În vreme ce majoritatea privirilor sunt îndreptate spre lupta decisivă pentru funcția de președinte al României, pe plan local, un fost consilier local ne-a transmis un apel privind două proiecte concrete din Câmpina, mult-așteptate de oameni, proiecte care se pot face repede și cu bani puțini. Publicăm integral acest apel semnat de fostul consilier Cosmin Raț.
Apelul unui fost consilier
"1. Parteneriat cu SNCFR și piste de biciclete pe locul căilor ferate urbane.
Cer actualei administrații locale să nu repete exemplul precedentei administrații și să aștepte îndepărtărea efectivă a șinelor de cale ferată. Există de mai mult de doi ani hotărâre de Guvern de casare a liniei ferate Câmpinița - Poiana Câmpina, însă este foarte posibil să dureze încă mulți ani casarea efectivă, pentru care SNCFR ar trebui să aloce fonduri însemnate. Încă din anul 2022 am avut discuții la Ministerul Transporturilor și SNCFR din care a reieșit foarte clar că există și varianta ca, până la casarea efectivă, să se poată încheia un parteneriat prin care administrația locală să administreze și să realizeze piste de biciclete în zonele căii ferate a SNCFR. De asemenea, există posibilitatea creării unor piste de biciclete, cu cheltuieli minime, ba chiar și căi rutiere, pe segmentul Nord – Sud, ce nu aparține SNCFR. Din păcate, nici aceste propuneri nu au fost agreate în mandatul trecut, chiar dacă au beneficii incontestabile, nu necesită cheltieli mari și sunt lucruri dorite de mare parte a populației.
2. Parcul "Mițu-Chițu", de pe Strada Oituz
Au trecut aproape trei ani (cadastru făcut și refăcut, aviz ANRS, documentație Electrica pentru stația de energie electrică din parc, studiu de oportunitate etc) de la începerea demersurilor pentru finalizarea documentațiilor și efectuarea studiului de oportunitate în vederea deschiderii prin concesiune publică a parcului Mițu-Chițu, de pe Strada Oituz, cu obligația asigurării intrării libere, încasările exclusive realizându-se de la locurile de joacă din parc (tobogane gonflabile, trambuline etc) și terasa existentă. În acest moment toate documentațiile sunt finalizate încă de la sfârșitul lunii octombrie - începutul lunii noiembrie 2024 și este păcat că nu se încearcă scoaterea la licitație. Pentru acest lucru, în acest moment, administrația nu mai are nevoie decât de… voință. Nu mai trebuie să cheltuiască niciun leu și în două-trei luni, până în iulie-august, se poate începe proiectul. Iar avantajele sunt multiple și enumăr câteva:
- crearea de noi locuri de muncă;
- oferirea câmpinenilor – și nu numai - a unui al doilea parc model la nivel național, după Parcul Soceram;
- atragerea de fonduri directe la bugetul local și indirecte prin folosirea fondurilor private pentru refacerea terasei, închirierea terenului pentru locuri de joacă și altele;
- atragerea turiștilor și crearea unor oportunități de a face o zona de cultură și distracție prin apropierea celor două muzee și a celor două parcuri aflate în această zonă.
Am speranța că apelul meu este corect receptat și că, neavând nevoie de niciun ban de la buget, administrația câmpineana va finaliza aceste demersuri, deoarece pe plan local politica trebuie lăsată la o parte sau folosită strict pentru dezvoltarea orașului.
Urmează să discutăm și alte proiecte care au fost date la o parte (sper că doar momentan), precum extinderea Spitalului Municipal cu CPU, Bloc operator etc, dar și pista de aeromodelism (anul acesta se împlinesc 55 de ani de la inaugurarea făcută de Henri Coandă la Câmpina) sau parcul în care oamenii își pot plimba câinii".
Cosmin Raț
Citește cele mai noi știri locale publicate pe Câmpinatv.ro! Te invităm să devii membru al grupului nostru de Facebook - Câmpinatv și grupului de Whatsapp (0733.388.425).
Fii parte a comunității Câmpinatv.ro!
Primăria municipiului Câmpina a încheiat de curând un contract cu o firmă specializată în alpinism utilitar, scopul fiind acela de a tăia copaci care reprezintă un pericol major pentru populație, dar și pentru bunuri.
Dacă mergeți pe străzile din Câmpina și vedeți luminile aprinse la stâlpii de iluminat public, nu trebuie să vă faceți griji... Nu s-a dereglat programul, ci se efectuează reparații la rețeaua de iluminat public.
Ceea ce puțini credeau s-au întâmplat astăzi, vineri, 18 iulie - Băile Minerale Telega s-au redeschis publicului.
Pe DN1, pe raza comunei Cornu, în apropiere de Câmpina, a avut loc un accident rutier grav.