Amplă acțiune de împădurire la Câmpina, organizată de Romsilva în cadrul campaniei "Luna plantării arborilor"

Actualitate (Categoria articolului)

Campania desfășurată de Regia Națională a Pădurilor - ROMSILVA are loc în fiecare an, în perioada 15 martie - 15 aprilie. Anul acesta, campania a inclus și o acțiune de împădurire la Câmpina, în zona Voila, acțiune care s-a desfășurat astăzi și la care au fost prezente multe oficialități. 

Suprafața aleasă pentru plantarea de copaci are 0,80 hectare și se află în administrarea Ocolului Silvic Câmpina. 3.600 de puieți din specii diferite se vor planta în această zonă: fag - 2.400, frasin - 500, paltin și cireș - câte 150, larice (zadă) - 400. 
Acțiunea de la Câmpina a fost organizată de Romsilva, prin Direcția Silvică Prahova, în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență și mai multe unități de învățământ. Astfel, alături de angajații Ocolului Silvic s-au aflat pompieri de la Detașamentul Câmpina și elevi de la Colegiul Tehnic Forestier, Liceul Tehnologic Mecanic și Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr". Au venit astăzi la Câmpina multe oficialități: directorul general al Romsilva - Ciprian Pahonțu, directorul Direcției Silvice Prahova - Dragoș Ciomag, alți reprezentanți ai acestor instituții, dar și senatorul Emanoil Savin, deputatul Andrei Nicolae și consilierii locali câmpineni Andrei Duran și Daniel Ioniță.

După cum a declarat directorul general al Romsilva, Ciprian Pahonțu, instituția pe care o conduce intenționează ca în acest an să regenereze prin împădurire 14.200 hectare teren forestier, la nivel național, numai în campania de primăvară urmând să fie plantați în total 32 milioane puieți în diferite zone din țară. (video)

9694 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Lupu 30.03.2017 15:36 Ioniță ce caută acolo?! Sa fie adevărate zvonurile ca ii aranjează nasa sa fie viitorul director al Direcției silvice Prahova?!
  • Stefan 31.03.2017 13:25 La cat au taiat cei de la Romsilva in ultimi 10 ani in zona,... 0.8 hecatare reimpadurite reprezinta un gest prea mic pentru rolul lor in comunitatea noastra. Ar fi interesant sa stim ce suprafete de padure avem acum in administrare in coparatie cu ce era in urma cu 30 de ani. Impaduririle ar trebui mediatizate in asa fel sa poata participa mai multi voluntari la aceste actiuni.

Actualitate

2288 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

2298 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

1 comentarii

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

140 vizualizari
25 apr. 2024 16:18

Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie, Partidul Câmpina Curată a depus la Biroul Electoral Local dosarele de candidați pentru Consiliul Local. Vă reamintim că pentru funcția de primar, Partidul Câmpina Curată o susține pe Irina Nistor, candidatul PSD.

1185 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.