Fostul șofer al primarului Horia Tiseanu, condamnat la doi ani și trei luni închisoare, cu suspendare, pentru complicitate la delapidare și fals

Actualitate (Categoria articolului)

Robert Hintz, fostul șofer al primarului Câmpinei - Horia Tiseanu, era singurul din lotul persoanelor trimise în judecată, care încheiaseră acorduri de recunoaștere cu procurorii DNA, dar pe care instanța îl respinsese. Acum, s-a încheiat un nou acord de recunoaștere, în urma căruia miercuri, 7 noiembrie, a venit și verdictul: doi ani și trei luni de închisoare pentru complicitate la delapidare în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Săptămâna viitoare, pe 15 noiembrie, va fi și primul termen în procesul primarului Horia Tiseanu.

Robert Hintz este al patrulea angajat al Primăriei Câmpina implicat în acest dosar de delapidare și pentru care instanța a dat deja o sentință prin care își însușește acordul de recunoaștere încheiat între cei implicați și procurorii DNA. Acest dosar este cel privind utilizarea în scopuri personale a peste 12 tone de carburant de la Serele Municipale. Primarul Horia Tiseanu este acuzat de instigare la delapidare în formă continuată pentru că "în mod repetat i-a determinat pe angajații Atelierului Sere, aflat în subordinea Primăriei Câmpina, să-i remită din gestiunea unității, prin intermediul inculpatului Hintz Robert, un număr de 1.409 bonuri valorice carburant a 50 lei fiecare, în valoare totală de 70.450 lei, aferentă cantității de 12.347,4 litri, folosită în interesul personal al acestuia", după cum se menționează în rechizitoriul procurorilor. Celelalte patru persoane implicate în acest dosar sunt: Vasilica Năstase (tehnician la sere) - acuzată de delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată; Teodor Ovidiu Greitaș (șofer la sere) și Robert Hintz (șoferul primarului) - acuzați de complicitate la delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată; Gheorghe Crețu (fostul șef al Serelor Municipale, pensionat între timp) - acuzat de complicitate la delapidare.
Trei dintre persoanele implicate în acest dosar aveau deja sentințe definitive în urma acordurilor de recunoaștere, încă din primăvara acestui an, astfel:
Vasilica Năstase - instanța a admis acordul de recunoaștere. A fost condamnată la 2 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani și interzicerea pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat. Pe parcursul termenului de supraveghere, va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, fie la Primăria Câmpina, fie la Parohia “Naşterea Maicii Domnului” din Câmpina.
Gheorghe Crețu - instanța a admis acordul de recunoaștere. A fost condamnat la 2 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani și 6 luni și interzicerea pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat. Pe parcursul termenului de supraveghere, va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Florești sau Școlii cu clasele I – VIII Florești, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.
Teodor Ovidiu Greitaș - instanța a admis acordul de recunoaștere. A fost condamnat la 1 ani și 10 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani și interzicerea pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat. Pe parcursul termenului de supraveghere, va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, la Parohia “Naşterea Maicii Domnului” din Câmpina sau la Colegiul Tehnic “Constantin Istrati” din municipiul Câmpina.

În cazul lui Robert Hintz, instanța a respins inițial acordul de recunoaștere a vinovăției și a trimis dosarul procurorului în vederea continuării urmăririi penale. Robert Hintz a încheiat un nou acord de recunoaștere cu DNA, pe 26 iulie, verdictul dat pe 7 noiembrie de judecătorii de la Tribunalul Prahova fiind următorul - instanța a admis acordul de recunoaștere a vinovăției și îl condamnă pe Robert Hintz la 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la delapidare în formă continuată, la 9 luni închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, rezultând o pedeapsă de 2 ani și 3 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani și 6 luni și interzicerea unor drepturi. Pe parcursul termenului de supraveghere, va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, la Primăria Câmpina, Parohia "Nașterii Maicii Domnului" Câmpina sau Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" Câmpina și va frecventa obligatoriu un program de reintegrare socială. De asemenea, instanța a mai desființat 61 foi de parcurs falsificate de inculpat și îl obligă la plata sumei de 1.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare. Precizăm faptul că Robert Hintz lucrează în continuare la Primăria Câmpina, în prezent fiind șoferul viceprimarului.
Săptămâna viitoare, pe 15 noiembrie, tot la Tribunalul Prahova va începe și procesul primarului Horia Tiseanu, singurul dintre cei implicați din administrația locală în acest dosar și care nu a semnat acord de recunoaștere a faptelor cu procurorii DNA.

3068 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • SA 09.11.2018 18:17 Se pregateste Tiseanu! Cred ca deja se documenteaza pentru cartile pe care le va scrie in curand!

Actualitate

1893 vizualizari
23 ian. 2019 19:56

"Mândria de a fi român", un proiect educațional dedicat Micii Uniri, desfășurat la Școala "Ion Câmpineanu" din Câmpina

Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din Câmpina și Școala Gimnazială Nistorești, aparținând de Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" Breaza, au desfășurat miercuri, 23 ianuarie, un proiect educațional intitulat "Mândria de a fi român". Acest proiect s-a adresat elevilor din ciclul primar și a fost dedicat aniversării Zilei Unirii Principatelor Române. (video)

1750 vizualizari
23 ian. 2019 19:38

Cursurile școlare vor fi suspendate în toată țara vineri, 25 ianuarie 2019

Ministerul Educației Naționale a emis astăzi un ordin prin care se decide suspendarea cursurilor școlare în întreaga țară pentru vineri, 25 ianuarie 2019. Măsura a fost luată după ce Ministerul Sănătății a anunțat că numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut, în ultima săptămână, cu peste 20% față de nivelul așteptat. Joi, 24 ianuarie, este, oricum, zi liberă, astfel că, timp de patru zile, copiii vor putea evita expunerea în colectivități.

Alte stiri recente

1850 vizualizari
23 ian. 2019 20:55

Hora Unirii, dansată de elevii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina

Pentru că joi, 24 Ianuarie, este zi liberă, elevii și profesorii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina au sărbătorit cu o zi mai devreme Unirea Principatelor Române. În curtea instituției, elevi din toate ciclurile de învățământ (primar, gimnazial, liceal) au dansat Hora Unirii, pentru a marca astfel împlinirea a 160 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, cel care a pus bazele dezvoltării moderne a României prin reformele aplicate în scurta sa perioadă de domnie.

1636 vizualizari
23 ian. 2019 11:43

Primăria Câmpina vă invită să dansați Hora Unirii pe 24 ianuarie 2019, în Pasajul de la Ceas

1 comentarii

UPDATE - Evenimentul a fost anulat.

La 24 Ianuarie 2019 se împlinesc 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. "Mica Unire" de la 1859 este considerată primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român. Primăria și Consiliul Local Câmpina vă invită joi, la ora 12.00, în Pasajul de la Ceas, pentru a dansa cu toții Hora Unirii.