La Câmpina, HidroPrahova înlocuiește conducta care a generat criza apei în august. ”Nici la conducte vechi de 100 de ani nu am văzut așa ceva!”

Actualitate (Categoria articolului)

În aceste zile, HidroPrahova derulează la Câmpina o serie de lucrări în zona unde în luna august a acestui an s-a descoperit bacteria Clostridium perfringens, care a declanșat o întreagă nebunie, o adevărată criză a apei, cu măsuri fără precedent pentru protejarea populației. Tot cu acel prilej s-a descoperit că nu era prima dată când analizele semnalau prezența acestei bacterii la Câmpina, dar nimeni nu luase niciun fel de măsură concretă.

Acum, HidroPrahova a demarat două lucrări pe care le derulează în paralel - înlocuirea conductei de apă care pleacă de la bazinele HidroPrahova spre Spitalul Voila, dar și igienizarea rezervorului de 2.000mc din apropierea fostului Sat de Vacanță. Lucrările se desfășoară pentru creșterea gradului de calitate a apei care se asigură populației, reușindu-se realizarea lor fără a fi nevoie de oprirea apei. Surse din cadrul HidroPrahova ne-au declarat că ”nici la conducte vechi de 100 ani nu am văzut așa ceva, cum am văzut la conducta spre Spitalul Voila, un dezastru”. Orice alt comentariu pare de prisos...
Mai menționăm doar că, acum, atât HidroPrahova, cât și reprezentanții administrației locale speră ca odată cu realizarea acestor lucrări să fi dispărut definitiv pericolul infestării apei cu bacteria Clostridium perfringens.

3340 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

3129 vizualizari
03 dec. 2021 19:19

Preluarea cinematografului din Câmpina de către autoritățile locale se lovește de ”birocrația” RADEF

2 comentarii

Cinematograful din Câmpina este un subiect delicat, dureros pentru orice câmpinean, în condițiile în care aici nu a mai rulat niciun film de foarte mult timp, iar starea de degradare a clădirii se accentuează de la o zi la alta. O inspecție a Poliției, urmată de un avertisment scris adresat RADEF (Regia Autonomă a Distribuției și Exploatării Filmelor), a reaprins discuția, care ar putea fi soluționată în Consiliul Local.

2481 vizualizari
01 dec. 2021 22:10

De Ziua Națională, polițiștii locali le-au oferit câmpinenilor stegulețe tricolore

1.000 de stegulețe tricolore au fost împărțite astăzi, 1 Decembrie 2021, în diverse zone ale municipiului Câmpina de către agenții Poliției Locale. Un gest simplu și frumos, prin care Polița Locală a dorit să fie mai aproape de cetățeni cu ocazia Zilei Naționale a României.

Alte stiri recente

598 vizualizari
04 dec. 2021 18:19

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 4 decembrie 2021

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

1163 vizualizari
04 dec. 2021 12:42

Târg de dulciuri de Moș Nicolae, la Câmpina, în beneficiul copiilor speciali

O acțiune deosebită va avea loc luni, 6 decembrie 2021, la cafeneaua 5 to go din municipiul Câmpina, situată pe Bulevardul Carol I, vis a vis de Spitalul Municipal. Este vorba despre un târg de dulciuri de Moș Nicolae, un eveniment organizat de Consiliul Școlar al Elevilor de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu". Mai exact, voluntarii din cadrul proiectului PeaceJam Câmpina, derulat la CNNG, organizează acest târg în beneficiul copiilor de la Asociația Glasul Autismului din Câmpina.