Fundația Zamolxes continuă șirul schimburilor internaționale organizate în Câmpina, cu un nou proiect ce va reuni peste 40 de tineri participanți cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani din Polonia, Bulgaria, Spania și Slovacia.
”SING - Social Inclusion for New Generations” se va desfășura în perioada 28 mai - 8 iunie și include ateliere de lucru și sesiuni informative despre incluziunea socială prin muzică. Scopul proiectului este creearea de oportunități în rândul tinerilor prin care aceștia pot lua contact cu noi culturi și își pot dezvolta competențele într-un mediu non-formal de educație.
Pe data de 1 iunie, între orele 10.30 si 13.00, la Centrul Cultural pentru Tineret Zamolxes, de la Căminul Petrol, din Bulevardul Nicolae Bălcescu, împreună cu cei 42 de participanți, voluntarii Fundației vor organiza activități distractive pentru a sărbători Ziua Internațională a Copilului și așteaptă un număr cât mai mare de copii și, deopotrivă părinții lor, din Câmpina și din împrejurimi să li se alăture la ateliere de pictură pe față, ateliere de artă și muzică, dansuri și jocuri în echipă,
Mai mult, pe data de 6 iunie, Fundația Zamolxes vă invită la spectacolul final al proiectului, care va fi organizat tot la Centrul Cultural pentru Tineret Zamolxes, la ora 17.00. Spectacolul va consta în momente artistice (muzică și dans) pregătite de participanți pe durata proiectului.
Proiectul ”SING - Social Inclusion for New Generations” este un proiect cofinanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+. Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.
Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a primit semnale că mai mulți cetățeni au fost apelați telefonic de persoane care s-au prezentat drept angajați ai caselor de asigurări de sănătate.
Casa de copii ”Ada Marinescu” a rămas în memoria colectivă a câmpinenilor, indiferent de numele purtat de această instituție după 1989, ca un simbol al copiilor orfani.