.2016 14:56 Guran ce caută acolo? Parca plecase la Dâmbovița? Dupa ce 4 ani nu a făcut nimic pentru regiunea asta a noastră, acum ca se apropie alegerile iar da târcoale dupa voturi?!

Eveniment

1211 vizualizari
20 apr. 2024 22:28

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

1278 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

Alte stiri recente

1291 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

991 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.