În cadrul proiectului ”CADESS – Câmpina: Anti Discriminare Excluziune Socială și Sărăcie”, implementat de Asociația Centrul de Formare Profesională, Orientare, Consiliere și Plasarea Forței de Muncă ”FORMATEMP”, în parteneriat cu Primăria municipiului Câmpina, Liceul Tehnologic Mecanic Câmpina, Fundația Zamolxes și Asociația Centrul de Cercetare și Formare a Universității de Nord din Baia Mare, la Câmpina a avut loc miercuri, 14 iunie, o conferință despre excluziune socială și sărăcie, dar și despre implicarea societății civile.
La eveniment au fost prezenți primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, dar și numeroși consilieri locali - Viorica Vane, Noemi Ionescu, Lorena Iordache, Valentin Crețu, Costel Filip, Florin Marcu, Marius Anghelescu și Liviu Davidescu. De asemenea, au mai fost prezenți Vasile Androne - directorul Liceului Tehnologic Mecanic, Florin Predescu - președintele Fundației Zamolxes, Viorel Nedelcu - președintele Asociației "Fluturi Albi".
Obiectivul general acestui proiect îl reprezintă reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate (romă și non-romă) din Câmpina, cu accent pe populația aparținând minorității rome, prin implementarea de măsuri și operațiuni integrate în contextul mecanismului de DLRC. Astfel, unul dintre subiectele cele mai discutate a fost cel al viitoarelor blocuri din străzile Petrolistului și Năsăud, oamenii fiind interesați să afle cum vor putea avea acces la acele locuințe.
Proiectul ”CADESS – Câmpina: Anti Discriminare Excluziune Socială și Sărăcie” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.