Tânăra ciclistă Daria Duca, printre câștigătorii programului de promovare a tinerelor talente derulat de MOL și Fundația pentru Comunitate

Actualitate (Categoria articolului)

Câmpineanca Daria Ioana Duca are 15 ani și este legitimată la BikeXpert Racing Team București, unde îl are ca antrenor pe Răzvan Jugănaru. Este un copil serios, perseverent și care muncește foarte mult. Toate acestea și pasiunea fără limite pentru ciclism i-au adus rezultate extraordinare, Daria câștigând în ultimii ani numeroase competiții și obținând mai multe titluri de campioană națională. De altfel, Daria Duca este și componentă a lotului național de ciclism. Acum, sportiva din Câmpina a obținut o sponsorizare pentru activitatea sa, după ce proiectul depus de ea a fost declarat câștigător în cadrul programului de promovare a tinerelor talente derulat de MOL România și Fundația pentru Comunitate.

La ediția din acest an a programului de promovare a talentelor au fost înscrise 465 de proiecte, 1.059 de tineri sportivi și artiști solicitând finanțare. Alocarea fondului de 562.500 lei s-a făcut în urma selecției realizate de juriile de sport și artă, fiind declarate câștigătoare 282 de proiecte prin care obțin finanțare 526 de tineri talentați, după cum reiese din comunicatul de presă remis de MOL și Fundația pentru Comunitate. În domeniul artelor au fost selectate 70 de proiecte susținute cu 203.866 de lei, iar la categoria sport au fost alese 170 de proiecte care au obținut în total suma de 218.634 lei. La categoria de vârstă de peste 18 ani – unde sunt invitați să se înscrie beneficiarii edițiilor precedente ale programului, care au împlinit vârsta majoratului – suma totală de 140.000 lei a fost împărțită între 42 proiecte.

„Este un concurs de proiecte cu reguli simple și bine formate pe parcursul celor 13 ani de existență. Fiecare concurent trebuie să prezinte cele 4-6 documente cuprinse în anunț, în funcție de categoria la care se înscrie și prin aceste documente are posibilitatea să convingă juriul despre importanța finanțării proiectului său. Ca la orice competiție, respectarea regulilor demonstrează comportamentul în spirit de fair-play al participanților, iar nerespectarea lor – lipsa documentelor obligatorii, solicitarea finanțării de peste 10.000 de lei, depășirea termenului de înscriere – duce la descalificare”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației pentru Comunitate.
Juriul pentru secţiunea sport a acestui amplu program a fost constituit din campioni de renume pe plan naţional şi internaţional: Violeta Beclea Szekely (campioană europeană, vicecampioană olimpică la atletism) – preşedintele juriului, Laura Cârlescu Badea (campioană olimpică şi mondială la scrimă), Ivan Patzaichin (mutiplu campion olimpic la canotaj), Octavian Amzulescu (președintele Federației Române de Karate WKF), Cătălin Becheru (antrenor de înot, Clubul Sportiv Navi București).

Alături de câmpineanca Daria Duca, din Prahova au mai obținut finanțare pentru proiectele lor alți opt tineri sportivi din Ploiești: Paul Cătălin Onofrei (judo), Clara Andreea Spânu (înot), Justin Prună, Alexandru Theodor Goicea, Pavel Octavian Goicea, Diana Vlad, Natalia Vlad și Andrei Surlaru - karate.
(Sursă foto - Ridersclub.ro)

4466 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

833 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

982 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

29 vizualizari
24 apr. 2024 19:06

Iulian Dumitrescu (PNL) și-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova

Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a depus astăzi, 24 aprilie 2024, dosarul de candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Judeţean.

1826 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.