Conferință despre excluziune socială și sărăcie, dar și implicarea societății civile, la Câmpina

Social (Categoria articolului)

În cadrul proiectului ”CADESS – Câmpina: Anti Discriminare Excluziune Socială și Sărăcie”, implementat de Asociația Centrul de Formare Profesională, Orientare, Consiliere și Plasarea  Forței de Muncă ”FORMATEMP”, în parteneriat cu Primăria municipiului Câmpina, Liceul Tehnologic Mecanic Câmpina, Fundația Zamolxes și Asociația Centrul de Cercetare și Formare a Universității de Nord din Baia Mare, la Câmpina a avut loc miercuri, 14 iunie, o conferință despre excluziune socială și sărăcie, dar și despre implicarea societății civile.

La eveniment au fost prezenți primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, dar și numeroși consilieri locali - Viorica Vane, Noemi Ionescu, Lorena Iordache, Valentin Crețu, Costel Filip, Florin Marcu, Marius Anghelescu și Liviu Davidescu. De asemenea, au mai fost prezenți Vasile Androne - directorul Liceului Tehnologic Mecanic, Florin Predescu - președintele Fundației Zamolxes, Viorel Nedelcu - președintele Asociației "Fluturi Albi".
Obiectivul general acestui proiect îl reprezintă reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate (romă și non-romă) din Câmpina, cu accent pe populația aparținând minorității rome, prin implementarea de măsuri și operațiuni integrate în contextul mecanismului de DLRC. Astfel, unul dintre subiectele cele mai discutate a fost cel al viitoarelor blocuri din străzile Petrolistului și Năsăud, oamenii fiind interesați să afle cum vor putea avea acces la acele locuințe.
Proiectul ”CADESS – Câmpina: Anti Discriminare Excluziune Socială și Sărăcie” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman.

1934 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

44 vizualizari
09 dec. 2023 10:19

Un nou eveniment caritabil organizat de motocicliștii de la Happy Street Brotherhood Câmpina

Motocicliștii câmpineni de la Happy Street Brotherhood organizează un nou eveniment caritabil destinat copiilor din familii cu posibilități materiale reduse. Este vorba despre o petrecere de Crăciun - Christmas Charity Party, unde accesul se va face pe bază de... dulciuri. Acestea vor fi strânse, frumos ambalate și dăruite unor copii.

1755 vizualizari
08 dec. 2023 18:00

Accident la Florești, pe DJ 720. Au fost implicate patru autoturisme

1 comentarii

Pe drumul județean 720, care leagă comuna Florești de DN1, înainte de intersecția cu drumul național, s-a produs vineri seară un accident rutier în care au fost implicate patru autoturisme în care se aflau în total șapte ocupanți.

Alte stiri recente

821 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

1 comentarii

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

1972 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

1 comentarii

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.