CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Revoluție fiscală cu... închisoare. PSD pune în pericol mediul privat și apără cu disperare capitalismul de stat

- Actualitate -

Revoluție fiscală cu... închisoare. PSD pune în pericol mediul privat și apără cu disperare capitalismul de stat

După ce a eliberat din pușcărie criminali, violatori și tâlhari, PSD vrea acum să populeze penitenciarele cu patroni și administratori de firme. Potrivit unui proiect de ordonanță de urgență publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor, încasarea și neplata a 32 de taxe, impozite și contribuții în 30 de zile de la termenul scadent prevăzut de lege se sancționează cu închisoare de la 1 la 6 ani, fapta fiind incriminată ca și evaziune fiscală. O evaziune la care, bineînțeles, nu există prag. Poate fi 500 de lei, sau poate 5 milioane. Puterea vrea prag doar la abuzul în serviciu...

Concret, dacă angajatorul nu plătește sumele datorate bugetului până la termenul scadent, este pasibil de pedeapsa cu închisoarea până la șase ani. Iar sumele datorate bugetului pot fi: impozitul pe venitul din salarii și asimilat salariilor, impozitul pe veniturile din pensii, impozitul pe veniturile din drepturile de proprietate intelectuală, impozitul pe veniturile din arendă, impozitul pe veniturile sub formă de dobanzi și dividende, contribuția de asigurări sociale datorată de persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor, contribuția de asigurări sociale de sănătate datorată de persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor etc. În total, 32 de impozite, taxe și contribuții.
Aceasta este măsura găsită de ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa (foto), pentru creșterea gradului de colectare a taxelor și impozitelor la bugetul de stat. După split TVA (blocarea banilor din TVA într-un cont special), trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, schimbarea legislației muncii și reintroducerea pontajului, Guvernul vine acum cu... amenințarea cu pușcăria pentru antreprenori, încă o măsură controversată, care bulversează și mai mult o economie pe care numai PSD și ALDE o aud cum duduie.

Poate că unii dintre dvs. veți spune că este o măsură bună, patronii să plătească sau să meargă la închisoare, să crească încasările la bugetul de stat și să fie bine ca să nu fie rău. Totuși, haideți să privim realitatea. Dacă această ordonanță de urgență s-ar aplica de mâine, 157.798 de angajatori ar intra în pușcărie. Pentru că acesta este numărul firmelor din România care au acum restanțe doar la plata contribuțiilor sociale (șomaj, pensii, sănătate) - 155.102 firme private și 2.696 de stat. Iar aceste firme au în total peste 2 milioane de angajați. Sunt date publice, prezentate de Ministerul Finanțelor. Să zicem că 10, 20, 50, 100 de patroni au banii, dar nu vor să-i dea la stat. Dar ceilalți peste 150.000?
Pentru foarte multe companii, neplata contribuţiilor la timp nu se face din rea voinţă, ci din faptul că nu au cash în momentul în care trebuie să plătească salariile angajaţilor. Şi atunci plătesc salariile nete. Dacă mai au bani plătesc creditele la bancă, plătesc furnizorii la care au restanţe de 6 luni şi care ameninţă cu insolvenţa şi, în final, plătesc TVA şi contribuţiile sociale, cu tot cu penalizări. Într-o economie în care termenele de plată sunt până la 120 de zile, creditele furnizor depășesc creditele bancare, deficitul de lichidități este tot mai mare, banii se încasează foarte greu, iar cercul vicios se strânge ca un laț de gâtul firmelor, cum s-ar mai putea plăti la timp sumele datorate statului?! Și atunci, ce să facă patronul ca să nu ajungă la închisoarea promisă de PSD și ministrul Ionuț Mișa? Fie reduce salariile angajaților, fie dă afară oameni, fie își închide afacerea și se angajează la stat, că acolo sunt salarii bune și locuri călduțe. Și uite așa PSD curăță de tot mediul de afaceri, adică acest sector privat greu încercat, care produce bani pentru capitalismul de stat susținut de PSD.


12 Dec 2017 12:45 3974 vizualizari


Comentarii






1540 vizualizari 26 Apr 2024 21:47 O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Pentru 726 tineri din toate județele țării, ziua de 26 aprilie și Câmpina vor rămâne în amintirea lor ca momentul unic în care au absolvit Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” și au depus jurământul de credință.

citeste mai mult
2621 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2739 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1637 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV