Taxele și impozitele locale pentru 2019 vor fi indexate cu rata inflației. Pe site-ul Primăriei Câmpina au fost publicate noile valori

Actualitate (Categoria articolului)

Proiectul privind indexarea cu rata inflației de 1,34% a taxelor și impozitelor locale a fost postat pe site-ul Primăriei Câmpina, iar în luna aprilie va fi aprobat de Consiliul Local. De ce așa devreme, având în vedere faptul că este vorba despre taxele și impozitele pentru 2019? Pentru că așa prevede Codul Fiscal, ca indexarea pentru anul următor să fie aprobată până la data de 30 aprilie a anului în curs.

Prin urmare, toate taxele și impozitele vor crește anul viitor cu 1,34%, rata inflației fiind comunicată de Ministerul Finanțelor Publice. Majorarea este mică, iar valorile rezultate sunt destul de ciudate, după cum o să vedeți din tabelele anexate articolului, însă nu pot fi rotunjite deoarece Normele de aplicare ale Codului Fiscal interzic acest lucru. Prin urmare, dacă taxa de parcare, de exemplu, care acum este 2 lei pe oră, indexată cu rata inflației va fi 2,03 lei pe oră. 
Am atașat acestui articol principalele taxe și impozite locale. Întregul proiect îl puteți studia pe site-ul Primăriei Câmpina. Se află pe prima pagină, la categoria "Anunțuri" și are o denumire de numai la taxe și impozite nu te gândești (sau poate că ăsta a fost și scopul) - "Anunț public referitor la elaborarea unui proiect de hotărâre cu caracter normativ". Practic, proiectul este supus dezbaterii publice până la 5 aprilie. O dezbatere publică... în scris, pentru că dacă aveți propuneri sau sugestii sunteți invitați să le transmiteți Primăriei prin poștă, fax sau e-mail.
Ar mai trebui făcută o precizare. Conform Notei de fundamentare anexate proiectului, la sfârșitul acestui an se va iniția un nou proiect privind taxele și impozitele pentru 2019 (cuantum, modalitate de calcul, facilități), iar la stabilirea cuantumului se va ține cont de majorarea cu rata inflației, adică această majorare despre care vorbim acum.

4204 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1367 vizualizari
08 iun. 2023 21:29

Alin Moldoveanu, primarul Câmpinei, s-a întors în PNL

1 comentarii

Anunțul revenirii primarului municipiului Câmpina în Partidul Național Liberal a fost făcut astăzi, într-o conferință de presă comună, susținută de Alin Moldoveanu împreună cu Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean și președinte al PNL Prahova.

1778 vizualizari
06 iun. 2023 08:02

Consilierii câmpineni vor avea o nouă discuție pentru a stabili soarta blocului de necesitate

4 comentarii

Blocul de necesitate din Câmpina a fost finalizat în anul 2016, iar de atunci niciuna dintre administrațiile câmpinene nu a reușit să găsească soluții pentru îndeplinirea scopului pentru care a fost construit acest bloc - mutarea oamenilor din blocurile cu risc seismic, pe perioada desfășurării lucrărilor de consolidare a acelor blocuri.

Alte stiri recente

1667 vizualizari
08 iun. 2023 20:29

”Vis de copil”, concert cu și pentru copii, la Câmpina

Sâmbătă, 10 iunie, de la ora 17.00, la Casa Tineretului din municipiul Câmpina va avea loc un concert intitulat ”Vis de copil”.

1937 vizualizari
08 iun. 2023 19:41

CS Câmpina a ajuns în primele opt echipe din țară. Vineri dimineață va juca în fața campioanei naționale, CSM București

După cum v-am informat în premieră, CS Câmpina a trecut de faza grupelor la turneul final al Campionatului Național de Handbal Feminin juniori IV și va juca în faza a doua, calificându-se între primele opt echipe din România.