Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova face angajări pentru Centrul Rezidențial de tip familial din Brebu. Se dorește angajarea unor părinți sociali (asistenți maternali), care să aibă grijă de copiii de la centrul din comuna Brebu.
Ce înseamnă părinte social? Părintele social are în îngrijire un număr de opt copii aflați în dificultate, pentru o perioadă de timp determinată, pe care îi crește ca și când ar fi proprii copii. Este o muncă importantă şi de valoare, ce poate fi prestată de toţi cei pentru care calitatea de părinte este esențială. Copiii pe care îi vor îngriji sunt deja instituționalizați în sistemul de protecție sau urmează să intre în sistem. Părinții sociali vor locui împreună cu minorii pe care îi au în grijă într-o casă pusă la dispoziție de către D.G.A.S.P.C. Prahova.
Pot fi angajate persoane care îndeplinesc următoarele condiții:
- studii generale (minim 8 clase) / studii medii absolvite cu diplomă de bacalaureat;
- să dea dovadă că sunt o familie cu atmosferă sănatoasă;
- să aibă calități de comunicare, empatie și simțul răspunderii;
- prin comportamentul în societate, starea sănătăţii şi profilul psihologic, să prezinte garanţii pentru îndeplinirea corectă a obligaţiilor care revin unui părinte, referitoare la creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor
Informațiile suplimentare privind procedura de obținere a postului pot fi solicitate la sediul D.G.A.S.P.C. Prahova din Ploiești, Șos. Vestului, nr. 14-16, sau la numerele de telefon 0244/511.400, 586.100, e-mail: dgaspcph@yahoo.com.
(Foto cu caracter ilustrativ)
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.
Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a primit semnale că mai mulți cetățeni au fost apelați telefonic de persoane care s-au prezentat drept angajați ai caselor de asigurări de sănătate.
Casa de copii ”Ada Marinescu” a rămas în memoria colectivă a câmpinenilor, indiferent de numele purtat de această instituție după 1989, ca un simbol al copiilor orfani.