Nemulțumirea comercianților din Piața Centrală Câmpina. Nu vor în bazar, vor în parcarea centrală

Actualitate (Categoria articolului)

Mai mulți comerciați din Piața Centrală Câmpina au mers luni la Primărie pentru a discuta cu primarul Alin Moldoveanu despre situația lor nu tocmai plăcută, cauzată de închiderea pieței în urma noilor reglementări stabilite de Guvern pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS CoV-2. Vă reamintim că Guvernul a decis, pentru o perioadă de 30 de zile, închiderea piețelor agro-alimentare aflate în spații închise, cum este și cazul Pieței Centrale Câmpina, iar soluția găsită de autoritățile locale a fost aceea de mutare a comercianților în fostul bazar din spatele pieței.

Mai mulți comercianți din Piața Centrală nu sunt mulțumiți de soluția găsită de autorități și vor să-și desfășoare activitatea într-o altă locație - fie parcarea centrală din fața pieței, fie pasajul pietonal din fața Complexului Comercial Carrefour. Oamenii au mers astăzi la Primărie pentru a discuta cu primarul Alin Moldoveanu, la discuții fiind prezent și directorul Pieței Centrale, Marian Nistor.
Piața Centrală a fost închisă, iar până la finalizarea lucrărilor de amenajare a fostului bazar, mai multe tarabe au fost instalate în spațiu dintre corpurile C1 și C2 ale Pieței Centrale și pe Strada I.L. Caragiale. După ce spațiul unde s-a aflat bazarul va fi amenajat, toți comercianții din piață vor fi mutați aici. Aceste lucruri le-au fost explicate și astăzi comercianților nemulțumiți, de către primarul Alin Moldoveanu și directorul Pieței Centrale, Marian Nistor, însă oamenii spun că bazarul nu e cea mai bună soluție, pentru că acolo nu vor avea clienți. (video)
Cât despre punerea la dispoziția comercianților a parcării centrale, acest lucru a fost considerat inacceptabil de către reprezentanții administrației locale și asta pentru că s-ar crea un haos în zonă, având în vedere că și așa locurile de parcare sunt insuficiente. Cât despre spațiul pietonal din fața Carrefour, există o hotărâre a Consiliului Local care nu permite așa ceva, în plus, s-ar crea aglomerație pe un spațiu relativ îngust, iar asigurarea distanțării fizice chiar ar fi o problemă. Prin urmare, bazarul rămâne, deocamdată, singura soluție.
Referitor la chiria percepută comercianților pentru amplasamentele din Piața Centrală, primarul Alin Moldoveanu a precizat că va propune Consiliului Local un proiect de hotărâre privind scutirea de l a plata chiriei a comercianților, pe perioada în care piața este închisă.

Citiți și: Guvernul a decis închiderea piețelor. Administrația câmpineană vine cu soluții - luni și marți, comercianții vor fi pe Strada Caragiale, iar de miercuri, în fostul bazar

7587 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1574 vizualizari
02 oct. 2023 11:38

Fostul primar al Câmpinei, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Faptele s-au prescris...

1 comentarii

Ceea ce era de așteptat, iată că s-a întâmplat. Fostul primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Tribunalul Prahova a dispus încetarea procesului pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și abuz în serviciu ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale. Era de așteptat să se ajungă la acest lucru în condițiile în care vorbim de un proces început în toamna lui 2017, deci în urmă cu șase ani, care a avut zeci de amânări ale cauzei, care a fost reluat de la administrarea probelor după promovarea judecătorului și care a avut, anul acesta, nu mai puțin de zece amânări ale pronunțării sentinței.

1716 vizualizari
01 oct. 2023 09:07

Problema turnului înclinat s-a discutat în Consiliul Local Câmpina. Deocamdată, fără niciun rezultat...

2 comentarii

După ce Partidul Câmpina Curată a lansat o petiție online pentru strângerea de semnături în vederea demolării turnului înclinat, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 27 septembrie 2023, subiectul a fost adus în discuție de consilierul PSD, Livia Lupu.

Alte stiri recente

226 vizualizari
02 oct. 2023 21:04

Superb meci demonstrativ de tenis la ”Premium Trophy Câmpina”

În perioada 29 septembrie - 1 octombrie 2023, la baza sportivă Tenis Premium Club, din Câmpina, Strada Pictor Nicolae Grigorescu, a avut loc turneul ”Premium Trophy Câmpina”, ediția 2023.

426 vizualizari
02 oct. 2023 19:51

Retragerea cu torțe, un eveniment dedicat împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina

Defilarea cu torțe aprinse a promoției noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina a fost evenimentul care a încheiat, la 1 octombrie, Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor 2023. Această defilare cu torțe a viitorilor polițiști, cei care vor absolvi școala luna viitoare, a fost dedicată împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Poliție de la Câmpina.