Este vorba despre o clădire impresionantă (foto), construită în anul 1875, situată în centrul municipiului București. A fost primul sediu al Băncii Naționale a României. Este o clădire aflată pe lista oficială a monumentelor istorice, listă întocmită de Ministerul Culturii. Proprietarul acestui imobil este societatea Soceram, controlată de omul de afaceri câmpinean Mihai Anastasescu.
După cum informează Comisarul.ro, negocierile vor începe de la 4,85 milioane de euro, valoare rezultată în urma unei evaluări comandate de proprietar. În spatele acestor negocieri există unele suspiciuni de vreme ce Ministerul Culturii a renunțat foarte ușor la dreptul de preemțiune pe care îl avea, fiind totuși vorba despre un monument istoric. Acest drept s-a transferat administrației locale, iar primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, dorește fix această clădire pentru a o transforma într-un centru cultural. O altă suspiciune, potrivit Comisarul.ro, pornește de la faptul că Mihai Anastasescu a fost întotdeauna considerat ca fiind “omul lui Adrian Năstase”, iar numele lui apare în Dosarul “Rafo Onești”. Conform unei declarații din dosar a fostului patron al rafinăriei din Onești, Corneliu Iacobov, Anastasescu a fost trimis să facă afaceri la Rafo direct de la Palatul Victoria, unde premier era Adrian Năstase, ulterior condamnat și el pentru corupție.
De-a lungul timpului despre Mihai Anastasescu s-a spus și că are legături foarte strânse cu mai mulți ofițeri importanți din SRI, unul dintre ei fiind generalul Ovidiu Soare, fostul șef al Inspectoratului pentru Apărarea Constituției și Securitate Economică din SRI. Iar de la o vreme încoace se vorbește despre apropierea lui Anastasescu de președintele Klaus Iohannis, căruia i-ar fi sponsorizat campania electorală din 2014, dezvăluire făcută de fostul ofițer SRI Adrian Radu, cel care avea întâlniri de taină cu fostul președinte, Traian Băsescu, printre copacii din Parcul Herăstrău.
(Sursă foto - Profit.ro)
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.