Seara și noaptea trecută, peste 130 de copaci au căzut pe partea carosabilă, pe autoturisme și chiar pe locuințe, mai multe acoperișuri au fost smulse și mai multe localități au rămas fără curent electric. Cele mai grave probleme s-au semnalat la: Sinaia, Comarnic, Breaza, Măneciu, Cheia, Șotrile, Plopeni, Valea Doftanei, Cornu, Mizil, Ploiești și Câmpina.
Potrivit informațiilor furnizate de ISU Prahova, pe parcursul nopții de miercuri spre joi, pompierii militari au intervenit la Sinaia pentru degajarea a 16 copaci căzuți pe carosabil și unul pe acoperișul unei locuințe. La Comarnic s-a intervenit cu drujbele pentru degajarea a doi copaci mari, căzuți pe carosabil, iar un al treilea căzut peste o locuință. La Breaza cinci copaci au căzut pe carosabil și două acoperișuri au fost smulse de vântul puternic fiind aruncate peste mai multe autoturisme. Din cauza firelor electrice cazute pe jos, la Breaza a izbucnit și un incendiu de vegetație uscată, pentru stingerea căruia a fost nevoie de intervenția pompierilor. La Ploiești, Câmpina, Plopeni și Mizil s-a intervenit pentru degajarea elementelor de construcție desprinse de la acoperișurile unor blocuri. Alți 13 copaci au fost îndepărtați de pe carosabil și mașini la Valea Doftanei, Cornu, Câmpina, Șotrile, Măneciu și Cheia. Pe DN1A, în zona Cheia, din cauza viscolului puternic, peste 100 de acopaci au văzut pe carosabil, motiv pentru care s-a instituit restricție totală de trafic pe sensul de mers către Brașov, de la km 115 până la limita județului. Miercuri seară a fost închis traficul rutier la Mizil, pe drumul național către Buzău. DN71, în zona orașului Sinaia, până la limita cu județul Dâmbovița, a fost blocat din cauza copacilor căzuți pe carosabil. La fel și pe DJ710, între localitățile Breaza și Adunați, unde viscolul a înclinat stâlpii electrici.
Ca urmare a fenomenelor meteorologice deosebit de grave au fost înregistrate deranjamente colective și individuale în alimentarea cu energie electrică în 96 de puncte de transformare și la 18.619 gospodării din mai multe localități, în 7.653 dintre acestea situația nefiind încă rezolvată nici la ora 8.00, în această dimineață.
Pentru înlăturarea efectelor cauzate de vremea nefavorabilă, noaptea trecută au intervenit 203 pompieri cu 45 de autospeciale, 11 jandarmi, 40 de polițiști și 40 de lucrători de la Drumurile Naționale. Menționăm faptul că, din cauza căderii rețelei de energie electrică, sunt suspendate cursurile școlare la Sinaia, Cheia, Drăgănești și Izvoarele.
O situație deosebuită s-a înregistrat pe DN1, de la Sinaia până la limita cu județul Brașov, unde s-a format o coloană de mașini în care s-a stat timp de aproximativ trei ore, cât s-a intervenit pentru împrăștierea de material antiderapant pe carosabil și degajarea mai mult copaci care afectau circulația rutieră.
(Foto - ISU Prahova)
În urma unui parteneriat încheiat între Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Mediului și Ministerul Apelor și Pădurilor a fost creat planul de acțiune ”Scutul pădurii”, care presupune acțiuni de prevenire și combatere a faptelor ilegale din domeniul silvic.
Vă informam zilele trecute de incidentul în care a fost implicat fostul polițist Bogdan Deftu, găsit într-o baltă de sânge pe peronul Gării Câmpina.
Consiliul Local Câmpina se întrunește miercuri, 19 martie 2025, în ședință extraordinară de îndată pentru a aproba încetarea valabilității unei hotărâri adoptate în mandatul trecut. Este vorba despre HCL nr.90/18 mai 2023 privind Acordul de parteneriat dintre Municipiul Câmpina și Județul Prahova pentru pasajul subteran.
Probabil nu ați înțeles mare lucru din acest titlu, chiar dacă el este corect, dar vă vom explica în rândurile care urmează cine și cum a găsit legătura între pasajul subteran de la Câmpina și un drum județean care leagă câteva comune din sudul județului.