CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

La Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina s-au aniversat 56 ani de la înființarea instituției

- Eveniment -

La Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina s-au aniversat 56 ani de la înființarea instituției

La 1 februarie 1968 se înființa Școala Militară de Subofițeri a MAI, instituție de învățământ care funcționa pe platoul Câmpinița, pe mare parte din terenul care aparținuse savantului Constantin Istrati. Au trecut 56 ani de la acest moment, prilej de sărbătoare la instituția care acum poartă numele lui Vasile Lascăr, fost ministru de interne și autorul primei legi organice a poliției din România.

Peste 60.000 de absolvenți au ieșit de pe băncile acestei școli pentru a urma o carieră în Ministerul de Interne de-a lungul celor peste cinci decenii și jumătate. Acum, pe 1 februarie 2024, la aniversarea școlii au fost prezenți chestor principal Valentin Minoiu - directorul Direcției Resurse Umane din cadrul MAI, comisar șef Cornel Vizitiu - șeful Centrului Operațional din Inspectoratul General al Poliției Române, foști comandanți ai școlii - de la venerabilul Remus Motorga și până la cei mai recenți directori, precum și numeroase foste cadre ale școlii. De asemenea, printre invitați au fost Olimpiodor Antonescu - fostul șef al Jandarmeriei Române, conducători ai școlii similare a MAI de la Cluj-Napoca, un reprezentant al Poliției de Frontieră de la Oradea, colaboratori din diverse alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv reprezentantul Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza", dar și din alte ministere, fiind prezent și directorul Colegiului Național Militar ”Dimitrie Cantemir” Breaza.
S-au spus cuvinte frumoase, au fost multe emoții, firești la astfel de momente, s-au depănat amintiri, au fost omagiați cei care nu mai sunt printre noi, dar care au însemnat ceva pentru această instituție de învățământ. De asemenea, a fost prezentat un filmuleț despre istoria școlii, iar la final s-au acordat mai multe plachete și distincții pentru o serie dintre invitați.


01 Feb 2024 20:35 2755 vizualizari


Comentarii


1645 vizualizari 24 Jul 2024 17:56 Mircea Tiberian - vedeta ediției 2024 a Festivalului de Jazz de la Câmpina, care va avea loc în grădina Castelului ”Iulia Hasdeu”

Mircea Tiberian - vedeta ediției 2024 a Festivalului de Jazz de la Câmpina, care va avea loc în grădina Castelului ”Iulia Hasdeu”

CâmpinaTV.ro a fost singura publicație din Câmpina prezentă la discuția care a avut loc miercuri, 24 iulie, după orele prânzului, la Castelul ”Iulia Hasdeu” din Câmpina, la care au participat consilierii locali Liviu Briciu și Dan Nica și directorul Muzeului Hasdeu, Aura Dobre.

citeste mai mult
3194 vizualizari 20 Jul 2024 12:34 La Castelul ”Hasdeu” din Câmpina vin... haiducii!

La Castelul ”Hasdeu” din Câmpina vin... haiducii!

Castelul ”Iulia Hasdeu” din Câmpina va fi gazda unui concert extraordinar, inclus în șirul mai larg al evenimentelor intitulate ”Seratele Hasdeu”.

citeste mai mult
4070 vizualizari 18 Jul 2024 16:31 Câmpina Summer Park Music, trei concerte în centrul orașului, în perioada iulie - august 2024

Câmpina Summer Park Music, trei concerte în centrul orașului, în perioada iulie - august 2024

Cu ceva întârziere față de tradiția anilor precedenți, ediția 2024 a evenimentului Câmpina Summer Park Music va avea loc în zilele de 28 iulie, 4 și 25 august.

citeste mai mult
638 vizualizari 18 Jul 2024 07:20 La 1 septembrie 2024, la Câmpina are loc a V-a ediție a competiției de ciclism ROYAL RACE

La 1 septembrie 2024, la Câmpina are loc a V-a ediție a competiției de ciclism ROYAL RACE

Competiția de ciclism montan Royal Race a ajuns la ediția a V-a, programată anul acesta la 1 septembrie, pe dealul Muscel și în împrejurimile Câmpinei, cu plecarea de pe Strada Prutului, de lângă Parcul Soceram.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV