Vântul puternic a făcut ravagii în mai multe localități ale județului Prahova

Actualitate (Categoria articolului)

Seara și noaptea trecută, peste 130 de copaci au căzut pe partea carosabilă, pe autoturisme și chiar pe locuințe, mai multe acoperișuri au fost smulse și mai multe localități au rămas fără curent electric. Cele mai grave probleme s-au semnalat la: Sinaia, Comarnic, Breaza, Măneciu, Cheia, Șotrile, Plopeni, Valea Doftanei, Cornu, Mizil, Ploiești și Câmpina.

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Prahova, pe parcursul nopții de miercuri spre joi, pompierii militari au intervenit la Sinaia pentru degajarea a 16 copaci căzuți pe carosabil și unul pe acoperișul unei locuințe. La Comarnic s-a intervenit cu drujbele pentru degajarea a doi copaci mari, căzuți pe carosabil, iar un al treilea căzut peste o locuință. La Breaza cinci copaci au căzut pe carosabil și două acoperișuri au fost smulse de vântul puternic fiind aruncate peste mai multe autoturisme. Din cauza firelor electrice cazute pe jos, la Breaza a izbucnit și un incendiu de vegetație uscată, pentru stingerea căruia a fost nevoie de intervenția pompierilor. La Ploiești, Câmpina, Plopeni și Mizil s-a intervenit pentru degajarea elementelor de construcție desprinse de la acoperișurile unor blocuri. Alți 13 copaci au fost îndepărtați de pe carosabil și mașini la Valea Doftanei, Cornu, Câmpina, Șotrile, Măneciu și Cheia. Pe DN1A, în zona Cheia, din cauza viscolului puternic, peste 100 de acopaci au văzut pe carosabil, motiv pentru care s-a instituit restricție totală de trafic pe sensul de mers către Brașov, de la km 115 până la limita județului. Miercuri seară a fost închis traficul rutier la Mizil, pe drumul național către Buzău. DN71, în zona orașului Sinaia, până la limita cu județul Dâmbovița, a fost blocat din cauza copacilor căzuți pe carosabil. La fel și pe DJ710, între localitățile Breaza și Adunați, unde viscolul a înclinat stâlpii electrici.
Ca urmare a fenomenelor meteorologice deosebit de grave au fost înregistrate deranjamente colective și individuale în alimentarea cu energie electrică în 96 de puncte de transformare și la 18.619 gospodării din mai multe localități, în 7.653 dintre acestea situația nefiind încă rezolvată nici la ora 8.00, în această dimineață.
Pentru înlăturarea efectelor cauzate de vremea nefavorabilă, noaptea trecută au intervenit 203 pompieri cu 45 de autospeciale, 11 jandarmi, 40 de polițiști și 40 de lucrători de la Drumurile Naționale. Menționăm faptul că, din cauza căderii rețelei de energie electrică, sunt suspendate cursurile școlare la Sinaia, Cheia, Drăgănești și Izvoarele.
O situație deosebuită s-a înregistrat pe DN1, de la Sinaia până la limita cu județul Brașov, unde s-a format o coloană de mașini în care s-a stat timp de aproximativ trei ore, cât s-a intervenit pentru împrăștierea de material antiderapant pe carosabil și degajarea mai mult copaci care afectau circulația rutieră.

(Foto - ISU Prahova)

5282 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rosca Adina 06.02.2020 10:51 Cati angajati de la Electrica sunt pe teren pentru remedierea defectiunilor la reteaua electrica de la Sinaia, Comarnic, Breaza, Măneciu, Cheia, Șotrile, Plopeni, Valea Doftanei, Cornu, Mizil, Ploiești și Câmpina?

Actualitate

1156 vizualizari
29 nov. 2022 17:55

La Câmpina, în seara Sfântului Andrei, se aprind luminițele pentru sărbători și vor răsuna primele colinde

În seara Sfântului Andrei, părintele spiritual și ocrotitorul României, la ora 17.00, în Parcul Regele Mihai I din centrul Câmpinei, vor răsuna primele colinde ale acestei ierni. Vor cânta micii soliști de la Clubul Copiilor din localitate. Apoi, la 17.30, va fi aprins iluminatul ornamental pentru sărbătorile de iarnă.

1051 vizualizari
29 nov. 2022 08:35

Paradă militară la Câmpina, de Ziua Națională

2 comentarii

În ultimii trei ani, Ziua Națională a României a fost sărbătorită la Câmpina prin acțiuni restrânse, din cauza pandemiei. Anul acesta, se revine la programul din trecut, iar manifestările vor fi organizate în centrul localității, la Monumentul Eroilor Războiului de Întregire Națională (Soldatul).

Alte stiri recente

7869 vizualizari
29 nov. 2022 11:05

Ne-a părăsit pentru totdeauna Raluca Drăgan, sportivă care a adus Câmpinei și României numeroase medalii la atletism

1 comentarii

O veste foarte tristă la sfârșit de toamnă... Raluca Drăgan, fostă sportivă a Clubului "Constantin Istrati" din Câmpina, campioană națională de juniori la aruncarea greutății și multiplă medaliată în probele de aruncarea discului și suliței, a încetat din viață. Avea doar 34 de ani.

660 vizualizari
28 nov. 2022 19:55

Anunț public privind decizia etapei de încadrare pentru proiectul "Reabilitare, modernizare, extindere sistem de iluminat public în municipiul Câmpina"

Municipiul Câmpina, titular al proiectuluiREABILITARE, MODERNIZARE, EXTINDERE SISTEM DE ILUMINAT PUBLIC ÎN MUNICIPIUL CÂMPINA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, nu se supune evaluării adecvate și nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului*), pentru proiectul: REABILITARE, MODERNIZARE, EXTINDERE SISTEM DE ILUMINAT PUBLIC ÎN MUNICIPIUL CÂMPINA.