Robert Hintz, fostul șofer al primarului Câmpinei - Horia Tiseanu, era singurul din lotul persoanelor trimise în judecată, care încheiaseră acorduri de recunoaștere cu procurorii DNA, dar pe care instanța îl respinsese. Acum, s-a încheiat un nou acord de recunoaștere, în urma căruia miercuri, 7 noiembrie, a venit și verdictul: doi ani și trei luni de închisoare pentru complicitate la delapidare în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Săptămâna viitoare, pe 15 noiembrie, va fi și primul termen în procesul primarului Horia Tiseanu.
Robert Hintz este al patrulea angajat al Primăriei Câmpina implicat în acest dosar de delapidare și pentru care instanța a dat deja o sentință prin care își însușește acordul de recunoaștere încheiat între cei implicați și procurorii DNA. Acest dosar este cel privind utilizarea în scopuri personale a peste 12 tone de carburant de la Serele Municipale. Primarul Horia Tiseanu este acuzat de instigare la delapidare în formă continuată pentru că "în mod repetat i-a determinat pe angajații Atelierului Sere, aflat în subordinea Primăriei Câmpina, să-i remită din gestiunea unității, prin intermediul inculpatului Hintz Robert, un număr de 1.409 bonuri valorice carburant a 50 lei fiecare, în valoare totală de 70.450 lei, aferentă cantității de 12.347,4 litri, folosită în interesul personal al acestuia", după cum se menționează în rechizitoriul procurorilor. Celelalte patru persoane implicate în acest dosar sunt: Vasilica Năstase (tehnician la sere) - acuzată de delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată; Teodor Ovidiu Greitaș (șofer la sere) și Robert Hintz (șoferul primarului) - acuzați de complicitate la delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată; Gheorghe Crețu (fostul șef al Serelor Municipale, pensionat între timp) - acuzat de complicitate la delapidare.
Trei dintre persoanele implicate în acest dosar aveau deja sentințe definitive în urma acordurilor de recunoaștere, încă din primăvara acestui an, astfel:
Vasilica Năstase - instanța a admis acordul de recunoaștere. A fost condamnată la 2 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani și interzicerea pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat. Pe parcursul termenului de supraveghere, va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, fie la Primăria Câmpina, fie la Parohia “Naşterea Maicii Domnului” din Câmpina.
Gheorghe Crețu - instanța a admis acordul de recunoaștere. A fost condamnat la 2 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani și 6 luni și interzicerea pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat. Pe parcursul termenului de supraveghere, va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Florești sau Școlii cu clasele I – VIII Florești, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.
Teodor Ovidiu Greitaș - instanța a admis acordul de recunoaștere. A fost condamnat la 1 ani și 10 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani și interzicerea pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat. Pe parcursul termenului de supraveghere, va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, la Parohia “Naşterea Maicii Domnului” din Câmpina sau la Colegiul Tehnic “Constantin Istrati” din municipiul Câmpina.
În cazul lui Robert Hintz, instanța a respins inițial acordul de recunoaștere a vinovăției și a trimis dosarul procurorului în vederea continuării urmăririi penale. Robert Hintz a încheiat un nou acord de recunoaștere cu DNA, pe 26 iulie, verdictul dat pe 7 noiembrie de judecătorii de la Tribunalul Prahova fiind următorul - instanța a admis acordul de recunoaștere a vinovăției și îl condamnă pe Robert Hintz la 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la delapidare în formă continuată, la 9 luni închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, rezultând o pedeapsă de 2 ani și 3 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani și 6 luni și interzicerea unor drepturi. Pe parcursul termenului de supraveghere, va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, la Primăria Câmpina, Parohia "Nașterii Maicii Domnului" Câmpina sau Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" Câmpina și va frecventa obligatoriu un program de reintegrare socială. De asemenea, instanța a mai desființat 61 foi de parcurs falsificate de inculpat și îl obligă la plata sumei de 1.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare. Precizăm faptul că Robert Hintz lucrează în continuare la Primăria Câmpina, în prezent fiind șoferul viceprimarului.
Săptămâna viitoare, pe 15 noiembrie, tot la Tribunalul Prahova va începe și procesul primarului Horia Tiseanu, singurul dintre cei implicați din administrația locală în acest dosar și care nu a semnat acord de recunoaștere a faptelor cu procurorii DNA.
În cursul zilei de vineri, 17 ianuarie, polițiștii câmpineni au depistat pe Strada Pictor Nicolae Grigorescu un autovehicul, care a fost surprins de aparatul radar cu o viteză de 70km/h, cu 20km/h peste limita de viteză din zonă.
Bărbatul pe care polițiștii l-au identificat ca fiind autorul crimei de pe Aleea Scărișoara din seara zilei de marți, 14 ianuarie 2025, se află în arestul Poliției din noaptea respectivă.
Sâmbătă dimineață au început lucrările de intervenție pentru remedierea deficiențelor constate la rețeaua de canalizare în zona Răcitor, pe Strada B.P. Hasdeu din Câmpina.
Este evident că realizarea drumului Valea Doftanei - Săcele este o prioritate pentru Consiliul Județean Prahova, acesta urmând a deveni o alternativă la cel mai aglomerat drum din România - DN1 pe Valea Prahovei.