La Câmpina, HidroPrahova înlocuiește conducta care a generat criza apei în august. ”Nici la conducte vechi de 100 de ani nu am văzut așa ceva!”

Actualitate (Categoria articolului)

În aceste zile, HidroPrahova derulează la Câmpina o serie de lucrări în zona unde în luna august a acestui an s-a descoperit bacteria Clostridium perfringens, care a declanșat o întreagă nebunie, o adevărată criză a apei, cu măsuri fără precedent pentru protejarea populației. Tot cu acel prilej s-a descoperit că nu era prima dată când analizele semnalau prezența acestei bacterii la Câmpina, dar nimeni nu luase niciun fel de măsură concretă.

Acum, HidroPrahova a demarat două lucrări pe care le derulează în paralel - înlocuirea conductei de apă care pleacă de la bazinele HidroPrahova spre Spitalul Voila, dar și igienizarea rezervorului de 2.000mc din apropierea fostului Sat de Vacanță. Lucrările se desfășoară pentru creșterea gradului de calitate a apei care se asigură populației, reușindu-se realizarea lor fără a fi nevoie de oprirea apei. Surse din cadrul HidroPrahova ne-au declarat că ”nici la conducte vechi de 100 ani nu am văzut așa ceva, cum am văzut la conducta spre Spitalul Voila, un dezastru”. Orice alt comentariu pare de prisos...
Mai menționăm doar că, acum, atât HidroPrahova, cât și reprezentanții administrației locale speră ca odată cu realizarea acestor lucrări să fi dispărut definitiv pericolul infestării apei cu bacteria Clostridium perfringens.

4019 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

862 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

226 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

297 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

15 vizualizari
28 mar. 2024 15:46

GAL "Dealurile Sultanului" - Apel de selecție M5/6A, varianta simplificată

Numărul de referință al sesiunii cererii de proiecte: M5/6A -1/24-28.03.2024
Asociația Grupul de Acțiune Locală Dealurile Sultanului” anunță lansarea unei sesiuni de cereri de proiecte pentru Măsura M5/6A -”Sprijinirea antreprenoriatului non-agricol în vederea diversificării activităţilor, creşterii competitivităţii economice şi sporirii locurilor de muncă în localităţile din teritoriul GAL Dealurile Sultanului”, fonduri FEADR.