Pe site-ul Primăriei Câmpina s-a aflat postat, pentru consultare publică, proiectul de hotărâre privind indexarea taxelor și impozitelor locale pentru anul fiscal 2023. Conform acestui proiect, taxele și impozitele vor fi indexate cu 5,1% cât reprezintă rata inflației comunicată de Ministerul Finanțelor Publice și Institutul Național de Statistică.
După perioada de consultare publică, proiectul va intra în dezbaterea Consiliului Local, pentru că așa prevede Codul Fiscal, ca indexarea pentru anul următor să fie aprobată până la data de 30 aprilie a anului în curs. Conform Notei de fundamentare anexate proiectului, la sfârșitul acestui an se va iniția un nou proiect privind taxele și impozitele pentru 2023 (cuantum, modalitate de calcul, facilități), iar la stabilirea cuantumului se va ține cont de indexarea cu rata inflației, adică această majorare despre care vorbim acum.
Ce înseamnă această majorare? De exemplu, pentru un teren intravilan din zona A a localității, încadrat la categoria terenuri cu construcții, impozitul este în prezent de 0,6821 lei/mp/an. În 2023, cu indexarea de 5,1%, impozitul va deveni 0,7169 lei/mp/an. Pentru zona B, impozitul pe teren crește de la 0,4758 lei/mp/an la 0,5001 lei/mp/an; pentru zona C - impozitul crește de la 0,3011 lei/mp/an la 0,3165 lei/mp/an, iar pentru zona D, creșterea este de la 0,1592 lei/mp/an la 0,1673 lei/mp/an. Pentru un teren cu construcții din extravilanul localității, creșterea va fi de la 102,09 lei/ha/an la 107,30 lei/ha/an.
În privința taxelor, vă dăm câteva exemple:
- taxa pentru eliberarea certificatului de urbanism va fi cuprinsă între 7,55 lei și 16,71 lei, în funcție de suprafața pentru care se solicită (dacă aceasta este mai mică de 1.000 mp)
- taxa pentru eliberarea autorizației de construire pentru chioșcuri, cabine, tonete, corpuri și panouri de afișaj - 9,70 lei
- taxa pentru eliberarea unei autorizații privind lucrări de racorduri și branșamente - 15,64 lei
- taxa pentru eliberarea autorizației sanitare de funcționare - 24,27 lei
- taxa pentru eliberarea atestatului de producător - 4,86 lei
- taxă de utilizare a locurilor de staționare (așteptare clienți în regim de taxi) - 119,15 lei/an
- taxă parcare (parcările publice) - 2,70 lei/oră
- taxă toaletă publică - 1,70 lei
- taxă aviz arhitect șef pentru PUZ - 420,40 lei
- taxă aviz arhitect șef pentru PUD - 315,30 lei
Pe Strada Mihai Eminescu, din centrul municipiului Câmpina, vor începe luni, 7 iulie, lucrările la rețeaua de gaze naturale. Practic, se înlocuiește rețeaua existentă, așa cum s-a întâmplat recent și pe Strada Orizontului.
Premierul Ilie Bolojan a anunțat pe lista măsurilor pentru reducerea deficitului și mărirea normei didactice.
La finalul acestei săptămâni, sâmbătă și duminică, pe esplanada Casei Tineretului vor avea loc primele două concerte din cadrul evenimentului Câmpina Summer Park Music.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.