Câmpinenii au o mare durere care nu trece nici de la sine, nici cu medicamente. Prin urmare, a devenit o durere cronică. Aceea că efectiv dau din groapă în groapă în multe zone din municipiu: Calea Doftanei, Bobâlna, Voila, Muscelului, Orizontului, Vlahuță, Câmpineanu, Drumul Taberei etc. Cel puțin Calea Doftanei, Bobâlna, Voila sunt un dezastru, un adevărat pericol public pentru mașini și pietoni. Iar 2017 s-a încheiat cu câteva plombe, aruncate mai mult la întâmplare.
La finalul anului, Primăria Câmpina a organizat procedura de achiziții publice pentru reactualizarea proiectelor în vederea reabilitării străzilor Calea Doftanei și Bobâlna. După ce proiectele vor fi gata, va trebui organizată licitația pentru executarea lucrărilor. Financiar vorbind, 2018 va fi un an greu pentru bugetul local, având în vedere mai ales ultimele măsuri fiscale adoptate de Guvern și care afectează bugetele localităților. Va fi un an greu și pentru că reprezintă, practic, primul an "plin" în care trebuie plătite salarii majorate pentru angajații din Primărie și instituții subordonate. Va fi un an greu... Iar reabilitarea celor două străzi este estimată undeva la 13 milioane lei (8,1 milioane lei - Calea Doftanei și 2,8 milioane lei - Bobâlna), adică 130 miliarde lei vechi, deci o sumă mare. Chiar dacă se mai reduce în urma licitației, tot destul de importantă ar rămâne. Vom vedea. Poate că administrația locală știe ce face și ce spune, așa că speranța moare ultima.
1. Calea Doftanei - o stradă care nu a fost reabilitată integral niciodată și care este cu adevărat praf și pulbere. O rușine pentru o localitate cu statut de municipiu.
2. Bobâlna - o stradă distrusă, în cea mai mare parte, de lucrările la rețeaua de gaze și pentru schimbarea conductei de apă. Distrusă și lăsată așa, într-o stare deplorabilă.
3. Străzile Voila, Orizontului și toate celelalte, efectiv ciururite și care, mai mult ca sigur, așa vor rămâne și în 2018.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.