Fundația Zamolxes Câmpina finalizează proiectul ”Școala de vară - Dezvoltarea competențelor antreprenoriale”

Social (Categoria articolului)

Fundația Zamolxes din Câmpina a derulat în ultimele aproximativ trei luni un proiect intitulat ”Școala de vară - Dezvoltarea competențelor antreprenoriale”. Proiectul a avut ca scop, după cum îi spune și denumirea, dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale tinerilor pentru implicarea acestora în structuri economice private și a urmărit cu precădere să le dezvolte tinerilor participanți competențele specifice antreprenoriatului, dar și să-i inspire pe cei cu inițiativă.

De asemenea, proiectul a mai avut ca obiective formarea în antreprenoriat a 25 de tineri elevi, cu vârste între 14 și 18 ani, din patru licee câmpinene, pe durata a cinci zile, la Pensiunea ”Valea Negrașului” din Valea Doftanei, cu sprijinul a doi specialiști din cadrul organizației; îmbunătățirea ofertei de educație non-formală și creșterea accesului a 25 de tineri la educația non-formală; stimularea interesului tinerilor de a participa la activități de educație non-formală prin sprijinirea celor cu oportunități reduse, precum și creșterea capacitații organizațiilor de tineret prin formarea participanților. Prin îmbunătățirea participării tinerilor la educația de tip non-formal, sector prea puțin dezvoltat în România, proiectul a contribuit la compensarea deficiențelor acumulate în sectorul formal, în ceea ce privește calitatea sistemului educațional, la creșterea competențelor profesionale și a incluziunii sociale. Nu în ultimul rând, activitățile proiectului au oferit o modalitate de schimbare a percepției asupra educației, de la înțelegerea ei ca o etapă în dezvoltarea inițială a indivizilor la promovarea învățării pe tot parcursul vieții.
Proiectul a fost finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Prahova.

3204 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2288 vizualizari
02 dec. 2022 09:37

Un nou proiect Erasmus+ derulat de Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina - ”All different, all equal”

Vă informam în urmă cu câteva zile despre un proiect Erasmus+ coordonat de Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina - ”Împreună, dincolo de diferențe”. Ei bine, acest proiect nu este singurul la care participă școala câmpineană, un alt proiect aflat în derulare fiind intitulat ”All different, all equal” (Toți diferiți, toți egali).

2630 vizualizari
02 dec. 2022 08:53

La Câmpina a apărut un grup de tratare a dependențelor

De puțin timp, la Câmpina a apărut un grup în cadrul căruia se discută despre dependențele de orice fel, cea mai obișnuită fiind dependența de acool, dar se discută și despre dependența de droguri sau de jocuri de noroc.

Alte stiri recente

399 vizualizari
03 dec. 2022 21:04

Câmpineanul Darius Coman a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, de la Praga

Performanță excepțională pentru sportul câmpinean, după ce în cursul serii de sâmbătă, câmpineanul Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, antrenat de Gabriel Cojocaru, a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, care are loc la Praga, în capitala Cehiei.

995 vizualizari
03 dec. 2022 19:25

Contaminare cu țiței și apă sărată la Câmpina. Garda de Mediu a amendat operatorul responsabil cu 50.000 lei

Garda de Mediu Prahova a anunțat că a aplicat o amendă de 50.000 lei unui operator care desfășoară activități de extracție a hidrocarburilor pentru contaminarea unei suprafețe de aproximativ 60mp cu țiței și apă sărată.