O delegație formată din 14 persoane de la Liceul Internat cu Profil Sportiv din localitatea Lipoveni, Raionul Cimișlia, Republica Moldova, se află în aceste zile la Câmpina, pentru a pune bazele unor viitoare colaborări pe linie sportivă. Vă reamintim că orașul Cimișlia, capitala raionului cu același nume, este înfrățit cu municipiul Câmpina.
Delegația de la Lipoveni este condusă de consilierul raional (echivalentul consilierului județean la noi) Grigore Bârsa, fost consilier local al orașului Cimișlia, calitate în care a mai vizitat Câmpina în urmă cu doi ani. Din delegație mai fac parte elevi și cadre didactice de la Liceul Internat cu Profil Sportiv. Vineri, oaspeții din Republica Moldova au vizitat bazinul de înot didactic și baza sportivă de la Căminul Petrol din Câmpina, dar numai partea modernizată și s-au întâlnit cu președintele Clubului Sportiv Câmpina, Adrian Stoican, la întâlnire fiind prezent și Marian Dulă, consilierul personal al primarului Horia Tiseanu. Fiecare dintre cele două părți s-a prezentat în câteva cuvinte și s-a discutat despre unele posibilități de colaborare pe viitor. Din prezentarea președintelui CS Câmpina, Adrian Stoican, am aflat și că anul acesta s-au deschis "pe hârtie" două noi secții - de tenis de masă și de badminton, în sensul că, deocamdată, acestea au fost incluse în certificatul de identitate sportivă, urmând ca mai târziu să devină funcționale. În ceea ce-i privește pe oaspeții de la Lipoveni, ei au fost încântați de ce au văzut la Câmpina. "Ceea ce am văzut aici, această bază sportivă, depășește așteptările noastre. Nici pe departe nu putem să comparăm cu ce avem noi, dar asta nu ne împiedică să aspirăm spre așa ceva. Activitatea sportivă se axează, în liceul nostru, pe atletism și lupte libere, unde avem niște performanțe la nivel republican. În Lipoveni avem și o echipă de fotbal, care este, în raionul nostru, cam ceea ce este Barcelona în Europa", a afirmat consilierul Grigore Bârsa, care este și director interimar al Liceului Internat cu Profil Sportiv din Lipoveni. (video)
Delegația din Republica Moldova se va afla în Câmpina până sâmbătă, 11 mai, timp în care va vizita o serie de obiective turistice din localitate și din împrejurimi.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.