Week-end dulce, dulce la Brebu

Eveniment (Categoria articolului)

În acest week-end, în comuna Brebu, pe platoul de lângă frumoasa livadă cu meri și pruni, situată între sediul Primăriei și Biserica Domnească, are loc cea de-a VI-a ediție a Festivalului Dulceții. Poate că festival este mult spus, pentru că nu cântă nimeni și nu dansează nimeni, dar fără îndoială putem vorbi despre un eveniment care se bucură de mult succes în special în rândul vizitatorilor.

Un eveniment foarte dulce, bineînțeles, care reunește anul acesta 22 de producători de dulcețuri (firme și persoane fizice) din Brebu și din împrejurimi. Iar oferta este foarte bogată: dulcețuri de toate felurile, gemuri, siropuri, peltea, miere și alte produse apicole, vinuri, vișinată, afinată etc. Găsiți aici chiar și cozonac, clătite și diverse prăjituri de casă. Referitor la dulceață, constatăm că imaginația gospodinelor nu are limită, iar de la an la an descoperim noi combinații delicioase. Pe lângă dulceața clasică de vișine, cireșe, gutui, caise, mure, zmeură, afine, căpșuni, prune, trandafiri, nuci verzi, la manifestarea de la Brebu puteți degusta și cumpăra dulceață de dovlecei, de pepene, de gogonele, de portocale cu măsline, ardei iute, castraveți cu ananas, mere cu țelină, vinete cu nucă și multe, multe altele, unele de-a dreptul incredibile.

Deschiderea oficială a festivalului a avut loc ieri, iar alături de primarul comunei Brebu - Adrian Ungureanu și de ceilalți reprezentanți ai administrației locale s-au aflat suprefectul județului - Mădălina Lupea, deputații George Ionescu și Virgil Guran, primarii comunelor Cornu, Aluniș și Valea Doftanei, municipiul Câmpina fiind reprezentat de viceprimarul Adrian Pițigoi și consilierul local Robert Cătălin Minea. La deschiderea oficială, primarul Adrian Ungureanu le-a oferit producătorilor diplome de excelență pentru participare, implicare, perseverență și mai ales pentru faptul că reușesc să ducă mai departe această frumoasă tradiție a zonei.

8463 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Robert 29.08.2016 14:56 Guran ce caută acolo? Parca plecase la Dâmbovița? Dupa ce 4 ani nu a făcut nimic pentru regiunea asta a noastră, acum ca se apropie alegerile iar da târcoale dupa voturi?!

Eveniment

2233 vizualizari
30 nov. 2022 22:24

În centrul Câmpinei au răsunat colindele tradiționale și au fost aprinse instalațiile pentru Sărbătorile de Iarnă

Zeci de câmpineni s-au aflat în această seară în Parcul Regele Mihai I pentru a asculta primele colinde ale acestei ierni și pentru a asista la aprinderea oficială a luminițelor pentru Sărbătorile de Iarnă. Și nu au fost dezamăgiți. Grupul “Mugurași de primăvară” de la Clubul Copiilor (coordonat de profesor Alice Botoacă) au încântat publicul cu colinde frumoase, colinde tradiționale românești.

3723 vizualizari
30 nov. 2022 13:58

Sărbătoarea ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României, sărbătorite la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Marți, 29 noiembrie 2022, în sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a avut loc o manifestare prin care au fost sărbătorite Ziua ”Sfântului Andrei” - ocrotitorul poporului român și Ziua Națională a României. Chiar dacă la acest eveniment nu au putut lua parte decât elevi și cadre didactice ale acestei instituții de învățământ, manifestarea a fost emoționantă și deosebit de frumoasă.

Alte stiri recente

1071 vizualizari
01 dec. 2022 09:12

Noi restricții de circulație în cartierul Voila, din Câmpina, în perioada 1 decembrie 2022 - 13 ianuarie 2023

Primăria municipiului Câmpina anunță instituirea unor noi restricții de circulație în cartierul Voila, din Câmpina, acolo unde se lucrează la rețeaua de canalizare.

2170 vizualizari
30 nov. 2022 20:22

La Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina a fost sărbătorită Ziua Națională prin proiectul ”Să ne cinstim strămoșii”

Elevii Liceului Tehnologic ”Constantin Istrati” au sărbătorit marți, 29 noiembrie 2022, în cadrul proiectului educativ ”Să ne cinstim strămoșii”, Ziua Națională a României.