Premieră la Câmpina. Primul târg de joburi pentru Marea Britanie

Social (Categoria articolului)

În acest week-end, agenția de recrutare Workforce People Solutions Romania organizează la Casa Tineretului din Câmpina un târg de joburi pentru Marea Britanie. Este prima acțiune de acest gen care are loc în cel de-al doilea municipiu al județului. Se oferă locuri de muncă în domeniile sanitar, confecții-textile, auto și industria mobilei. Se cer calificare și experiență.

Sâmbătă, la deschiderea târgului, câteva zeci de persoane din Câmpina și împrejurimi s-au arătat interesate de condiţiile oferite și de variantele existente. Oamenii spun că se gândesc din ce în ce mai mult la varianta plecării în străinătate în căutarea unui loc de muncă din cauza dificultăţilor financiare pe care le au și a lipsei de soluții pe plan local. Au venit astăzi la târg persoane de toate vârstele, unele chiar trecute de 45-50 de ani.
La rândul lor, reprezentanţii firmei de recrutare le-au explicat celor prezenți tot ce au vrut să ştie despre cum se face angajarea, despre probele de lucru care se susțin la angajator, despre contracte etc. Le-au prezentat avantajele găsirii unui loc de muncă legal, printr-o firmă specializată de recrutare a forţei de muncă, dar şi condițiile încheierii unui contract de muncă în Marea Britanie, după ieşirea britanicilor din Uniunea Europeană.
„Am ales să organizăm la Câmpina acest târg de joburi pentru că am simţit că avem o soluţie pentru locuitorii de aici, o soluţie financiară mai bună. Suntem aici și pentru că oamenii din această zonă au potenţial, au calificările pe care noi le căutăm pentru clienţii noştri din Marea Britanie. Salariul oferit celor care vor trece de toate etapele și se vor angaja porneşte de la minimul pe economie din Marea Britanie, 7,5 lire pe oră, iar în funcţie de experienţă, de calificare, de cât de bine vorbeşte limba engleză, se poate ajunge şi la 15 lire sterline pe oră”, ne-a declarat Alex Cojorian, reprezentantul Workforce People Solutions Romania. (video)
Târgul de joburi pentru Marea Britanie este deschis la Casa Tineretului şi duminică, 11 februarie, între orele 9.00 – 17.00.

5806 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • STEFANESCU CAMELIA 11.02.2018 09:10 Este laudabila aceasta actiune ,care ar trebui sa se repete la intervale cat mai scurte de timp.Felicitari,si multa reusita in derularea acestei activitati ,cat mai mult timp.
  • Tudose 11.02.2018 12:12 Mi-as fi dorit sa fie firme din Campina sau din zona care sa faca angajari!
  • Ion Metea 11.02.2018 15:20 Vorbe ușoare in vânt iar ca sa ai un loc de munca in Anglia stabil îți trebuiesc documente pe care le Primești după cel puțin o luna de zile.Ce mănânci ?apa e o lira sticla !nu mai vorbim de cazier judiciar și cel puțin 5 ani referințe de la locurile de munca traduse in engleză iar chiria este destul de mare ca na doar nu dormim in Șanț sau pe sub poduri la părăseala .Usor de zis și ca sa rezisti aici îți trebuie răbdare .Asa ca dacă este cineva dispus sa riște sa își pregătească documentele din timp sa strângă cureaua sa aibă ceva bani la buzunar ca nu sunt câini cu covrigi in coada.
  • UK-UK 12.02.2018 10:04 Marea excrocherie numita UK se apropie de final,ei nu vor sa mai munceascaau alta ocupatie de baza,BAUTURICA. Si la noi a intrat acest virus adus din vest,o sa aducem in curand asiatici, trendul urmat de ei bogatii lumii.Cu 6 lire pe ora doar se respira ei au alte costuri ale vietii,1,5 ia agentia .Drama mare este nesansa sa avem o administratie locala INCOMPETENTA ,DE 20 DE ANI SA NU FACI NIMIC SA AJUTI ANGAJATORII,se vorbeste de Parc Industrial se aloca bani pt.ce?evaluare a prostiei?sunt cei drept parcuri de odihna nu si de munca.Sa ne uitam lung si bine la lista de investitii,ei nu cunosc orasul se pare dar nu intereseaza pe nimeni,salarii mari la bugetari ,consilieri interesati doar sa treaca timpul,ce lasa in urma lor, se vede in jurul nostru.

Social

1998 vizualizari
10 dec. 2018 16:49

Haideți să punem mână de la mână și să reconstruim casa unei familii greu încercate, din Câmpina!

Pe 23 noiembrie 2018, în Câmpina, pe Strada Granicului, izbucnea un incendiu care distrugea aproape în totalitate o casă. A fost un dezastru. Și este un dezastru pentru familia aceea simplă, extrem de modestă, care locuia aici, la Granicului nr.4: străbunica, bunica, două fete și copiii lor (un băiețel și două fetițe). Un necaz pe care nu-l dorim nimănui, dar iată că se abate uneori asupra unor oameni. În prag de iarnă, patru femei și trei copiii au rămas fără casă.

1898 vizualizari
10 dec. 2018 12:43

Biciclist lovit de o mașină la Filipeștii de Târg. Șoferul a fugit de la locul accidentului

Poliția Municipală Câmpina a fost sesizată, duminică după-amiază, cu privire la producerea unui accident rutier în comuna Filipeștii de Târg. Un biciclist a fost acroșat de o autoutilitară, fiind trântit la pământ. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului. Din fericire, la acest accident au existat martori. Biciclistul a fost transportat la spital, unde s-a constatat că nu a fost rănit grav.

Alte stiri recente

1287 vizualizari
10 dec. 2018 18:20

Apa potabilă va fi sistată marți, 11 decembrie, la Poiana Câmpina, din cauza unei avarii

HidroPrahova anunță sistarea furnizării apei potabile în comuna Poiana Câmpina, marți, 11 decembrie 2018, între orele 7.00-13.00. Se ia această măsură pentru remedierea unei avarii produse la conducta principală de alimentare cu apă.

2520 vizualizari
10 dec. 2018 12:12

Dalele noi, montate în Parcul de la Soldat din Câmpina, sunt deja crăpate

1 comentarii

Ceea ce se întâmplă în Parcul de la Soldat deja depășește orice limită a bunului simț și devine de-a dreptul revoltător modul în care firma care execută lucrările de modernizare înțelege să-și facă treaba. O "treabă" de peste 1,6 milioane lei, din care se vor scădea, la final, penalitățile pentru întârziere. Dalele noi, montate pe aleile parcului, sunt deja crăpate. Sperăm doar ca administrația locală să se sesizeze și să pună firma Construct Edil SRL Câmpineanca (județul Vrancea) să le schimbe pe proprii bani, nu tot pe buzunarul câmpinenilor.