Miercuri, 21 februarie 2024, a avut loc recepția finală a lucrărilor de modernizare și automatizare instalații și utilități la Școala Gimnazială ”Profesor Cristea Stănescu” din comuna Cornu. Este un proiect realizat cu finanțare europeană prin POR 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, obiectivul principal fiind îmbunătățirea eficienței energetice.
Recepția s-a realizat în prezenţa viceprimarului comunei Cornu, Nicolae Ionescu, a conducerii instituţiei de învăţământ, a reprezentanților Primăriei și firmei care a efectuat lucrările, alături de o comisie de specialiști. Principalele lucrări efectuate au constat în: modificări la infrastructura clădirii, respectiv izolarea termică, refacerea finisajelor, schimbarea instalației electrice, amplasarea unor instalații de sonorizare, de supraveghere video, de control acces, instalație panouri fotovoltaice și acumulatori de stocare, ventilație cu aport de aer proaspat în funcție de nivelul concentrației de CO2 din fiecare locație, hidranți interiori, sistem de detecție incendiu, trape de desfumare automatizate, rețea de intranet locală etc. Toate sistemele sunt integrate într-un sistem automat de control și monitorizare a parametrilor de climat, denumit BMS (Building Management System).
“Economia de energie care se face prin implementarea acestui proiect este de 190.715,99 kwh/an, estimativ însemnând 45.586,52 lei/an. Utilizarea surselor regenerabile din totalul consumului de energie primară este de 40%. În perioada imediat următoare vom monta echipamentele și mobilierul. Toate investițiile în modernizarea școlii, în final, aduc această unitate de învățământ la statutul de Școală inteligentă”, se precizează într-un comunicat al Primăriei Cornu.
Valoarea totală a proiectului este de 7.237.321,77 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 5.853.846,22 lei.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.
Sigur, nu valoarea prejudiciului este importantă, ci fapta în sine.
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse marți seară pe Strada I.H. Rădulescu, în apropiere de intersecția cu Aleea Mărului.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina pentru autoarea accidentului cumplit din 7 aprilie 2022, de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.