Procesul în care primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, este acuzat de procurorii DNA de fapte de corupție va mai dura ceva vreme. Vă reamintim că faza de fond a început în noiembrie 2018, la Secția Penală a Tribunalului Prahova, au fost mai multe amânări, iar din 14 februarie s-a trecut efectiv la administrarea de probe și audierea martorilor. Acum, primarul și apărătorul său au început să joace tare. La solicitarea inculpatului Horia Tiseanu, instanța a acceptat o listă cu nouă martori și un lung șir de cereri, unele vizând efectuarea unor expertize, altele vizând o serie de documente din cercetările efectuate de DNA. Cererile lui Horia Tiseanu nu reprezintă o strategie nouă, este folosită în ultima vreme de toți inculpații acuzați de corupție, chiar de la cel mai înalt nivel, mai ales de când cu "scandalul protocoalelor".
La termenul din 28 martie 2019, a fost audiat un singur martor dintre cei trei citați de DNA pentru ziua respectivă (doi nu s-au prezentat), iar Horia Tiseanu a depus o cerere prin care solicita administrarea unor probe. Pe 4 aprilie, instanța a decis să admită cererea și a stabilit un nou termen pentru 25 aprilie.
În cererea admisă de Tribunalul Prahova, primarul Câmpinei solicita proba cu martori, având o listă cu nu mai puțin de nouă martori, dar și două exertize (una auto, alta contabilă). De asemenea, se solicită DNA să comunice dacă vreunul dintre actele de procedură are la bază informații primite de la SRI în baza protocoalelor dintre cele două instituții, alte informații legate de statutul martorului Radu Ionescu și informații despre martorul cu identitate protejată. În același timp, se solicită Casei Tineretului și Spitalului Municipal o serie de documente privind derularea procedurii de achiziție publică pentru contractele despre care procurorii DNA spun că ar fi fost impuse de Horia Tiseanu.
Vă reamintim că Horia Tiseanu, primarul municipiului Câmpina, este acuzat de procurorii DNA de trafic de influență, abuz în serviciu și instigare la săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată, valoarea totală a prejudiciului cauzat Primăriei Câmpina fiind de peste 120.000 lei. În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Gheorghe Ecaterinescu (fost director al Direcţiei Economice din Primăria Câmpina; care între timp a decedat), Carmen Gheorghe (fost şef al Poliţiei Locale Câmpina) şi Costin Micu (de la societatea comercială care a vândut Primăriei Câmpina celebra maşină Opel Insigna). De asemenea, în dosare disjunse din acest dosar mare, alţi angajaţi ai Primăriei Câmpina au fost deja condamnaţi definitiv, cu suspendare, după ce au semnat acorduri de recunoaştere a faptei cu procurorii DNA.
(Facsimil de pe site-ul Tribunalului Prahova, informațiile fiind publice)
Noul an școlar a început, la Poiana Câmpina, sub semnul emoțiilor, în special pentru cei mai mici elevi, bobocii de la clasa pregătitoare, dar și pentru cei de la clasa a V-a, care au pășit spre gimnaziu, evident, fără doamna învățătoare.
Prezență extrem de discretă în viața publică a Câmpinei, comisarul șef Vasile Alexandru a fost prezent luni, 9 septembrie, la deschiderea anului școlar.
Este evident că drumul pe care se află Câmpina în acest moment este unul total greșit... Cum altfel am putea explica evenimentul de sâmbătă, 7 septembrie, atunci când ziua în amiaza mare, chiar pe Bulevardul Carol I, o bătrână a fost agresată și deposedată de geantă?!
HidroPrahova a anunțat luni autoritățile locale că marți, 10 septembrie, între orele 10.00 și 14.00, apa va fi oprită în mai multe zone ale localității.