Noi reacții la intenția unei firme private de a construi un bloc pe Bulevardul Culturii din Câmpina, lângă Casa cu Grifoni

Actualitate (Categoria articolului)

UPDATE - Am inclus în articol și punctul de vedere al lui George Severin, fost senator, membru al CA la TVR.

V-am prezentat până acum punctele de vedere ale majorității partidelor cu reprezentare în Consiliul Local Câmpina (PNL, PSD, USR, PMP, POL) în legătură cu intenția unei firme private de a construi un bloc la doi pași de Primărie, pe terenul pe care s-a aflat cândva grădina de vară. Teren aparținând firmei respective. Am primit la redacție și alte reacții, de această dată din partea președintelui Partidului Prahova în Acțiune - Daniel Ioniță și din partea consilierului local Cezar Grama (Partidul Verde).

George Severin: "Am aflat, cu oarecare surprindere, faptul că, la nivelul Primăriei Câmpina, se discută despre aprobarea construirii unui bloc P+4 pe terenul fostului teatru de vară al Câmpinei. Chiar lângă actualul sediu al Primăriei. Înțeleg că sunt mari probleme de legalitate, de respectarea nivelului de înălțime în zonă, de apropierea de "Casa cu Grifoni". Nu fac procese de intenție cuiva. Nici de competență! Încă! Dar, distrugerea Bulevardului Culturii prin apariția clădirilor tip P+4 cu magazine la parter, este o dovadă clară a a lipsei memoriei culturale câmpinene, a distrugerii amintirilor majorității locuitorilor acestui oraș. Nu este vorba de o investiție, ci de un tun imobiliar. Un oraș protejat multă vreme de  haosul  atât  de vizibil prin alte zone, își deschide astfel porțile construcțiilor dubioase, care nu aduc plus valoare municipiului, ci doar bani în buzunarele părților implicate. Care nu au amintiri și sentimente legate de Bulevard, de Câmpina, de personalitatea arhitectonică a orașului. Sper într-o reacție masivă a celor pentru care Bulevardul este o parte a sufletului lor și care doresc să-și plimbe copii și nepoții în aceeași atmosferă, puțin patriarhală, dar prietenoasă și senină!"

Daniel Ioniță (Prahova în Acțiune): "Ca urmare a publicării pe pagina de internet a Primăriei Municipiului Câmpina a intenției de întocmire PUZ pentru edificarea unui imobil cu locuințe colective cu regim de înălțime S+P+3E+4R, putem sesiza următoarele aspecte constatate din analiza documentelor prezentate public:
- Regimul de înălțime al volumetriei (lamelă îngustă și lungă) amplasată într-o zonă cu regim de înălțime P+2 duce la o diferență de încă 3 niveluri pentru edificabilul existent, un minim de circa 15 metri înălțime față de clădirile aflate în zonă. Din acest motiv clădirea devine o dominantă pe zona de amplasament, afectând în mod evident percepția vizuală a zonei.
- Traficul va fi îngreunat în zonă prin mărirea numărului de mașini. În plus remarcăm că nu există decât 5 locuri de parcare, număr insuficient pentru un imobil de locuințe colective și spații comerciale.
- Este necesară studierea relației desfășuratei stradale față de zona protejată cu valoarea arhitecturală, la limita zonei de protecție a monumentului istoric Vila Ștefănescu «Casa cu grifoni», azi Primăria, datată 1928, situată pe Bd.Culturii nr. 18, înscrisă în listă monumentelor istorice la indicativul PH-II-m-A-16396.
- Trebuie studiat și impactul securității la incendiu având în vedere că planul prezintă o soluție dezvoltată până la limita de proprietate pe cele două laturi longitudinale.
Având în vedere aspectele sesizate, apreciez că un astfel de proiect este inoportun și, totodată, ridică serioase semne de întrebare cu privire legalitatea demersului."

Cezar Grama, consilier local: "
La acest moment nu vreau să intru în detalii privind istoricul proprietarilor acestui teren și la modul suspect de tranzacționare al lui sau cine este în spatele acestui proiect imobiliar care dorește să transforme o zonă cu însemnatate istorică într-o afacere imobiliară. Poate ne informează Secretarul General al Primăriei, care a fost mandatat încă din luna iunie 2017, să reprezinte interesele Primăriei în achiziționarea acestui teren și ne scapă motivele pentru care nu a dus la îndeplinire mandatul Consiliului Local de la acea dată, astfel încât terenul a intrat în posesia unei persoane fizice private (precizez că Primăria a angajat cheltuieli din banii publici privind elaborarea raportului de evaluare).
Având în vedere impactul acestui proiect pentru cetățenii orașului și importanța acestei zone istorice protejate, solicit primarului o opinie publică cu privire la acest demers, în calitate de responsabil al administrației locale (deși încă așteptăm o viziune pertinentă de dezvoltare a orașului din partea acestuia). Știm că primarul “nu a promis nimic”, dar are obligația să-și respecte măcar Fișa de Post în relația cu cetățenii și să dea dovadă de transparența pe care o declară ostentativ, pentru astfel de proiecte importante; nu intenționez să fac asocieri cu sprijinul pe care acesta îl acordă altor oameni de afaceri pentru “tunuri imobiliare” în orașul Câmpina (vezi precedentul cu Baza Sportivă). Aștept punctele de vedere ale Secretarului General al Primăriei și Primarului referitoare la acest subiect. Eu dezaprob total asemenea inițiative de dezvoltare ale orașului Câmpina."

3604 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • doamne fereste 09.12.2021 16:21 proiectul e o tampenie, clar. dar cum sa zici tu Daniel Ionita ca 3 etaje in plus = 15m? :)))))
  • Mihai Poenaru 09.12.2021 16:32 Dezaprob acest proiect incalificabil ! Pentru mulți Campineni sunt amintiri de neuitat, un loc unde canva exista viata ! Este o ''scanteie'' ... cu siguranță vor urma alte construcții și bulevardul nostru va fii o amintire ! Indicat ar fi fost o parcare, dat fiind că în zonă sunt câteva instituții importante ca și Casa căsătoriilor, Primărie, Politie și când ai treabă pe acolo parchezi mașina...unde ? ... ((( 🥶
  • Rammstein 09.12.2021 19:05 Lăsați problema asta, mai grav ca de un timp suntem terorizati de grupuri de indivizi care au distrus infrastructura!!..vezi celebra intersecție..acum alte grupuri umblă pe străzi...lăsând fără curent zone întregi!!..alte grupuri umblă pe la conducte de apă!!.. Oare organele nu i-au măsuri în acest sens!!..
  • Raluca 10.12.2021 05:11 Sper să nu se aprobe în veci construirea blocurilor în zonă! Investitorul n-are decât să construiască la Năvodari unde totul e haotic, fără a respecta vreun plan urbanistic.
  • Sebi 10.12.2021 11:52 “Zona Protejata”, plină de mizerie și mașini abandonate, sa facă ceva frumos chiar și un bloc de locuințe nu este voie. Eu sunt de acord cu construcția.

Actualitate

2966 vizualizari
23 ian. 2022 09:02

La solicitarea ISU, la Spitalul Municipal Câmpina a fost amenajată o nouă cale de acces pentru intervenții

În spatele Spitalului Municipal Câmpina, spre clădirea dezafectată a fostului cinematograf, a apărut o alee, o nouă cale de acces în curtea unității medicale.

4673 vizualizari
22 ian. 2022 15:33

Incredibil. Ce a putut face un tânăr din Cornu, noaptea trecută, într-o scară de bloc din Ploiești?

În noaptea de 20 spre 21 ianuarie, în jurul orei 5, polițiștii din Ploiești au observat pe stradă un tânăr care avea în mână un obiect din lemn și care evita contactul vizual cu polițiștii, comportamentul său fiind unul care a ridicat semne de întrebare.

Alte stiri recente

175 vizualizari
23 ian. 2022 22:16

Societatea Sofprest Protect Security angajează agenți de securitate pentru Câmpina

Societatea Sofprest Proiect Security SRL din Câmpina anunță că angajează agenți de securitate pentru Câmpina.

1274 vizualizari
23 ian. 2022 21:14

Prima competiție din 2022 a adus primele medalii pentru atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina

În acest week-end s-a desfășurat la București primul concurs de atletism din sezonul de iarnă 2022, Cupa ”Romanian Masters Athletics", concurs destinat categoriilor de sportivi sub 20 de ani, sub 18 ani și sub 16 ani. CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de profesor Mihaela Marin, a participat cu opt sportivi, cu care au obținut trei locuri I, patru locuri II, un loc III, două locuri 4 și un loc 5. Toți sportivii și-au realizat recorduri personale ca urmare a pregătirii de iarnă intense.