Pe Strada Schelelor, în apropierea intersecţiei cu Alea Parcului, unde este situată Capela Hernea, se află un parc. Chiar în faţa unuia dintre corpurile Institutului de Cercetări și Proiectări Tehnologice (ICPT), clădire abandonată în prezent.
În perioada interbelică, în acea clădire frumoasă, cu coloane, funcţiona Direcţia Tehnică a societăţii "Steaua Română", pentru ca, ulterior, aici să fie atelierele tehnice ale ICPT. În acelaşi corp de clădire, în spate, spre intersecţia cu Strada Erupţiei, s-a aflat mulţi ani o tipografie.
Parcul a fost amenajat tot de "Steaua Română", iar în perioada interbelică şi chiar în anii de după cel de-al doilea război mondial aici s-a aflat un ceas solar. Apoi, după 1989 şi după privatizarea Petrom, OMV a vândut parcul unei societăţi private.
"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.
Citiţi şi Câmpina, România 100. Vila Provinceanu din secolul trecut, parcul de distracții pentru copii de astăzi
Câmpina, România 100. Băcănia "La cocoş" de ieri, Parcul "Regele Mihai I" de azi
Câmpina, România 100. Centrul Câmpinei, în perioada interbelică, în anii '70 și în zilele noastre
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.