Subiectul privind solicitarea de sprijin financiar de la Consiliul Județean Prahova pentru realizarea unor investiții la Câmpina a fost discutat în ședința de săptămâna trecută a Consiliului Local. Inițiativa i-a aparținut consilierului Elena Albu, iar primarul Horia Tiseanu a fost de acord cu această idee, pasând cumva mingea spre consilierii PSD și ALDE care ar putea susține cauza Câmpinei la CJ. Pe de altă parte, însă, președintele Consiliului Județean, Bogdan Toader, spune că nu e normal ca municipiul Câmpina să înregistreze excedent bugetar la final de an, adică să nu-și cheltuie proprii bani, iar apoi să ceară fonduri de la bugetul județului.
"Este clar că avem un buget destul de sărăcuț pentru nevoile acestui municipiu și m-am tot gândit care ar putea fi alte surse de finanțare în afară de fondurile europene, unde sunt depuse niște proiecte, dar care, din diverse motive, nu pot fi finanțate. Întreb: Consiliul Județean nu poate aloca bani pentru finanțarea unor investiții din Câmpina? Și mă gândesc în special la Calea Doftanei pe care, de câte ori merg, îmi vine să plâng. Nu putem face niște demersuri la CJ? Avem consilieri locali de la PSD și ALDE, care sunt la fel de responsabili ca și noi față de locuitorii acestui municipiu. Mă gândesc că ei ar putea discuta altfel la nivelul Consiliului Județean Prahova, unde majoritatea este PSD+ALDE. Ar fi un demers perfect legal pentru rezolvarea unei probleme importante", a spus consilierul PNL Elena Albu. (video)
"Avem o relație bună cu Consiliul Județean, formal, protocolar, dar sincer, nu am simțit ajutorul Consiliului Județean. Noi am propus până acum un singur parteneriat Consiliului Județean Prahova - reabilitarea Șoselei Paltinu, dar nu a funcționat, nu a fost nici măcar semnat. Alte localități au multe parteneriate cu CJ pentru refacerea unor drumuri, dar la noi nu s-a putet face nimic nici măcar cu Șoseaua Paltinu, care este de interes județean, până la urmă. Ar fi bine să avem parteneriate cu Consiliul Județean și să trecem peste această discriminare, să-i spunem așa, legată de aparteneța primarului la un partid sau altul", a afirmat primarul Horia Tiseanu. (video)
Contactat telefonic în legătură cu această problemă, președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, ne-a declarat: "În general, Consiliul Județean acordă bani localităților cu probleme financiare. Câmpina este un municipiu cu buget mare, iar pe lângă asta, în ultima vreme, la aproape fiecare final de an a înregistrat un excedent bugetar considerabil. În aceste condiții, nu s-ar justifica alocarea de fonduri de la bugetul județean. Câmpina nu-și cheltuie banii pe care îi are, rămâne cu excedent bugetar la final de an și apoi să ceară bani de la Consiliul Județean? Nu mi se pare normal acest lucru, mai ales în condițiile în care sunt multe localități cu bugete mici și pe care noi trebuie să le ajutăm. Pe de altă parte, administrația câmpineană nu a venit niciodată la Consiliul Județean cu un proiect concret de interes județean, pe care noi să-l putem analiza și să alocăm bani pentru realizarea lui".
La nivel național se desfășoară un exercițiu al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”SEISM 2025”, în cadrul căruia se testează capacitatea de reacție a autorităților în fața unui seism și modalitatea de gestionare a efectelor acestuia.
Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina de joi, 26 iunie, se află și un proiect privind aprobarea locurilor în care vor fi amplasate containere pentru colectarea deșeurilor textile.
În ultimele săptămâni, mai mulți câmpineni au semnalat mizeria de pe Lacul Bisericii, de la vegetația de pe luciul apei, până la pești morți și miros insuportabil.
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine surprinsă pe scările care fac legătura între Calea Doftanei și Strada Voila.