Taxele și impozitele locale pentru 2019 vor fi indexate cu rata inflației. Pe site-ul Primăriei Câmpina au fost publicate noile valori

Actualitate (Categoria articolului)

Proiectul privind indexarea cu rata inflației de 1,34% a taxelor și impozitelor locale a fost postat pe site-ul Primăriei Câmpina, iar în luna aprilie va fi aprobat de Consiliul Local. De ce așa devreme, având în vedere faptul că este vorba despre taxele și impozitele pentru 2019? Pentru că așa prevede Codul Fiscal, ca indexarea pentru anul următor să fie aprobată până la data de 30 aprilie a anului în curs.

Prin urmare, toate taxele și impozitele vor crește anul viitor cu 1,34%, rata inflației fiind comunicată de Ministerul Finanțelor Publice. Majorarea este mică, iar valorile rezultate sunt destul de ciudate, după cum o să vedeți din tabelele anexate articolului, însă nu pot fi rotunjite deoarece Normele de aplicare ale Codului Fiscal interzic acest lucru. Prin urmare, dacă taxa de parcare, de exemplu, care acum este 2 lei pe oră, indexată cu rata inflației va fi 2,03 lei pe oră. 
Am atașat acestui articol principalele taxe și impozite locale. Întregul proiect îl puteți studia pe site-ul Primăriei Câmpina. Se află pe prima pagină, la categoria "Anunțuri" și are o denumire de numai la taxe și impozite nu te gândești (sau poate că ăsta a fost și scopul) - "Anunț public referitor la elaborarea unui proiect de hotărâre cu caracter normativ". Practic, proiectul este supus dezbaterii publice până la 5 aprilie. O dezbatere publică... în scris, pentru că dacă aveți propuneri sau sugestii sunteți invitați să le transmiteți Primăriei prin poștă, fax sau e-mail.
Ar mai trebui făcută o precizare. Conform Notei de fundamentare anexate proiectului, la sfârșitul acestui an se va iniția un nou proiect privind taxele și impozitele pentru 2019 (cuantum, modalitate de calcul, facilități), iar la stabilirea cuantumului se va ține cont de majorarea cu rata inflației, adică această majorare despre care vorbim acum.

4320 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1097 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1141 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

1251 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

913 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.