Ansamblul "Trei panouri votive" din Parcul Regele Mihai I este realizat de artistul plastic Alfred Dumitriu, cel care a câștigat concursul de soluții organizat de Primăria Câmpina pentru monumentul de for public. Ansamblul nu este încă finalizat, dar principalele componente au fost deja realizate (din tablă inoxidabilă) și montate. Există un panou central și două panouri laterale, simbolistica incluzând repere din istoria Câmpinei, din cultura și economia localității.
Cinci artiști plastici au participat la concursul de soluții organizat de administrația câmpineană, câștigător fiind Alfred Dumitriu. Potrivit informațiilor furnizate de Primăria Câmpina, valoarea totală a contractului încheiat cu câștigătorul concursului este de 214.491 lei, sumă care include concepția artistică, drepturile de autor și realizarea efectivă a panourilor votive. Conform cerințelor administrației locale, panoul central este destinat istoriei, iar aici artistul plastic a realizat o hartă a Câmpinei de la 1918, deasupra căreia sunt menționate numele eroilor care și-au pierdut viața în Războiul de Întregire Națională. Iar deasupra panoului a fost amplasată o hartă a României Mari, acest panou fiind dedicat Centenarului Marii Uniri de la 1918. Pe unul dintre panourile laterale (fața dinspre parc) au fost realizate portretele unor personalități reprezentative pentru Câmpina: Nicolae Grigorescu, Constantin Istrati, Bogdan Petriceicu Hasdeu, Geo Bogza, Alexandru Tudor Miu, Anton Raky și Ion Câmpineanu. Pe același panou, fațeta din spate, dinspre terase, au fost realizate imagini ale celor două muzee din municipiu - Muzeul Hasdeu și Muzeul Grigorescu, precum și bisericile din localitate. Al doilea panou lateral, cel destinat economiei câmpinene, include, pe partea dinspre parc, imagini cu prima rafinărie din Câmpina (înființată de ing. Ion Gheorghiu), cu un puț din perioada de început a exploatărilor petroliere, cu Rafinăria "Steaua Română", cu Schela Câmpina, cu o sondă care erupe, Rafinăria "Astra Română", iar pe partea din spate - Uzina Electrică.
Vom reveni asupra acestor panouri votive în momentul în care lucrarea va fi finalizată. Până atunci, poate ieșim din starea de urgență și cât mai mulți câmpineni vor putea vedea noul monument de for public din Parcul Regele Mihai I. Nu știm dacă este cel mai potrivit monument pentru această zonă și nici nu ne vom da cu părerea asupra realizării artistice în sine, pentru că nu suntem noi în măsură să o facem. Cert este că avem un monument oarecum atipic, cu care va trebui să ne obișnuim.
A venit vara... E vară, e vremea grătarului... Așa că mulți amatori de astfel de mdoalități de petrecere a timpului iber sunt în căutarea de ustensile, dar și de suveniruri atât pentru ”Ea”, cât și pentru ”El”, care pot fi asociate acestei distracții. Și ce poate fi mai potrivit pentru o aniversare la grătar decât un cadou cu această tematică!
Cristina Miruna Rânceanu avea doar 21 de ani.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.