Primarul municipiului Câmpina - Alin Moldoveanu și directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia - Liviu Mușat au semnat, astăzi, la Călărași, la sediul Agenției, contractul de finanțare pentru proiectul ”Îmbunătățirea infrastructurii educaționale prin construirea unei grădinițe”. Este primul contract semnat pentru Câmpina după deblocarea fondurilor europene.
Vă reamintim că Ministerul Dezvoltării a blocat, în urmă cu mai bine de un an, proiectele cu fonduri europene depuse de municipalitatea câmpineană până la stingerea creanțelor generate de corecțiile financiare aplicate de organele de control la mai multe proiecte derulate de administrația Tiseanu, cel mai important fiind pasajul Calea Dacia. Imediat după instalarea la Casa cu Grifoni, noul primar al Câmpinei, Alin Moldoveanu, a obținut deblocarea proiectelor cu fonduri europene, prin eșalonarea datoriei de 6 milioane lei, plătindu-se lunar, la ANAF, câte 100.000 lei pe lună, pe o perioadă de cinci ani.
Contractul pentru construirea grădiniței din Cartierul uniunea Europeană are o valoare de 5.588.997,73 lei, iar realizarea acestui obiectiv va fi finanțată prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de MDLPA. Noua grădiniță va fi o clădire cu parter și etaj, va avea o suprafață construită de 800 mp și trei săli de clasă. Capacitatea va fi de 80 de locuri, din care 40 pentru program prelungit, iar alte 40 alocate celor două grupe care vor împărți o singură sală și vor funcționa în schimburi, cu program normal. Cererea de finanțare pentru acest proiect a fost depusă în primăvara anului 2019.
”În campania electorală nu am promis nimic, dar am spus câmpinenilor că singura soluție pentru dezvoltarea orașului sunt fondurile europene. Și, da, am reușit! De acum, odată cu deblocarea fondurilor europene și, iată, semnarea primului contract cu finanțare europeană, cred că putem discuta despre prezentul și viitorul Câmpinei”, ne-a declarat primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada BP Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.