Chiar dacă a fost dată în folosință încă din anul 1982, Casa Științei și Tehnicii pentru Tineret din Câmpina, astăzi Casa Tineretului, a avut inaugurarea oficială la 15 ianuarie 1983. Au trecut așadar 37 de ani de la acel moment. Ani la rând, Casa Științei a fost o instituție reprezentativă pentru localitate, care a găzduit multe evenimente.
Primul director al Casei Științei și Tehnicii pentru Tineret din Câmpina a fost Gheorghe Piscan, în perioada 1983-1989, cu doar câteva luni înainte de revoluția din decembrie 1989 fiind înlocuit cu Constantin Niță, cel care a condus instituția până în anul 1998. Apoi, până în 2001, directorul Casei Tineretului (denumire dată din 1990) a fost Gabriel Budileanu, urmat de atunci și până în prezent de Florin Buda.
Trebuie spus că la momentul inaugurării sale, Casa Științei și Tehnicii pentru Tineret de la Câmpina era singura din țară care nu se afla într-un oraș reședință de județ și care avea reunite săli de spectacole, hotel, popicărie și o mulțime de alte facilități. Proiectul inițial era și mai amplu, cuprinzând inclusiv un cartodrom, undeva spre zona unde acum se află autogara, dar, în final, totul a ieșit așa cum apare și în zilele noastre. De asemenea, trebuie menționat faptul că, atât pe parcursul realizării construcției, cât și după darea sa în folosință, Nicu Ceaușescu a fost aici în mai multe rânduri. De altfel, Casa Științei și Tehnicii pentru Tineret din Câmpina a fost realizată cu fonduri exclusiv de la Uniunea Tineretului Comunist (UTC), condusă la momentul respectiv de fiul lui Nicolae Ceaușescu, Nicu Ceaușescu, contribuția locală fiind punerea la dispoziție a terenului și asigurarea forței de muncă voluntară.
La momentul inaugurării instituției, în urmă cu 37 de ani, prim-secretarul orașului, echivalentul primarului de astăzi, era Petre Câmpeanu. De-a lungul istoriei sale destul de scurte, Casa Științei și Tehnicii pentru Tineret, apoi Casa Tineretului, a găzduit o serie de evenimente dosebite, unele chiar de mare importanță pentru Câmpina. Probabil că printre cele mai importante ar putea fi considerate Forumul Național al Organizației Pionierilor, din iulie 1988, când a fost prezentă la Câmpina și Poliana Cristescu, fosta soție a lui Nicu Ceaușescu, care era președintele Consiliului Național al Organizației Pionierilor; aniversarea ”Câmpina 500”, pe 8 ianuarie 2003, când s-au împlinit cinci secole de la atestarea documentară a localității, invitat de onoare fiind prim-ministrul României din acel moment, Adrian Năstase. Desigur, au mai fost și alte evenimente care trebuie amintite - spectacole de teatru și de divertisment, concursuri de miss, întâlniri cu scriitori sau diverse personalități (inclusiv Nadia Comăneci a fost aici, la un astfel de eveniment, în septembrie 1989, cu numai câteva săptămâni înainte de a fugi din România), serbări ale ”Scânteii Tineretului”, discotecile extrem de apreciate de tinerii din Câmpina și împrejurimi, chiar și Cenaclul ”Flacăra” al lui Adrian Păunescu. Pe 22 decembrie 1989, câmpinenii care au ieșit în stradă au ales să vină tot aici, în spațiul larg din fața Casei Științei și Tehnicii pentru Tineret.
A venit vara... E vară, e vremea grătarului... Așa că mulți amatori de astfel de mdoalități de petrecere a timpului iber sunt în căutarea de ustensile, dar și de suveniruri atât pentru ”Ea”, cât și pentru ”El”, care pot fi asociate acestei distracții. Și ce poate fi mai potrivit pentru o aniversare la grătar decât un cadou cu această tematică!
Cristina Miruna Rânceanu avea doar 21 de ani.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.