Cerșetoria și gunoaiele aruncate pe domeniul public, principalele probleme identificate de Poliția Locală Câmpina de la începutul acestui an

Actualitate (Categoria articolului)

Poliția Locală nu este o instituție pe care câmpinenii o iubesc prea mult, poate și din cauza unei comunicări deficitare, poate și din cauza necunoașterii atribuțiilor acestei instituții, poate și din cauza comportamentului unor agenți, poate și pentru că oamenii își doresc să-i vadă mai des pe polițiștii locali pe stradă, poate și din alte motive. Undeva există o anumită ruptură între cetățeni și polițiștii locali, iar aici își dorește directorul Poliției Locale, Marius Vișan, să intervină, astfel încât cele două părți să găsească o cale de comunicare și să se sprijine reciproc în beneficiul localității. Probleme sunt multe, iar Poliția Locală are doar două patrule cu care trebuie să acopere, în schimburi, tot municipiul.

În prezent, potrivit directorului Poliției Locale, aruncarea gunoaielor în locuri nepermise este o problemă la care se încearcă găsirea de soluții. ”În privința gunoaielor, misiunea noastră este cu atât mai grea cu cât nu avem de acoperit doar zona centrală a localității, ci un teritoriu mai mare, inclusiv albiile râurilor Prahova, Doftana și Câmpinița, care mărginesc municipiul Câmpina. Încercăm să fim prezenți cât mai mult în teritoriu și avem o bună colaborare cu operatorul de salubritate, astfel încât, în momentul în care apar astfel de gunoaie, să nu rămână prea mult timp acolo, pentru că în astfel de situații imediat mai apar și altele. Facem toate eforturile, prin toate mijloacele, pentru a identifica persoanele care aruncă aceste gunoaie și am dat multe sancțiuni în acest sens, mai multe decât în anii precedenți”, a precizat Marius Vișan. 
O altă problemă majoră identificată de directorul Poliției Locale se referă la cerșetorie, mai ales în situațiile în care sunt folosiți minori pentru a se apela la mila publică, un subiect delicat, dificil de abordat, dar în care amenzile aplicate de Poliția Locală Câmpina au crescut simțitor față de anii precedenți.
Vorbind despre imaginea pe care o are Poliția Locală în fața câmpinenilor, Marius Vișan a declarat: ”Am început să urmăresc mai intens rețelele de socializare, dar m-aș bucura dacă înainte de a fi postate imagini cu diverse nereguli din Câmpina, mai întâi am fi apelați noi, Poliția Locală, la dispeceratul care funcționează 24 de ore din 24, șapte zile din șapte. Mai avem de lucrat la acest capitol, un prim pas fiind posibilitatea suplimentară pe care o oferim oamenilor să ne semnaleze direct pe whatsapp orice problemă (0749.263.001). Mesajul ajunge în dispecerat și imediat va fi preluat de un echipaj, sperând ca astfel să fim mai rapid informați și mai prompți. Trebuie să vă spun că sunt și aspecte pozitive în activitatea noastră și avem bucuria ca de multe ori oamenii să ne mulțumească pentru diverse intervenții, uneori venind chiar la sediul nostru. Probabil că va trebui să încurajăm și să popularizăm și noi aceste manifestări, pentru că arată și o altă față a muncii noastre”. (video)

3431 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1732 vizualizari
23 oct. 2020 21:09

La Cahul (Republica Moldova) a fost realizat locul de joacă finanțat de la bugetul Câmpinei

Încă de anul trecut, municipiul Câmpina a alocat suma de 40.000 lei pentru amenajarea unui loc de joacă pentru copii la Cahul, în Republica Moldova, localitate înfrățită cu Câmpina. Acum, locul de joacă a fost finalizat.

1670 vizualizari
23 oct. 2020 20:47

Ședință de constituire a Consiliului Județean Prahova. Președintele CJ și consilierii județeni au depus jurământul de credință

La Palatul Administrativ din Ploiești a avut loc vineri, 23 octombrie 2020, ședința de constituire a Consiliului Județean Prahova, o ședință festivă în cadrul căreia președintele CJ - liberalul Iulian Dumitrescu și consilierii județeni aleși în urma scrutinului electoral din 27 septembrie au depus jurământul de credință. Printre noii consilieri județeni se numără și doi câmpineni - Rodica Papuc (PNL) și Ioan Adrian Pițigoi (PMP). Luni, 26 octombrie, va avea loc o ședință extraordinară a Consiliului Județean pentru alegerea celor doi vicepreședinți.

Alte stiri recente

928 vizualizari
24 oct. 2020 11:01

Candidații din Prahova pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020

Săptămâna aceasta s-a încheiat depunerea listelor de candidaturi pentru alegerile parlamentare care vor avea loc pe 6 decembrie 2020. Remarcăm, la fel ca și în alte rânduri atunci când este vorba de alegeri parlamentare, numărul extrem de mic de câmpineni prezenți pe listele pentru Parlamentul României, practic, unul singur aflându-se pe un loc eligibil - Ioan Adrian Pițigoi, care deschide lista pentru Senat a Partidului Mișcarea Populară.

1323 vizualizari
24 oct. 2020 07:45

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 24 octombrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.