La Câmpina, Fundația Zamolxes a deschis Academia STEAM, o șansă pentru viitorul multor tineri

Social (Categoria articolului)

Centrul pentru Tineret Zamolxes din Câmpina a fost gazda deschiderii Academiei STEAM.

Denumirea academiei reprezintă acronimul dn limba engleză pentru știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică. Florin Predescu, președintele Fundației Zamolxes, a fost cel care a deschis evenimentul și care a subliniat că: ”Acesta este doar primul pas. Ne propunem cursuri în fiecare dintre domeniile din titulatură, dar acestea se vor desfășura în funcție de cerințe și de finanțările pe care le vom găsi pentru desfășurarea lor”.
Invitatul special al evenimentului a fost Gheorghe Cazan - expert internațional WorldSkills, care a făcut o lungă, dar extrem de interesantă pledoarie pentru participarea la cursuri, dar și concursurile europene și mondiale pe fiecare meserie în parte. De asemenea, ca reprezentant al companiei Autodesk, a anunțat că vor fi acordate liceelor din Câmpina licențe gratuite ale aplicațiilor Autodesk. Puteți urmări pe larg prezentarea lui Gheorghe Cazan în materialul video.
Foarte apreciată a fost secțiunea despre proiectul derulat în parteneriat cu Formula 1, despre care am scris deja aici.
”Scopul acțiunii noastre de la Fundația Zamolxes este acela de a promova competițiile școlare în care pot fi implicați liceeni. Și este vorba de concursul internațional organizat de Fundația WorldlSkills, care are loc în fiecare an în diferite țări. Toate competițiile acoperă o gamă variată de calificări profesionale și această direcție de a organiza competiții numai din punct de vedere practic le crează copiilor abilități și competențe care sunt necesare pe piața muncii. WorldSkills poate dezvolta competiții în peste 60 de calificări profesionale”, a fost concluzia formulată đe Gheorghe Cazan.
În încheierea evenimentului de deschidere a Academiei STEAM, echipa de robotică a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina, coordonată de profesorul Cătălin Chițu, și-a prezentat activitatea și a făcut o scurtă demonstrație cu robotul cu care a participat la cele mai recente concursuri.
Acum, Academia STEAM a fost lansată la Câmpina și urmează demararea cursurilor propriu-zise, de fapt, partea cea mai grea a noului proiect.

3004 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2247 vizualizari
12 apr. 2024 21:29

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

1717 vizualizari
07 apr. 2024 22:10

Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Mare bucurie pentru credincioșii romano-catolici, care au fost prezenți duminică, 7 aprilie, în a doua duminică a Paștelui catolic, la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina.

Alte stiri recente

30 vizualizari
14 apr. 2024 15:54

Baschet feminin, sub 15 ani. CS Câmpina - CSS Târgoviște 59-24

În a doua zi a turneului regional găzduit de sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P Hasdeu” Câmpina, echipa feminină sub 15 ani a CS Câmpina a învins clar formația CSS Târgoviște, cu scorul de 59-24.

60 vizualizari
14 apr. 2024 13:45

Liga A Prahova. Progresul Drăgănești - CS Câmpina 3-0

Vecine de clasament înaintea acestei etape, Progresul Drăgănești și CS Câmpina s-au angrenat într-un joc de uzură, destul de monoton și plictisitor, decis de greșeli.