La Câmpina, HidroPrahova înlocuiește conducta care a generat criza apei în august. ”Nici la conducte vechi de 100 de ani nu am văzut așa ceva!”

Actualitate (Categoria articolului)

În aceste zile, HidroPrahova derulează la Câmpina o serie de lucrări în zona unde în luna august a acestui an s-a descoperit bacteria Clostridium perfringens, care a declanșat o întreagă nebunie, o adevărată criză a apei, cu măsuri fără precedent pentru protejarea populației. Tot cu acel prilej s-a descoperit că nu era prima dată când analizele semnalau prezența acestei bacterii la Câmpina, dar nimeni nu luase niciun fel de măsură concretă.

Acum, HidroPrahova a demarat două lucrări pe care le derulează în paralel - înlocuirea conductei de apă care pleacă de la bazinele HidroPrahova spre Spitalul Voila, dar și igienizarea rezervorului de 2.000mc din apropierea fostului Sat de Vacanță. Lucrările se desfășoară pentru creșterea gradului de calitate a apei care se asigură populației, reușindu-se realizarea lor fără a fi nevoie de oprirea apei. Surse din cadrul HidroPrahova ne-au declarat că ”nici la conducte vechi de 100 ani nu am văzut așa ceva, cum am văzut la conducta spre Spitalul Voila, un dezastru”. Orice alt comentariu pare de prisos...
Mai menționăm doar că, acum, atât HidroPrahova, cât și reprezentanții administrației locale speră ca odată cu realizarea acestor lucrări să fi dispărut definitiv pericolul infestării apei cu bacteria Clostridium perfringens.

3672 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1730 vizualizari
26 iun. 2022 19:45

Beci inundat pe Strada Rahovei și copac doborât pe Strada Cuza, efectele ploii puternice de duminică, de la Câmpina

În condițiile existenței unui cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, la Câmpina a plouat duminică după-amiază câteva ore bune.

1756 vizualizari
26 iun. 2022 15:32

Incendiu la Provița de Sus. Pompierii intervin cu efective mărite pentru a nu se propaga focul și la alte case

UPDATE - Incendiul a fost lichidat. Pompierii acționează în continuare pentru înlăturarea efectelor negative generate de acesta. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, informează purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.

Duminică după-amiază, în jurul orei 15.20, pompierii câmpineni au fost alertați de izbucnirea unui incendiu la Provița de Sus.

Alte stiri recente

1143 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov. 

1675 vizualizari
26 iun. 2022 21:39

Câmpineanca Ioana Plăvan a câștigat titlul național la seniori, în proba de aruncarea suliței

La finala Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care a avut loc în week-end la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, proba de aruncarea suliței a fost câștigată de Ioana Plăvan.