Fundația Zamolxes Câmpina finalizează proiectul ”Școala de vară - Dezvoltarea competențelor antreprenoriale”

Social (Categoria articolului)

Fundația Zamolxes din Câmpina a derulat în ultimele aproximativ trei luni un proiect intitulat ”Școala de vară - Dezvoltarea competențelor antreprenoriale”. Proiectul a avut ca scop, după cum îi spune și denumirea, dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale tinerilor pentru implicarea acestora în structuri economice private și a urmărit cu precădere să le dezvolte tinerilor participanți competențele specifice antreprenoriatului, dar și să-i inspire pe cei cu inițiativă.

De asemenea, proiectul a mai avut ca obiective formarea în antreprenoriat a 25 de tineri elevi, cu vârste între 14 și 18 ani, din patru licee câmpinene, pe durata a cinci zile, la Pensiunea ”Valea Negrașului” din Valea Doftanei, cu sprijinul a doi specialiști din cadrul organizației; îmbunătățirea ofertei de educație non-formală și creșterea accesului a 25 de tineri la educația non-formală; stimularea interesului tinerilor de a participa la activități de educație non-formală prin sprijinirea celor cu oportunități reduse, precum și creșterea capacitații organizațiilor de tineret prin formarea participanților. Prin îmbunătățirea participării tinerilor la educația de tip non-formal, sector prea puțin dezvoltat în România, proiectul a contribuit la compensarea deficiențelor acumulate în sectorul formal, în ceea ce privește calitatea sistemului educațional, la creșterea competențelor profesionale și a incluziunii sociale. Nu în ultimul rând, activitățile proiectului au oferit o modalitate de schimbare a percepției asupra educației, de la înțelegerea ei ca o etapă în dezvoltarea inițială a indivizilor la promovarea învățării pe tot parcursul vieții.
Proiectul a fost finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Prahova.

3321 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1066 vizualizari
07 dec. 2023 13:54

S-a încheiat votul pentru proiectele propuse la Câmpina pentru bugetare participativă. Cinci proiecte au strâns 451 voturi

În seara zilei de 6 decembrie s-a încheiat votul pentru proiectele propuse a fi realizate prin bugetare participativă. Cele cinci proiecte admise au adunat 451 voturi.

2173 vizualizari
04 dec. 2023 12:52

Sistemul de returnare – garanție începe să funcționeze și la Câmpina. Cam ca-n toată țara...

2 comentarii

Din 30 noiembrie 2023, în toată țara ar fi trebuit să intre în vigoare sistemul de returnare – garanție, al cărui principal scop este de a crește reciclarea, de a contribui la protejarea mediului.

Alte stiri recente

194 vizualizari
08 dec. 2023 07:42

Primim de la cititori. O parcare haotică și mașini blocate pe Aleea Margaretei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine, realizată luni, 4 decembrie, în jurul orei 21.00, pe Aleea Margaretei din Câmpina.

4267 vizualizari
07 dec. 2023 21:30

A fost lansat proiectul Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat la Câmpina

Joi seară, într-un spațiu elegant și bine pus la punct din clădirea BCR, din centrul municipiului Câmpina, a avut loc lansarea proiectului Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat în Câmpina.