Pe 24 aprilie 2021 a avut loc prima etapă a campaniei (#9 ne pasă) "CÂMPINA CURATĂ", o acțiune fără precedent pentru cel de-al doilea municipiu al județului, la care au participat reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, unităților de învățământ, administrației locale cu tot cu instituțiile subordonate, forțelor de ordine (Poliția Națională, Poliția Locală, Jandarmerie), unor cluburi sportive, Ocolului Silvic, asociațiilor de proprietari, comunității de romi și, bineînțeles, operatorului de salubritate și câtorva firme private. Aproximativ 500 de persoane, împărțite în zeci de echipe, au strâns peste 1.200 de saci cu tot felul de gunoaie.
S-a muncit mult și cu spor pe 24 aprilie, dar ulterior s-a demonstrat încă o dată că este mai greu să păstrezi decât să faci curățenie. Acolo unde unii au muncit ore bune, alții au venit și au aruncat din nou gunoaie. Partea bună a lucrurilor este aceea că unii dintre cei care nu respectă legea, mediul, orașul și munca altora au fost identificați. În doar câteva zile, Poliția Locală a aplicat 30 de amenzi pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public.
Sâmbătă, 15 mai 2021, este programată etapa a doua a acestei campanii, la care se anunță o desfășurare de forțe comparabilă cu prima etapă. Au fost stabilite zonele pentru fiecare echipă și trebuie să știți că sunt aproape 30 de echipe și că foarte mulți copii și tineri se implică în această campanie. În special pentru ei, de dragul lor, dar și din respect pentru Câmpina, trebuie găsite acele soluții prin care noi, cei mari, să le demonstrăm că munca lor nu e în zadar și că poate fi menținută curățenia inclusiv în acele zone "roșii", transformate în gropi de gunoaie.
Așa cum scriam și în articolele anterioare, "CÂMPINA CURATĂ" este o inițiativă fără precedent a societății civile, cea mai amplă campanie de protejare a mediului înconjurător și încurajare a spiritului civic desfășurată vreodată în municipiul Câmpina. Este un proiect derulat cu sprijinul partenerilor: Primăria Câmpina, Floricon Salub și Ocolul Silvic Câmpina.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.