Unul dintre proiectele care a beneficiat de deblocarea fondurilor europene la Câmpina este cel privind reabilitarea Blocului 7ABC, situat pe Bulevardul Carol I, în zona centrală a Câmpinei. După aproximativ nouă luni de la începerea efectivă a lucrărilor, reabilitarea blocului a fost finalizată, schelele au fost scoase, blocul arată ca nou, iar singurele lucrări care mai sunt de realizat sunt la interior - vopsirea holurilor și înlocuirea lifturilor.
Odiseea reabilitării termice a acestui bloc cu trei scări și 63 apartamente a început în toamna anului 2018, când a fost depusă prima cerere de finanțare, proiectul fiind blocat apoi în faza de precontractare. Administrația locală aleasă în urma alegerilor din septembrie 2020 a reluat procedurile pentru acest proiect, după deblocarea fondurilor europene, în decembrie 2020 fiind aprobată de către Consiliul Local actualizarea devizului general și a indicatorilor tehnico-economici și fiind depusă o nouă cerere de finanțare.
Contractul de finanțare a fost semnat de primarul Alin Moldoveanu la ADR Sud-Muntenia în luna mai 2021, apoi a fost organizată o primă licitație pentru proiectare și execuție, la care nu s-a prezentat nimeni. Abia a doua licitație a fost cu succes, fiind câștigată (în septembrie 2022) de Rad Panorama Construct – pentru partea de execuție și Thadec Engineering – pentru partea de proiectare, la o valoare a contractului de 4.150.301 lei fără TVA. Termenul de realizare a investiției era de 12 luni. În martie 2023 s-a început montarea schelelor, în aprilie s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, iar la începutul lunii noiembrie au fost scoase schelele de la una dintre scările acestui bloc. Acum, la nouă luni de la începerea propriu-zisă a lucrărilor, schelele au fost date joc, blocul arată ca nou și – așa cum spuneam – mai este o chestiune de zile până la finalizarea completă a investiției.
Lucrările principale au constat în izolarea termică a fațadelor, înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie termoizolantă, hidroizolarea acoperișului de tip terasă, înlocuirea becurilor de iluminat din spațiile comune cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață. De asemenea, a fost reparat acoperișul, elementele de construcție care prezintă potențial pericol de desprindere, a fost reabilitat sistemul de colectare a apelor pluviale, au fost refăcute finisajele interioare din spațiile comune, vor fi înlocuite lifturile, iar pe acoperiș au fost montate panouri fotovoltaice.
De altfel, luni, 4 decembrie 2023, Consiliul Local Câmpina a aprobat într-o ședință extraordinară etapizarea și continuarea finanțării proiectului privind reabilitarea termică a Blocului 7ABC. Cu toate acestea, așa cum a sublinat și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, ”indiferent de probleme, s-a lucrat și constructorul este aproape de finalizare. La acest moment mai sunt de zugrăvit scările și de înlocuit lifturile. Este vorba doar de o prelungire din punct de vedere financiar a proiectului, pentru a ne putea recupera banii (de la Ministerul Fondurilor Europene, n.r.) și a plăti mai departe constructorul”. Valoarea finală (actualizată) a investiției este de 4.691.630,42 lei (fără TVA).
Pe Strada Mihai Eminescu din centrul municipiului Câmpina vor începe luni, 7 iulie 2025, lucrările la rețeaua de gaze naturale. Practic, se înlocuiește rețeaua existentă, așa cum s-a întâmplat recent și pe Strada Orizontului.
Premierul Ilie Bolojan a anunțat pe lista măsurilor pentru reducerea deficitului bugetar și mărirea normei didactice.
La finalul acestei săptămâni, sâmbătă și duminică, pe esplanada Casei Tineretului vor avea loc primele două concerte din cadrul evenimentului Câmpina Summer Park Music.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.