Fostul șofer al primarului Horia Tiseanu, condamnat la doi ani și trei luni închisoare, cu suspendare, pentru complicitate la delapidare și fals

Actualitate (Categoria articolului)

Robert Hintz, fostul șofer al primarului Câmpinei - Horia Tiseanu, era singurul din lotul persoanelor trimise în judecată, care încheiaseră acorduri de recunoaștere cu procurorii DNA, dar pe care instanța îl respinsese. Acum, s-a încheiat un nou acord de recunoaștere, în urma căruia miercuri, 7 noiembrie, a venit și verdictul: doi ani și trei luni de închisoare pentru complicitate la delapidare în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Săptămâna viitoare, pe 15 noiembrie, va fi și primul termen în procesul primarului Horia Tiseanu.

Robert Hintz este al patrulea angajat al Primăriei Câmpina implicat în acest dosar de delapidare și pentru care instanța a dat deja o sentință prin care își însușește acordul de recunoaștere încheiat între cei implicați și procurorii DNA. Acest dosar este cel privind utilizarea în scopuri personale a peste 12 tone de carburant de la Serele Municipale. Primarul Horia Tiseanu este acuzat de instigare la delapidare în formă continuată pentru că "în mod repetat i-a determinat pe angajații Atelierului Sere, aflat în subordinea Primăriei Câmpina, să-i remită din gestiunea unității, prin intermediul inculpatului Hintz Robert, un număr de 1.409 bonuri valorice carburant a 50 lei fiecare, în valoare totală de 70.450 lei, aferentă cantității de 12.347,4 litri, folosită în interesul personal al acestuia", după cum se menționează în rechizitoriul procurorilor. Celelalte patru persoane implicate în acest dosar sunt: Vasilica Năstase (tehnician la sere) - acuzată de delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată; Teodor Ovidiu Greitaș (șofer la sere) și Robert Hintz (șoferul primarului) - acuzați de complicitate la delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată; Gheorghe Crețu (fostul șef al Serelor Municipale, pensionat între timp) - acuzat de complicitate la delapidare.
Trei dintre persoanele implicate în acest dosar aveau deja sentințe definitive în urma acordurilor de recunoaștere, încă din primăvara acestui an, astfel:
Vasilica Năstase - instanța a admis acordul de recunoaștere. A fost condamnată la 2 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani și interzicerea pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat. Pe parcursul termenului de supraveghere, va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, fie la Primăria Câmpina, fie la Parohia “Naşterea Maicii Domnului” din Câmpina.
Gheorghe Crețu - instanța a admis acordul de recunoaștere. A fost condamnat la 2 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani și 6 luni și interzicerea pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat. Pe parcursul termenului de supraveghere, va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Florești sau Școlii cu clasele I – VIII Florești, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.
Teodor Ovidiu Greitaș - instanța a admis acordul de recunoaștere. A fost condamnat la 1 ani și 10 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani și interzicerea pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat. Pe parcursul termenului de supraveghere, va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, la Parohia “Naşterea Maicii Domnului” din Câmpina sau la Colegiul Tehnic “Constantin Istrati” din municipiul Câmpina.

În cazul lui Robert Hintz, instanța a respins inițial acordul de recunoaștere a vinovăției și a trimis dosarul procurorului în vederea continuării urmăririi penale. Robert Hintz a încheiat un nou acord de recunoaștere cu DNA, pe 26 iulie, verdictul dat pe 7 noiembrie de judecătorii de la Tribunalul Prahova fiind următorul - instanța a admis acordul de recunoaștere a vinovăției și îl condamnă pe Robert Hintz la 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la delapidare în formă continuată, la 9 luni închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, rezultând o pedeapsă de 2 ani și 3 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani și 6 luni și interzicerea unor drepturi. Pe parcursul termenului de supraveghere, va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, la Primăria Câmpina, Parohia "Nașterii Maicii Domnului" Câmpina sau Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" Câmpina și va frecventa obligatoriu un program de reintegrare socială. De asemenea, instanța a mai desființat 61 foi de parcurs falsificate de inculpat și îl obligă la plata sumei de 1.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare. Precizăm faptul că Robert Hintz lucrează în continuare la Primăria Câmpina, în prezent fiind șoferul viceprimarului.
Săptămâna viitoare, pe 15 noiembrie, tot la Tribunalul Prahova va începe și procesul primarului Horia Tiseanu, singurul dintre cei implicați din administrația locală în acest dosar și care nu a semnat acord de recunoaștere a faptelor cu procurorii DNA.

4535 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • SA 09.11.2018 18:17 Se pregateste Tiseanu! Cred ca deja se documenteaza pentru cartile pe care le va scrie in curand!

Actualitate

780 vizualizari
02 mar. 2024 18:37

La Câmpina, invitație la o întâlnire în care să se discute problemele animalelor de companie

1 comentarii

La finalul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 28 februarie, consilierul Cosmin Raț a lansat o invitație publică pentru o întâlnire în care să se discute un subiect care nu a mai fost abordat până acum, cel puțin la Câmpina, la nivelul administrației locale.

889 vizualizari
02 mar. 2024 17:57

Primim de la cititori. Șobolani, ziua în amiaza mare, pe bulevardul principal al Câmpinei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse în cursul zilei de joi, 29 februarie 2024, la orele prânzului, pe Bulevardul Carol I, pe trotuarul cuprins între intersecțiile cu străzile Sondei și Maramureș.

Alte stiri recente

1484 vizualizari
02 mar. 2024 19:47

Câmpineanca Antofița Mocanu, campioană națională la aruncarea greutății

În acest week-end, la București, în Sala ”Ioan Soter” a avut loc finala Campionatului Național de Atletism Masters. Printre sportivii aliniați la start s-a aflat și o câmpineancă - Antofița Mocanu, a cărei fiică, Patricia, îi calcă pe urme, fiind una dintre sportivele de mare perspectivă de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina.

980 vizualizari
02 mar. 2024 17:16

Liga A Prahova. CS Brazi - CS Câmpina 1-1

Prima rundă a returului Ligii A Prahova a însemnat pentru CS Câmpina un meci dificil în deplasare, la Negoiești, în fața echipei CS Brazi.