O delegație de la Liceul Sportiv din Lipoveni, Republica Moldova, a venit la Câmpina pentru a pune bazele unei colaborări

Actualitate (Categoria articolului)

O delegație formată din 14 persoane de la Liceul Internat cu Profil Sportiv din localitatea Lipoveni, Raionul Cimișlia, Republica Moldova, se află în aceste zile la Câmpina, pentru a pune bazele unor viitoare colaborări pe linie sportivă. Vă reamintim că orașul Cimișlia, capitala raionului cu același nume, este înfrățit cu municipiul Câmpina.

Delegația de la Lipoveni este condusă de consilierul raional (echivalentul consilierului județean la noi) Grigore Bârsa, fost consilier local al orașului Cimișlia, calitate în care a mai vizitat Câmpina în urmă cu doi ani. Din delegație mai fac parte elevi și cadre didactice de la Liceul Internat cu Profil Sportiv. Vineri, oaspeții din Republica Moldova au vizitat bazinul de înot didactic și baza sportivă de la Căminul Petrol din Câmpina, dar numai partea modernizată și s-au întâlnit cu președintele Clubului Sportiv Câmpina, Adrian Stoican, la întâlnire fiind prezent și Marian Dulă, consilierul personal al primarului Horia Tiseanu. Fiecare dintre cele două părți s-a prezentat în câteva cuvinte și s-a discutat despre unele posibilități de colaborare pe viitor. Din prezentarea președintelui CS Câmpina, Adrian Stoican, am aflat și că anul acesta s-au deschis "pe hârtie" două noi secții - de tenis de masă și de badminton, în sensul că, deocamdată, acestea au fost incluse în certificatul de identitate sportivă, urmând ca mai târziu să devină funcționale. În ceea ce-i privește pe oaspeții de la Lipoveni, ei au fost încântați de ce au văzut la Câmpina. "Ceea ce am văzut aici, această bază sportivă, depășește așteptările noastre. Nici pe departe nu putem să comparăm cu ce avem noi, dar asta nu ne împiedică să aspirăm spre așa ceva. Activitatea sportivă se axează, în liceul nostru, pe atletism și lupte libere, unde avem niște performanțe la nivel republican. În Lipoveni avem și o echipă de fotbal, care este, în raionul nostru, cam ceea ce este Barcelona în Europa", a afirmat consilierul Grigore Bârsa, care este și director interimar al Liceului Internat cu Profil Sportiv din Lipoveni. (video)
Delegația din Republica Moldova se va afla în Câmpina până sâmbătă, 11 mai, timp în care va vizita o serie de obiective turistice din localitate și din împrejurimi.

2831 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2810 vizualizari
14 mai. 2019 20:30

Norocoșii câștigători ai celor patru autoturisme Ford KA+ de la tombola Medimfarm

2 comentarii

Zeci de mii de persoane din întreaga țară, care au cumpărat produse de la Farmaciile Medimfarm, s-au înscris la tombola de la finalul campaniei "Fii FORDmidabil cu Medimfarm!". Premiile au constat în 100 de produse TVS (de bucătărie), iar marele premiu - un atoturism Ford KA+ înmulțit cu... patru. Pentru că au fost patru astfel de autoturisme puse la bătaie de Medimfarm și, bineînțeles, patru norocoși care le-au câștigat.

2346 vizualizari
12 mai. 2019 13:02

Colecția completă Jules Verne, darul Câmpinatv.ro pentru Școala Gimnazială "Al.I. Cuza" din Câmpina

1 comentarii

Jules Verne s-a numărat printre autorii preferați din copilăria și adolescența noastră. I-am citit și recitit cărțile și am trăit nenumărate aventuri, alături de personajele sale. Am făcut "O călătorie spre centrul pământului", am navigat "20.000 leghe sub mări" și apoi pe “Minunatul Orinocco”, pentru ca după aceea să mergem "De la pământ la lună". Am dus la bun sfârșit "Ocolul pământului în 80 zile", ne-am aventurat spre "Insula Misterioasă", i-am însoțit pe “Copiii căpitanului Grant” și am zburat “Cinci săptămâni în balon”. Am visat să avem “Doi ani de vacanță” la “Școala Robinsonilor”, am găsit “Steaua Sudului” și am vizitat “Castelul din Carpați”. Acum, este rândul altor copii să se bucure de aceste aventuri, citind cărțile lui Jules Verne. 

Alte stiri recente

48 vizualizari
21 mai. 2019 08:55

Robert Turcescu, candidat PMP la alegerile europarlamentare: "Cu toții trebuie să susținem proiectul Europei unite!"

La 44 de ani și cu o carieră importantă de jurnalist în spate, Robert Turcescu a intrat în politică relativ recent, în anul 2016, atunci când s-a înscris în Partidul Mișcarea Populară și a candidat la Primăria Capitalei. În decembrie 2016 a fost ales deputat de Constanța din partea PMP, înregistrând cel mai mare scor al acestei formațiuni politice pentru Camera Deputaților. Acum, Robert Turcescu se află pe lista candidaților PMP pentru Parlamentul European, acolo unde își dorește să ducă mesajul și proiectele partidului pe care îl reprezintă.

810 vizualizari
20 mai. 2019 22:59

Cupa României, faza județeană, semifinale. Avancronici

La mijlocul acestei săptămâni sunt programate jocurile contând pentru semifinalele fazei județene a Cupei României la fotbal. Jocurile se vor disputa la Câmpina și Plopeni, dar AJF Prahova nu a anunțat încă, în mod clar, până la această oră, locurile de desfășurare ale partidelor. Ba, mai mult, nu se știu nici echipele exacte, având în vedere că CS Cornu a făcut o contestație la jocul din faza precedentă cu Tricolorul Breaza, fiind foarte posibil s-o câștige, un verdict urmând a fi dat marți, cu o zi înaintea jocurilor. De asemenea, până la acest moment, nu au fost date publicității nici numele oficialilor acestor jocuri. În măsura în care vor apărea noutăți, vom reveni. Până atunci, iată programul și scurte avancronici: