CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Asocierea Câmpinei cu Consiliul Județean, o soluție pentru reabilitarea unor străzi distruse precum Calea Doftanei?

- Actualitate -

Asocierea Câmpinei cu Consiliul Județean, o soluție pentru reabilitarea unor străzi distruse precum Calea Doftanei?

Subiectul privind solicitarea de sprijin financiar de la Consiliul Județean Prahova pentru realizarea unor investiții la Câmpina a fost discutat în ședința de săptămâna trecută a Consiliului Local. Inițiativa i-a aparținut consilierului Elena Albu, iar primarul Horia Tiseanu a fost de acord cu această idee, pasând cumva mingea spre consilierii PSD și ALDE care ar putea susține cauza Câmpinei la CJ. Pe de altă parte, însă, președintele Consiliului Județean, Bogdan Toader, spune că nu e normal ca municipiul Câmpina să înregistreze excedent bugetar la final de an, adică să nu-și cheltuie proprii bani, iar apoi să ceară fonduri de la bugetul județului.

"Este clar că avem un buget destul de sărăcuț pentru nevoile acestui municipiu și m-am tot gândit care ar putea fi alte surse de finanțare în afară de fondurile europene, unde sunt depuse niște proiecte, dar care, din diverse motive, nu pot fi finanțate. Întreb: Consiliul Județean nu poate aloca bani pentru finanțarea unor investiții din Câmpina? Și mă gândesc în special la Calea Doftanei pe care, de câte ori merg, îmi vine să plâng. Nu putem face niște demersuri la CJ? Avem consilieri locali de la PSD și ALDE, care sunt la fel de responsabili ca și noi față de locuitorii acestui municipiu. Mă gândesc că ei ar putea discuta altfel la nivelul Consiliului Județean Prahova, unde majoritatea este PSD+ALDE. Ar fi un demers perfect legal pentru rezolvarea unei probleme importante", a spus consilierul PNL Elena Albu. (video)
"Avem o relație bună cu Consiliul Județean, formal, protocolar, dar sincer, nu am simțit ajutorul Consiliului Județean. Noi am propus până acum un singur parteneriat Consiliului Județean Prahova - reabilitarea Șoselei Paltinu, dar nu a funcționat, nu a fost nici măcar semnat. Alte localități au multe parteneriate cu CJ pentru refacerea unor drumuri, dar la noi nu s-a putet face nimic nici măcar cu Șoseaua Paltinu, care este de interes județean, până la urmă. Ar fi bine să avem parteneriate cu Consiliul Județean și să trecem peste această discriminare, să-i spunem așa, legată de aparteneța primarului la un partid sau altul", a afirmat primarul Horia Tiseanu. (video)

Contactat telefonic în legătură cu această problemă, președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, ne-a declarat: "În general, Consiliul Județean acordă bani localităților cu probleme financiare. Câmpina este un municipiu cu buget mare, iar pe lângă asta, în ultima vreme, la aproape fiecare final de an a înregistrat un excedent bugetar considerabil. În aceste condiții, nu s-ar justifica alocarea de fonduri de la bugetul județean. Câmpina nu-și cheltuie banii pe care îi are, rămâne cu excedent bugetar la final de an și apoi să ceară bani de la Consiliul Județean? Nu mi se pare normal acest lucru, mai ales în condițiile în care sunt multe localități cu bugete mici și pe care noi trebuie să le ajutăm. Pe de altă parte, administrația câmpineană nu a venit niciodată la Consiliul Județean cu un proiect concret de interes județean, pe care noi să-l putem analiza și să alocăm bani pentru realizarea lui".


30 Jul 2018 10:46 4450 vizualizari


Comentarii






  • 30.07.2018 11:27 Adevarul doare Problema principala care sa il macine pe inca primarul in exercitiu este care era populatia activa si srl-uri cand domnia sa a iesit primar versus 2018.De ex pe str x se asfalteaza ,beneficiarii ar trebui sa se stanga,putina munca voluntara.Decat sa dam 20.000 euro de ex la un srl sa peticeasca o strada,locuitorii strazii plus angajatii de la sere ar trece la treaba,decat semafoare in toate intersectiile mai bine am face cate ceva pe la caminul Petrol.2000 euro s-ar vedea,un prim pas,in bine.Pusi si o zi pe saptamana elevii sa stranga gunoaie,sa toaleteze pomi.Ar invata sa respecte si ce se face pe domeniul public.Unde se duc taxele si impozitele...in salariile bugetarilor? Daca Primaria ar fi data in judecata de cetateni,cu Hidro la pachet,mai ales cei de pe Calea Doftanei,Bobalna,Voila,Crisuri si ar prierde ar mai fi fonduri.Altii au mai putin si se descurca pe cand in Campina letargia de dupa amiaza
1524 vizualizari 26 Apr 2024 21:47 O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Pentru 726 tineri din toate județele țării, ziua de 26 aprilie și Câmpina vor rămâne în amintirea lor ca momentul unic în care au absolvit Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” și au depus jurământul de credință.

citeste mai mult
2616 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2737 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1630 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV