300 lei/ lunar este valoarea acestei noi burse pe care Ministerul Educației o va introduce odată cu începutul noului an școlar, de la 9 septembrie 2024.
”Este o formă de a stimula progresul individual în învățare”, a spus ministrul Educației, Ligia Deca, despre această nouă bursă.
Bursa de reziliență se va acorda elevilor cu media peste 7 și care se încadrează în primii 30% din fiecare clasă din ciclul gimnazial și liceal. De asemenea, cei care vor primi acest nou tip de bursă școlară trebuie să aibă media 10 la purtare la finalul anului școlar anterior și să nu aibă mai mult de zece absențe într-o lună.
Bursele de reziliență vor fi finanțate de Ministerul Educației.
Căminul Petrol dn Câmpina este un exemplu, din păcate, negativ, de cum arată un spațiu aflat în administrarea unei instituții de învățământ locale.
51 de clădiri aparținând unităților de învățământ din județul Prahova nu au autorizație de securitate la incendiu. 17 dintre acestea au obținut, totuși, avizul ISU, premergător obținerii autorizației.
Preșcolarii și elevii de la 22 de unități de învățământ din județul Prahova vor începe noul an școlar în alte locații și asta pentru că în grădinițele sau școlile de care aparțin se desfășoară sau urmează să înceapă lucrări de reabilitare. În această situație se află inclusiv școli din localități învecinate Câmpinei.
S-a făcut multă vâlvă pe tema mobilizării rezerviștilor militari pentru un exercițiu care a avut loc în județele Prahova și Dâmbovița. Din păcate, mobilizarea pare să fi fost un fiasco și arată că România nu este deloc pregătită pentru un eventual conflict militar.