Sâmbătă, 15 mai 2021, va avea loc etapa a doua a campaniei ”CÂMPINA CURATĂ"

Actualitate (Categoria articolului)

Pe 24 aprilie 2021 a avut loc prima etapă a campaniei (#9 ne pasă) "CÂMPINA CURATĂ", o acțiune fără precedent pentru cel de-al doilea municipiu al județului, la care au participat reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, unităților de învățământ, administrației locale cu tot cu instituțiile subordonate, forțelor de ordine (Poliția Națională, Poliția Locală, Jandarmerie), unor cluburi sportive, Ocolului Silvic, asociațiilor de proprietari, comunității de romi și, bineînțeles, operatorului de salubritate și câtorva firme private. Aproximativ 500 de persoane, împărțite în zeci de echipe, au strâns peste 1.200 de saci cu tot felul de gunoaie.

S-a muncit mult și cu spor pe 24 aprilie, dar ulterior s-a demonstrat încă o dată că este mai greu să păstrezi decât să faci curățenie. Acolo unde unii au muncit ore bune, alții au venit și au aruncat din nou gunoaie. Partea bună a lucrurilor este aceea că unii dintre cei care nu respectă legea, mediul, orașul și munca altora au fost identificați. În doar câteva zile, Poliția Locală a aplicat 30 de amenzi pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public.
Sâmbătă, 15 mai 2021, este programată etapa a doua a acestei campanii, la care se anunță o desfășurare de forțe comparabilă cu prima etapă. Au fost stabilite zonele pentru fiecare echipă și trebuie să știți că sunt aproape 30 de echipe și că foarte mulți copii și tineri se implică în această campanie. În special pentru ei, de dragul lor, dar și din respect pentru Câmpina, trebuie găsite acele soluții prin care noi, cei mari, să le demonstrăm că munca lor nu e în zadar și că poate fi menținută curățenia inclusiv în acele zone "roșii", transformate în gropi de gunoaie.
Așa cum scriam și în articolele anterioare, "CÂMPINA CURATĂ" este o inițiativă fără precedent a societății civile, cea mai amplă campanie de protejare a mediului înconjurător și încurajare a spiritului civic desfășurată vreodată în municipiul Câmpina. Este un proiect derulat cu sprijinul partenerilor: Primăria Câmpina, Floricon Salub și Ocolul Silvic Câmpina.

3778 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

420 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

178 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

186 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

427 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.