Sâmbătă, 15 mai 2021, va avea loc etapa a doua a campaniei ”CÂMPINA CURATĂ"

Actualitate (Categoria articolului)

Pe 24 aprilie 2021 a avut loc prima etapă a campaniei (#9 ne pasă) "CÂMPINA CURATĂ", o acțiune fără precedent pentru cel de-al doilea municipiu al județului, la care au participat reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, unităților de învățământ, administrației locale cu tot cu instituțiile subordonate, forțelor de ordine (Poliția Națională, Poliția Locală, Jandarmerie), unor cluburi sportive, Ocolului Silvic, asociațiilor de proprietari, comunității de romi și, bineînțeles, operatorului de salubritate și câtorva firme private. Aproximativ 500 de persoane, împărțite în zeci de echipe, au strâns peste 1.200 de saci cu tot felul de gunoaie.

S-a muncit mult și cu spor pe 24 aprilie, dar ulterior s-a demonstrat încă o dată că este mai greu să păstrezi decât să faci curățenie. Acolo unde unii au muncit ore bune, alții au venit și au aruncat din nou gunoaie. Partea bună a lucrurilor este aceea că unii dintre cei care nu respectă legea, mediul, orașul și munca altora au fost identificați. În doar câteva zile, Poliția Locală a aplicat 30 de amenzi pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public.
Sâmbătă, 15 mai 2021, este programată etapa a doua a acestei campanii, la care se anunță o desfășurare de forțe comparabilă cu prima etapă. Au fost stabilite zonele pentru fiecare echipă și trebuie să știți că sunt aproape 30 de echipe și că foarte mulți copii și tineri se implică în această campanie. În special pentru ei, de dragul lor, dar și din respect pentru Câmpina, trebuie găsite acele soluții prin care noi, cei mari, să le demonstrăm că munca lor nu e în zadar și că poate fi menținută curățenia inclusiv în acele zone "roșii", transformate în gropi de gunoaie.
Așa cum scriam și în articolele anterioare, "CÂMPINA CURATĂ" este o inițiativă fără precedent a societății civile, cea mai amplă campanie de protejare a mediului înconjurător și încurajare a spiritului civic desfășurată vreodată în municipiul Câmpina. Este un proiect derulat cu sprijinul partenerilor: Primăria Câmpina, Floricon Salub și Ocolul Silvic Câmpina.

3147 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

541 vizualizari
20 oct. 2021 21:54

Noi restricții de luni, 25 octombrie. Vacanță de două săptămâni în toate școlile și liceele

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seara, restricțiile care vor fi impuse începând de luni, respectiv doar vaccinații vor mai putea circula noaptea, certificatul verde va fi obligatoriu pentru majoritatea activităților, iar masca redevine obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă.

2114 vizualizari
19 oct. 2021 20:25

De miercuri, 20 octombrie 2021, elevii Școlii Gimnaziale ”Ion Câmpineanu” din Câmpina trec în sistemul online de învățământ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a adoptat marți, 19 octombrie, Hotărârea nr. 89 privind trecerea în sistem online a încă zece unități de învățământ din județ, din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2.

Alte stiri recente

2473 vizualizari
18 oct. 2021 22:19

Un an de la alegerile locale. Cum se vede administrația locală prin ochii singurului consilier câmpinean independent, Costel Filip

Seria emisiunilor dedicate împlinirii unui an de la alegerile locale a continuat cu consilierul local independent, Costel Filip. De altfel, este singurul consilier independent ales vreodată la Câmpina și se poate spune că a constituit o surpriză nu doar alegerea sa în Consiliul Local, ci și rezultatul obținut - 1.014 voturi, reprezentând 7,81% din voturile electoratului prezent la urne, în condițiile în care îi erau suficiente doar trei procente pentru a intra în Consiliul Local.

5364 vizualizari
18 oct. 2021 20:39

Accident spectaculos în Câmpina, pe Calea Dacia, produs de un tânăr de 19 ani

Luni seară, pe Calea Dacia din municipiul Câmpina, în apropierea sensului giratoriu de la intersecția cu Bulevardul Nicolae Bălcescu a avut loc un accident de circulație, produs de un tânăr de 19 ani.