În aceste zile, HidroPrahova derulează la Câmpina o serie de lucrări în zona unde în luna august a acestui an s-a descoperit bacteria Clostridium perfringens, care a declanșat o întreagă nebunie, o adevărată criză a apei, cu măsuri fără precedent pentru protejarea populației. Tot cu acel prilej s-a descoperit că nu era prima dată când analizele semnalau prezența acestei bacterii la Câmpina, dar nimeni nu luase niciun fel de măsură concretă.
Acum, HidroPrahova a demarat două lucrări pe care le derulează în paralel - înlocuirea conductei de apă care pleacă de la bazinele HidroPrahova spre Spitalul Voila, dar și igienizarea rezervorului de 2.000mc din apropierea fostului Sat de Vacanță. Lucrările se desfășoară pentru creșterea gradului de calitate a apei care se asigură populației, reușindu-se realizarea lor fără a fi nevoie de oprirea apei. Surse din cadrul HidroPrahova ne-au declarat că ”nici la conducte vechi de 100 ani nu am văzut așa ceva, cum am văzut la conducta spre Spitalul Voila, un dezastru”. Orice alt comentariu pare de prisos...
Mai menționăm doar că, acum, atât HidroPrahova, cât și reprezentanții administrației locale speră ca odată cu realizarea acestor lucrări să fi dispărut definitiv pericolul infestării apei cu bacteria Clostridium perfringens.
Primăria municipiului Câmpina a încheiat de curând un contract cu o firmă specializată în alpinism utilitar, scopul fiind acela de a tăia copaci care reprezintă un pericol major pentru populație, dar și pentru bunuri.
Dacă mergeți pe străzile din Câmpina și vedeți luminile aprinse la stâlpii de iluminat public, nu trebuie să vă faceți griji... Nu s-a dereglat programul, ci se efectuează reparații la rețeaua de iluminat public.
Ceea ce puțini credeau s-au întâmplat astăzi, vineri, 18 iulie - Băile Minerale Telega s-au redeschis publicului.
Pe DN1, pe raza comunei Cornu, în apropiere de Câmpina, a avut loc un accident rutier grav.