La Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina s-au aniversat 56 ani de la înființarea instituției

Eveniment (Categoria articolului)

La 1 februarie 1968 se înființa Școala Militară de Subofițeri a MAI, instituție de învățământ care funcționa pe platoul Câmpinița, pe mare parte din terenul care aparținuse savantului Constantin Istrati. Au trecut 56 ani de la acest moment, prilej de sărbătoare la instituția care acum poartă numele lui Vasile Lascăr, fost ministru de interne și autorul primei legi organice a poliției din România.

Peste 60.000 de absolvenți au ieșit de pe băncile acestei școli pentru a urma o carieră în Ministerul de Interne de-a lungul celor peste cinci decenii și jumătate. Acum, pe 1 februarie 2024, la aniversarea școlii au fost prezenți chestor principal Valentin Minoiu - directorul Direcției Resurse Umane din cadrul MAI, comisar șef Cornel Vizitiu - șeful Centrului Operațional din Inspectoratul General al Poliției Române, foști comandanți ai școlii - de la venerabilul Remus Motorga și până la cei mai recenți directori, precum și numeroase foste cadre ale școlii. De asemenea, printre invitați au fost Olimpiodor Antonescu - fostul șef al Jandarmeriei Române, conducători ai școlii similare a MAI de la Cluj-Napoca, un reprezentant al Poliției de Frontieră de la Oradea, colaboratori din diverse alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv reprezentantul Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza", dar și din alte ministere, fiind prezent și directorul Colegiului Național Militar ”Dimitrie Cantemir” Breaza.
S-au spus cuvinte frumoase, au fost multe emoții, firești la astfel de momente, s-au depănat amintiri, au fost omagiați cei care nu mai sunt printre noi, dar care au însemnat ceva pentru această instituție de învățământ. De asemenea, a fost prezentat un filmuleț despre istoria școlii, iar la final s-au acordat mai multe plachete și distincții pentru o serie dintre invitați.

2436 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

681 vizualizari
29 feb. 2024 20:38

Spectacol de revistă la Casa de Cultură din Câmpina, susținut de artiștii Teatrului “Toma Caragiu” din Ploiești

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, la Casa de Cultură “Geo Bogza” din Câmpina va avea loc spectacolul “Dă, Doamne, cântec!”, susținut de artiștii Secției de Revistă a Teatrului “Toma Caragiu”din Ploiești. Evenimentul va avea loc marți, 12 martie 2024, de la ora 19.00.

1828 vizualizari
28 feb. 2024 20:35

Centrul de Recuperare și Educație Împotriva Adicțiilor pentru Adolescenți și Tineri, inaugurat la Spitalul Voila Câmpina

2 comentarii

La Spitalul de Psihiatrie Voila, din Câmpina, a fost inaugurat miercuri, 28 februarie, Centrul de Recuperare și Educație Împotriva Adicțiilor pentru Adolescenți și Tineri, un proiect derulat în parteneriat de Asociația Zi de Bine, Atelier Psy și Spitalul de Psihiatrie Voila.

Alte stiri recente

181 vizualizari
01 mar. 2024 11:37

Primim de la cititori. Ciotul de pe Strada Primăverii

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425, această imagine surprinsă pe Strada Primăverii, din Câmpina, în apropierea intersecției cu Strada Castanilor.

165 vizualizari
01 mar. 2024 07:51

Proiectul de OUG privind comasarea alegerilor, în consultare publică. Primarii și președinții CJ își pot schimba partidul din aprilie până în septembrie

Guvernu a publicat, în consultare publică, proiectul de ordonanță de urgență privind organizarea și desfășurarea alegerilor europarlamentare și alegerilor locale stabilite la data de 9 iunie 2024. Față de legislația în vigoare, acest proiect vine cu o serie de derogări interesante, iar cele mai importante prevederi vi le prezentăm în continuare. Proiectul integral poate fi consultat AICI.