Fundația Zamolxes din Câmpina a derulat în ultimele aproximativ trei luni un proiect intitulat ”Școala de vară - Dezvoltarea competențelor antreprenoriale”. Proiectul a avut ca scop, după cum îi spune și denumirea, dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale tinerilor pentru implicarea acestora în structuri economice private și a urmărit cu precădere să le dezvolte tinerilor participanți competențele specifice antreprenoriatului, dar și să-i inspire pe cei cu inițiativă.
De asemenea, proiectul a mai avut ca obiective formarea în antreprenoriat a 25 de tineri elevi, cu vârste între 14 și 18 ani, din patru licee câmpinene, pe durata a cinci zile, la Pensiunea ”Valea Negrașului” din Valea Doftanei, cu sprijinul a doi specialiști din cadrul organizației; îmbunătățirea ofertei de educație non-formală și creșterea accesului a 25 de tineri la educația non-formală; stimularea interesului tinerilor de a participa la activități de educație non-formală prin sprijinirea celor cu oportunități reduse, precum și creșterea capacitații organizațiilor de tineret prin formarea participanților. Prin îmbunătățirea participării tinerilor la educația de tip non-formal, sector prea puțin dezvoltat în România, proiectul a contribuit la compensarea deficiențelor acumulate în sectorul formal, în ceea ce privește calitatea sistemului educațional, la creșterea competențelor profesionale și a incluziunii sociale. Nu în ultimul rând, activitățile proiectului au oferit o modalitate de schimbare a percepției asupra educației, de la înțelegerea ei ca o etapă în dezvoltarea inițială a indivizilor la promovarea învățării pe tot parcursul vieții.
Proiectul a fost finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Prahova.
Asociația "Ateliere Fără Frontiere" a anunțat câștigătorii ediției 2025 a programului "Dăm Click pe România".
O furtună puternică a avut loc miercuri după-amiază la Sinaia. A plouat torențial, iar vântul a bătut în rafale de 70-80 km/h.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.