Poliția Locală nu este o instituție pe care câmpinenii o iubesc prea mult, poate și din cauza unei comunicări deficitare, poate și din cauza necunoașterii atribuțiilor acestei instituții, poate și din cauza comportamentului unor agenți, poate și pentru că oamenii își doresc să-i vadă mai des pe polițiștii locali pe stradă, poate și din alte motive. Undeva există o anumită ruptură între cetățeni și polițiștii locali, iar aici își dorește directorul Poliției Locale, Marius Vișan, să intervină, astfel încât cele două părți să găsească o cale de comunicare și să se sprijine reciproc în beneficiul localității. Probleme sunt multe, iar Poliția Locală are doar două patrule cu care trebuie să acopere, în schimburi, tot municipiul.
În prezent, potrivit directorului Poliției Locale, aruncarea gunoaielor în locuri nepermise este o problemă la care se încearcă găsirea de soluții. ”În privința gunoaielor, misiunea noastră este cu atât mai grea cu cât nu avem de acoperit doar zona centrală a localității, ci un teritoriu mai mare, inclusiv albiile râurilor Prahova, Doftana și Câmpinița, care mărginesc municipiul Câmpina. Încercăm să fim prezenți cât mai mult în teritoriu și avem o bună colaborare cu operatorul de salubritate, astfel încât, în momentul în care apar astfel de gunoaie, să nu rămână prea mult timp acolo, pentru că în astfel de situații imediat mai apar și altele. Facem toate eforturile, prin toate mijloacele, pentru a identifica persoanele care aruncă aceste gunoaie și am dat multe sancțiuni în acest sens, mai multe decât în anii precedenți”, a precizat Marius Vișan.
O altă problemă majoră identificată de directorul Poliției Locale se referă la cerșetorie, mai ales în situațiile în care sunt folosiți minori pentru a se apela la mila publică, un subiect delicat, dificil de abordat, dar în care amenzile aplicate de Poliția Locală Câmpina au crescut simțitor față de anii precedenți.
Vorbind despre imaginea pe care o are Poliția Locală în fața câmpinenilor, Marius Vișan a declarat: ”Am început să urmăresc mai intens rețelele de socializare, dar m-aș bucura dacă înainte de a fi postate imagini cu diverse nereguli din Câmpina, mai întâi am fi apelați noi, Poliția Locală, la dispeceratul care funcționează 24 de ore din 24, șapte zile din șapte. Mai avem de lucrat la acest capitol, un prim pas fiind posibilitatea suplimentară pe care o oferim oamenilor să ne semnaleze direct pe whatsapp orice problemă (0749.263.001). Mesajul ajunge în dispecerat și imediat va fi preluat de un echipaj, sperând ca astfel să fim mai rapid informați și mai prompți. Trebuie să vă spun că sunt și aspecte pozitive în activitatea noastră și avem bucuria ca de multe ori oamenii să ne mulțumească pentru diverse intervenții, uneori venind chiar la sediul nostru. Probabil că va trebui să încurajăm și să popularizăm și noi aceste manifestări, pentru că arată și o altă față a muncii noastre”. (video)
Primăria municipiului Câmpina a încheiat de curând un contract cu o firmă specializată în alpinism utilitar, scopul fiind acela de a tăia copaci care reprezintă un pericol major pentru populație, dar și pentru bunuri.
Dacă mergeți pe străzile din Câmpina și vedeți luminile aprinse la stâlpii de iluminat public, nu trebuie să vă faceți griji... Nu s-a dereglat programul, ci se efectuează reparații la rețeaua de iluminat public.
Ceea ce puțini credeau s-au întâmplat astăzi, vineri, 18 iulie - Băile Minerale Telega s-au redeschis publicului.
Pe DN1, pe raza comunei Cornu, în apropiere de Câmpina, a avut loc un accident rutier grav.