În mai puțin de două săptămâni va începe o nouă sesiune de admitere la școlile postliceale de poliție din subordinea Ministerului Afacerilor Interne. Pentru această sesiune care va avea loc în perioada 10-23 ianuarie 2020, sunt scoase la concurs 765 locuri la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina și 162 locuri la Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" din Cluj Napoca. După încheierea testării psihologice, desfășurată la inspectoratele județene de poliție din teritoriu, numărul total al candidaților rămași în cursă este de 5.042, dintre care 4.060 candidați la Școala de Poliție de la Câmpina și 982 candidați la Școala de Poliție de la Cluj-Napoca, potrivit informațiilor furnizate pentru Câmpinatv.ro de cele două instituții de învățământ.
Vă reamintim că din cele 765 locuri pentru admiterea la Școala de Poliție din Câmpina, 700 sunt pentru agenți de poliție în structurile IGPR, 20 sunt pentru Direcția Generală de Pașapoarte (DGP), 2 locuri pentru Direcția Generală Anticorupție (DGA), 2 la Centrul Național pentru Sistemul de Informații Schengen (CNSIS), 3 pentru Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule (DRPCIV), 25 locuri pentru Inspectoratul General de Imigrări (IGI), un loc pentru Centrul de Psihosociologie (CPS), un loc pentru Direcția Generală Afaceri Europene, Schengen și Relații Internaționale și 11 locuri la Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" (AIC). Din numărul total de locuri, 22 sunt pentru romi și 10 pentru alte minorități. La Școala de Poliție din Cluj-Napoca, din cele 162 locuri disponibile, 150 sunt pentru agenți de poliție în structurile IGPR, 2 locuri pentru Direcția Generală Anticorupție (DGA) și 10 pentru Direcția Generală de Pașapoarte (DGP). Din numărul total de locuri, trei sunt pentru romi și trei pentru alte minorități.
Înscrierea candidaților și eliberarea legitimațiilor de concurs vor avea loc la sediul școlilor de poliție, în perioada 10-11 ianuarie 2020. Apoi, în perioada 12-17 ianuarie se vor susține probele eliminatorii (contravizita medicală și evaluarea performanțelor fizice). Proba scrisă se va desfășura pe 19 ianuarie și va consta într-un test grilă la limba română și o limbă străină (engleza sau franceza).
În parcul de pe Strada Oituz, cunoscut sub numele Mițu-Chițu, a fost amenajat Orășelul Copiilor, în care se află și Satul lui Moș Crăciun.
Informațiile transmise la CSAT de serviciile secrete despre campanie lui Călin Georgescu au fost desecretizate miercuri, după ce președintele Klaus Iohannis a fost de acord cu declasificarea.
Podul feroviar peste râul Prahova, dintre Câmpina și Poiana Câmpina, va deveni curând istorie..
13 organizații neguvernamentale i-au cerut președintelui Klaus Iohannis desecretizarea informațiilor din ședința Consiliului Superior de Apărare a Țării (CSAT) de săptămâna trecută.