La 1 februarie 1968 se înființa Școala Militară de Subofițeri a MAI, instituție de învățământ care funcționa pe platoul Câmpinița, pe mare parte din terenul care aparținuse savantului Constantin Istrati. Au trecut 56 ani de la acest moment, prilej de sărbătoare la instituția care acum poartă numele lui Vasile Lascăr, fost ministru de interne și autorul primei legi organice a poliției din România.
Peste 60.000 de absolvenți au ieșit de pe băncile acestei școli pentru a urma o carieră în Ministerul de Interne de-a lungul celor peste cinci decenii și jumătate. Acum, pe 1 februarie 2024, la aniversarea școlii au fost prezenți chestor principal Valentin Minoiu - directorul Direcției Resurse Umane din cadrul MAI, comisar șef Cornel Vizitiu - șeful Centrului Operațional din Inspectoratul General al Poliției Române, foști comandanți ai școlii - de la venerabilul Remus Motorga și până la cei mai recenți directori, precum și numeroase foste cadre ale școlii. De asemenea, printre invitați au fost Olimpiodor Antonescu - fostul șef al Jandarmeriei Române, conducători ai școlii similare a MAI de la Cluj-Napoca, un reprezentant al Poliției de Frontieră de la Oradea, colaboratori din diverse alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv reprezentantul Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza", dar și din alte ministere, fiind prezent și directorul Colegiului Național Militar ”Dimitrie Cantemir” Breaza.
S-au spus cuvinte frumoase, au fost multe emoții, firești la astfel de momente, s-au depănat amintiri, au fost omagiați cei care nu mai sunt printre noi, dar care au însemnat ceva pentru această instituție de învățământ. De asemenea, a fost prezentat un filmuleț despre istoria școlii, iar la final s-au acordat mai multe plachete și distincții pentru o serie dintre invitați.
Un eveniment de excepție a avut loc sâmbătă seara pe esplanada Casei Tineretului. A fost primul concert din cadrul Câmpina Summer Park Music, susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești.
Evenimentul teatral al verii - Festivalul Național de Teatru "Eusebiu Ștefănescu" - se va desfășura în perioada 4-6 iulie 2025, iar pe scenă vor urca tineri actori amatori.
Câmpina Summer Park Music a fost unul dintre evenimentele frumoase organizate anii trecuți, pe parcursul verii, în centrul municipiului.
26 Iunie este Ziua Drapelului, eveniment marcat și la Câmpina sub un soare strălucitor, în prezența câtorva zeci de oameni.