Floricon Salub devine operator regional de salubritate. Prin contractul cu ADI Deșeuri va deservi 14 localități din zona Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

Județul Prahova a fost împărțit în șapte zone și pentru fiecare zonă s-a organizat o licitație în vederea desemnării unui operator regional de salubritate. Contractele vor fi încheiate cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară "Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor" Prahova, structură din care fac parte Consiliul Județean și consiliile locale din localitățile județului. Licitația pentru zona 7, cea din care face parte și municipiul Câmpina, a fost câștigată de Floricon Salub, după cum a anunțat președintele CJ Prahova, Bogdan Toader.

În perioada imediat următoare va fi semnat contractul cu Floricon pentru zona 7, contract care presupune colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor. Din zona 7 fac parte următoarele localități: Breaza, Comarnic, Adunați, Talea, Șotrile, Secăria, Bănești, Cornu, Brebu, Telega, Provița de Jos, Provița de Sus, Poiana Câmpina și Câmpina. Municipiul Câmpina are o situație aparte în cadrul parteneriatului cu ADI Deșeuri, noul contract urmând să intre în vigoare după anul 2022, când expiră actualul contract cu Floricon Salub.
Au mai fost finalizate licitațiile și s-au încheiat deja contractele pentru alte trei zone ale județului: zona 1 - care va fi salubrizată de firma Comprest, zona 2 și zona 6 - unde operator este societatea Rosal. Pentru zonele 3, 4 și 5 vor fi organizate noi licitații, asocierile de firme înscrise inițial fiind descalificate.

2371 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Razvan Iancu 20.04.2018 13:44 Eu am o intrebare pentru operatorul de salubritate. Au adus la noi la bloc un container pentru colectare selectiva: hartie - carton / plastic - metal / sticla. DE CE LE AMESTECA PE TOATE ÎNTR-O SINGURA MASINA? Vine o masina de la Floricon (asa scrie pe ea), una mica cu floricele desenate pe ea, si ridica tot gunoiul colectat selectiv. De ce la mai punem noi pe categorii daca ei oricum le amesteca? Si unde le duc apoi? La gramada?
  • Nini 21.04.2018 16:50 Da, intr-adevăr asa este. Amesteca sticla, cu hartia si plasticul in aceeasi masina. Cum le separa ulterior? Ori suntem prosti.. ori ne facem. Nu are operatorul o masina cu 3 containere separate... pentru noi cetățenii este descurajant cand vedem ce se intampla. Drept urmare va Solicitam sa ne lamuriti cu privire la aceste aspecte. Ce zice operatorul de salubritate?

Actualitate

1912 vizualizari
23 ian. 2019 19:56

"Mândria de a fi român", un proiect educațional dedicat Micii Uniri, desfășurat la Școala "Ion Câmpineanu" din Câmpina

Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din Câmpina și Școala Gimnazială Nistorești, aparținând de Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" Breaza, au desfășurat miercuri, 23 ianuarie, un proiect educațional intitulat "Mândria de a fi român". Acest proiect s-a adresat elevilor din ciclul primar și a fost dedicat aniversării Zilei Unirii Principatelor Române. (video)

1776 vizualizari
23 ian. 2019 19:38

Cursurile școlare vor fi suspendate în toată țara vineri, 25 ianuarie 2019

Ministerul Educației Naționale a emis astăzi un ordin prin care se decide suspendarea cursurilor școlare în întreaga țară pentru vineri, 25 ianuarie 2019. Măsura a fost luată după ce Ministerul Sănătății a anunțat că numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut, în ultima săptămână, cu peste 20% față de nivelul așteptat. Joi, 24 ianuarie, este, oricum, zi liberă, astfel că, timp de patru zile, copiii vor putea evita expunerea în colectivități.

Alte stiri recente

1962 vizualizari
23 ian. 2019 20:55

Hora Unirii, dansată de elevii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina

Pentru că joi, 24 Ianuarie, este zi liberă, elevii și profesorii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina au sărbătorit cu o zi mai devreme Unirea Principatelor Române. În curtea instituției, elevi din toate ciclurile de învățământ (primar, gimnazial, liceal) au dansat Hora Unirii, pentru a marca astfel împlinirea a 160 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, cel care a pus bazele dezvoltării moderne a României prin reformele aplicate în scurta sa perioadă de domnie.

1661 vizualizari
23 ian. 2019 11:43

Primăria Câmpina vă invită să dansați Hora Unirii pe 24 ianuarie 2019, în Pasajul de la Ceas

1 comentarii

UPDATE - Evenimentul a fost anulat.

La 24 Ianuarie 2019 se împlinesc 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. "Mica Unire" de la 1859 este considerată primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român. Primăria și Consiliul Local Câmpina vă invită joi, la ora 12.00, în Pasajul de la Ceas, pentru a dansa cu toții Hora Unirii.