Primăria Câmpina a comandat studiul geotehnic pentru extinderea Spitalului Municipal

Actualitate (Categoria articolului)

După cum v-am informat și cu alte ocazii, extinderea Spitalului Municipal Câmpina este o investiție mai amplă, care va fi finanțată de la bugetul de stat, prin Compania Națională de Investiții. Pe plan local a fost realizat un studiu de prefezabilitate și urmează studiul geotehnic.

Selecția de oferte organizată de Primăria Câmpina pentru realizarea studiului geotehnic a fost câștigată de firma Astory AM SRL Telega cu prețul de 4.600 lei fără TVA. Vor fi efectuate două foraje și două sondaje, vor fi recoltate probe de sol, vor fi făcute analize de laborator și va fi întocmită documentația aferentă. 
Ulterior, Compania Națională de Investiții va realiza studiul de fezabilitate și apoi se va ocupa de tot ceea ce înseamnă procedura de achiziție publică. Investiția care s-ar ridica la peste 8 milioane euro, după cum a reieșit din studiul de prefezabilitate, presupune extinderea spitalului cu un nou corp de clădire pe o suprafață de aproximativ 3.000 mp, pe spațiul verde dinspre fostul cinematograf. Noua clădire ar include un demisol cu parcare, un rezervor de apă şi alte spaţii tehnice. La parter ar urma să fie amenajată Camera de Primiri Urgenţe, iar la primul etaj ar trebui să fie sălile de operaţie şi Terapia Intensivă. Practic, toate circuitele Spitalului Municipal ar fi reorganizate și toate spațiile reabilitate, asta pe lângă construirea noului corp.

3098 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

82 vizualizari
22 apr. 2019 07:53

238.000 lei de la bugetul Câmpinei pentru bănci, indicatoare rutiere, stâlpișori și coșuri stradale

Poate părea un mărunțiș raportat la valoarea totală a bugetului local al municipiului Câmpina, dar, totuși, an de an, la Câmpina, se cheltuiesc sute de mii de lei pe indicatoare rutiere, băncuțe, stâlpișori și coșuri stradale de gunoi. Iar când vine vorba de distrugerea unuia dintre aceste bunuri, aflăm că valoarea este prea mică pentru a se face dosar penal celui vinovat, prejudiciul fiind nesemnificativ. În Câmpina se distrug anual zeci de coșuri de gunoi și bănci, este adevărat, dar iată câți bani se alocă pentru noile achiziții.

2858 vizualizari
20 apr. 2019 21:24

Mizerie de nedescris la terenul sintetic Petrol, administrat de Clubul Sportiv Câmpina

1 comentarii

Terenul sintetic de fotbal din incinta Căminului Petrol și toate spațiile aferente - vestiare, tribune etc - sunt în administrarea Clubului Sportiv Câmpina. Cu toate acestea, văzând imaginile surprinse vineri după-amiază, putem crede că este un loc părăsit... 

Alte stiri recente

22 vizualizari
22 apr. 2019 09:13

Școala Centrală Câmpina, locul I la faza naționala a concursului "Made for Europa", un fel de olimpiadă a proiectelor finanțate prin programe europene

Am scris despre proiectul Școlii Centrale Câmpina atunci când echipa de proiect a câștigat faza județeană a concursului național "Made for Europa" și s-a calificat la faza națională. Ei bine, avem bucuria să vă anunțăm că la etapa națională, desfășurată la Cluj-Napoca, în perioada 18-21 aprilie 2019, Școala Centrală a obținut locul I. 

135 vizualizari
22 apr. 2019 08:12

La Câmpina, întotdeauna altul e de vină. Primarul, niciodată...

Primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, a demonstrat și la dezbaterea publică pe tema bugetului local că este adeptul politicii "întotdeauna, altul e de vină". Persoana care ocupă cea mai înaltă funcție din administrația locală câmpineană de 15 ani încoace a folosit dezbaterea pe tema bugetului local ca pe un nou prilej de a arunca în toate direcțiile cu acuze, mai fine sau mai brutale, dar toate demonstrând același principiu al politicii sale - "întotdeauna, dar întotdeauna, altul e de vină".