Incendiu violent la un service auto situat lângă Autogara Câmpina

Social (Categoria articolului)

UPDATE 11.45 - Incendiul a fost lichidat după aproximativ o oră și jumătate. Potrivit reprezentanților ISU, cauza probabilă care a dus la declanșarea acestui incendiu a fost un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată.
UPDATE 10.20 - 40 de pompieri acționează pentru lichidarea incendiului și înlăturarea efectelor negative. Este o intervenție dificilă din cauza temperaturii extrem de ridicate, a materialelor combustibile din hală, dar și din cauza problemelor cu hidranții.
UPDATE 9.50 - Incendiul a fost localizat, nu mai există pericol de explozie, se intervine pentru stingere.
UPDATE 9.25 - De la Ploiești sunt trimise încă două autospeciale de intervenție, în sprijinul pompierilor de la Câmpina.

Un incendiu extrem de puternic a izbucnit în în această dimineață, în jurul orei 9.00, la un service auto de lângă Autogara Câmpina. 25 de pompieri militari de la ISU Prahova intervin cu cinci autospeciale cu apă și spumă, dar focul se manifestă în continuare violent din cauza anvelopelor și acumulatorilor auto din interior.  

Potrivit informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, hala în care a izbucnit incendiul are aproximativ 300 mp. În interior nu se află nicio mașină și, deocamdată, nu există pericolul de propagare la spațiile din vecinătate. În schimb, există pericolul ca acumulatorii din hală să explodeze la temperaturi ridicate. Este așteptat și un echipaj de la Electrica pentru oprirea alimentării cu energie electrică în zonă, foarte aproape de locul incendiului aflându-se firele de înaltă tensiune. Vom reveni.

9774 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marian 31.01.2018 06:58 Bine că nu au fost victime. Primăria Câmpina, proprietarul terenului, trebuie să se gândească serios la îmbârligătura de construcții de acolo. Nici nu mai întreb de autorizații și respectarea condițiilor de urbanism. Iar ISU ar face bine să ne comunice și dacă au fost respectare normele privind securitatea la incendiu. Acum nu a murit nimeni, dar data viitoare?
  • Admin 02.02.2018 11:32 Am șters toate comentariile care nu aveau legătură cu subiectul articolului. Câmpina chiar a fost la un pas de o tragedie cu acest incendiu și nu cred că-și aveau rostul aici comentariile de altă natură sau pe altă temă. Îmi pare rău că le-am dat accept, ar fi trebuit să le șterg încă de la început. Vă rog insistent, dacă aveți ceva de împărțit, împărțiți între dvs. Dacă aveți ceva de comentat la articolele noastre (decent, bineînțeles), vă rog să o faceți pe subiect. Chiar nu-și aveau rostul aici acele comentarii și sper că înțelegeți ce vreau să spun.
  • Driver 02.02.2018 11:53 Mulțumesc pt răspunsul dvs, domnule admin.O zi bună.

Social

1979 vizualizari
23 ian. 2019 09:12

O casă, două anexe și două garaje au fost mistuite de un incendiu, la Talea

Un incendiu puternic a izbucnit în această dimineață la o casă din comuna Talea. Pompierii militari din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova au intervenit cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea focului. A fost o intervenție dificilă pentru că, la sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta violent și generalizat pe o suprafață de peste 200 mp.

2117 vizualizari
22 ian. 2019 11:40

Triajul copiilor, curățenia și aerisirea claselor și dezinfecția băncilor - recomandările DSP Prahova către școli, pentru prevenirea îmbolnăvirilor de gripă

Încă trei decese cauzate de virusul gripal de tip A, subtip H1, au fost înregistrate ieri în România. Este vorba despre trei femei, de 43 de ani, de 51 de ani și de 72 de ani, din Prahova, Gorj și București. În județul Prahova, acesta este al patrulea deces cauzat de gripă. La nivel național, 23 de persoane și-au pierdut până acum viața din cauza gripei, după cum a transmis Institutul Național de Sănătate Publică. Ministrul Sănătății a anunțat că România este în pragul unei epidemii de gripă, săptămâna trecută înregistrându-se 1.155 cazuri de gripă clinică, la nivel național, dintr-un total de peste 90.000 de cazuri de viroze respiratorii. Având în vedere această situație, Direcția de Sănătate Publică Prahova a transmis Inspectoratului Școlar Județean, iar acesta, la rândul său, a transmis tuturor unităților de învățământ, o adresă privind instituirea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor în școli.

Alte stiri recente

2191 vizualizari
23 ian. 2019 20:55

Hora Unirii, dansată de elevii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina

1 comentarii

Pentru că joi, 24 Ianuarie, este zi liberă, elevii și profesorii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina au sărbătorit cu o zi mai devreme Unirea Principatelor Române. În curtea instituției, elevi din toate ciclurile de învățământ (primar, gimnazial, liceal) au dansat Hora Unirii, pentru a marca astfel împlinirea a 160 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, cel care a pus bazele dezvoltării moderne a României prin reformele aplicate în scurta sa perioadă de domnie.

1933 vizualizari
23 ian. 2019 19:56

"Mândria de a fi român", un proiect educațional dedicat Micii Uniri, desfășurat la Școala "Ion Câmpineanu" din Câmpina

Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din Câmpina și Școala Gimnazială Nistorești, aparținând de Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" Breaza, au desfășurat miercuri, 23 ianuarie, un proiect educațional intitulat "Mândria de a fi român". Acest proiect s-a adresat elevilor din ciclul primar și a fost dedicat aniversării Zilei Unirii Principatelor Române. (video)