Câmpinenii de pe Aleea Salcia au cumpărat din banii lor conductă nouă de apă. HidroPrahova a montat-o pe jumătate de stradă și... gata

Social (Categoria articolului)

La numeroasele nemulțumiri ale câmpinenilor legate de activitatea HidroPrahova mai adăugăm una - presiunea extrem de scăzută a apei pe Strada Ion Câmpineanu și Aleea Salcia. Iar aici avem o situație de-a dreptul incredibilă. Locuitorii de pe Aleea Salcia au strâns bani și au cumpărat conductă nouă de apă, pentru ca HidroPrahova să o monteze și să se elimine, astfel, pierderile de apă cauzate de conducta veche. Iar HidroPrahova a montat conducta nouă, dar doar pe jumătate de stradă.

Strada Ion Câmpineanu este oricum distrusă în urma lucrărilor de canalizare. Pe Aleea Salcia, lucrările de canalizare nici nu au fost finalizate, deși vorbim despre o alee de 92 de metri. Și iată că, de o bună bucată de vreme, în această zonă a scăzut și presiunea apei. Iar în unele zile, presiunea este atât de redusă încât centralele oamenilor nici nu pornesc, iar băile cu greu pot fi folosite.
În 2015, când s-au executat lucrările de canalizare, locuitorii de pe Aleea Salcia au pus cu toții bani și au cumpărat conductă nouă de apă. Au obținut atunci și aprobarea HidroPrahova pentru schimbarea conductei de apă în paralel cu introducerea canalizării.
"Dacă tot se săpa pentru introducerea canalizării, ne-am gândit că ar fi bine ca în același timp să fie înlocuită și vechea conductă de apă, cea care este foarte uzată și subdimensionată, pentru că atunci când a fost introdusă apa în acest cartier erau mult mai puține locuințe. În plus, conducta fiind foarte veche, sunt pierderi în rețea. Numai că, lucrările de canalizare s-au oprit la jumătatea Aleei Salcia, iar conducta de apă a fost introdusă doar pe porțiunea unde s-a lucrat la canalizare. Am făcut numeroase demersuri la HidroPrahova pentru a se monta măcar noua conductă de apă, dar ni s-a spus că nu sunt fonduri pentru această lucrare", ne-a declarat unul dintre locuitorii de pe Aleea Salcia. (video)
Și așa, oamenii au rămas cu conducta cea nouă prinsă de garduri și, în continuare, cu o presiune scăzută la apă. 

3658 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rosca Dorian 10.05.2018 00:48 Locuiesc tot pe Aleea Salcia la nr. 3B. Am urmărit reportajul dv. care este adevărat și la obiect. La un moment dat, reporterul a întrebat dacă am înștiințat și Primăria Câmpina. Pe această cale vă anunț că am făcut-o eu în data de 04.12.2017, nr. înregistrare 31507. Din nefericire, în Câmpina nu s-a auzit de termenul legal de 30 de zile pentru un răspuns. Au trecut 5 luni și nu am primit încă un răspuns, pozitiv sau negativ. Vă rog să luați firul acestei sesizări ''pierdute'' și să continuați investigația, pentru că cei vinovați trebuie să plătească și să fie cunoscuți alegătorilor așa cum sunt în realitate. Trebuie să-i vedem cu toții, cum răspund în fața camerei. Am trimis pe mail-ul dv.: webmaster@campinatv.ro, o copie înregistrată a plângerii. Vă rog să va faceți treaba de investigatori. Eu sunt hotărât să acționez în instanță Primăria Câmpina și Hidro Prahova S.A. Hidro Prahova nu a respectat obligația de a reface pavajul la starea inițială în timp legal, după intervenția de executare a canalizării, iar Primăria nu a răspuns în termenul legal și nu a luat măsurile de obligare a Hidro Prahova S.A. să refacă drumul distrus de lucrările executate.

Social

1960 vizualizari
23 ian. 2019 09:12

O casă, două anexe și două garaje au fost mistuite de un incendiu, la Talea

Un incendiu puternic a izbucnit în această dimineață la o casă din comuna Talea. Pompierii militari din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova au intervenit cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea focului. A fost o intervenție dificilă pentru că, la sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta violent și generalizat pe o suprafață de peste 200 mp.

2115 vizualizari
22 ian. 2019 11:40

Triajul copiilor, curățenia și aerisirea claselor și dezinfecția băncilor - recomandările DSP Prahova către școli, pentru prevenirea îmbolnăvirilor de gripă

Încă trei decese cauzate de virusul gripal de tip A, subtip H1, au fost înregistrate ieri în România. Este vorba despre trei femei, de 43 de ani, de 51 de ani și de 72 de ani, din Prahova, Gorj și București. În județul Prahova, acesta este al patrulea deces cauzat de gripă. La nivel național, 23 de persoane și-au pierdut până acum viața din cauza gripei, după cum a transmis Institutul Național de Sănătate Publică. Ministrul Sănătății a anunțat că România este în pragul unei epidemii de gripă, săptămâna trecută înregistrându-se 1.155 cazuri de gripă clinică, la nivel național, dintr-un total de peste 90.000 de cazuri de viroze respiratorii. Având în vedere această situație, Direcția de Sănătate Publică Prahova a transmis Inspectoratului Școlar Județean, iar acesta, la rândul său, a transmis tuturor unităților de învățământ, o adresă privind instituirea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor în școli.

Alte stiri recente

1937 vizualizari
23 ian. 2019 20:55

Hora Unirii, dansată de elevii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina

Pentru că joi, 24 Ianuarie, este zi liberă, elevii și profesorii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina au sărbătorit cu o zi mai devreme Unirea Principatelor Române. În curtea instituției, elevi din toate ciclurile de învățământ (primar, gimnazial, liceal) au dansat Hora Unirii, pentru a marca astfel împlinirea a 160 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, cel care a pus bazele dezvoltării moderne a României prin reformele aplicate în scurta sa perioadă de domnie.

1910 vizualizari
23 ian. 2019 19:56

"Mândria de a fi român", un proiect educațional dedicat Micii Uniri, desfășurat la Școala "Ion Câmpineanu" din Câmpina

Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din Câmpina și Școala Gimnazială Nistorești, aparținând de Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" Breaza, au desfășurat miercuri, 23 ianuarie, un proiect educațional intitulat "Mândria de a fi român". Acest proiect s-a adresat elevilor din ciclul primar și a fost dedicat aniversării Zilei Unirii Principatelor Române. (video)