Pe 27 martie 2019 se împlinesc 101 ani de la unirea Basarabiei cu România, pas decisiv în înfăptuirea României Mari, al cărei Centenar l-am sărbătorit la 1 Decembrie 2018. La Câmpina sunt organizate mai multe manifestări dedicate unirii Basarabiei cu Țara Mamă, prima dintre acesta având loc marți, 26 martie, la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", în organizarea Asociației Cultul Eroilor, filiala Câmpina.
A fost o acțiune frumoasă, de suflet, plină de emoție, la care au participat primarul orașului Cimișlia (înfrățit cu municipiul Câmpina) - Gheorghe Răileanu, profesorul câmpinean Alin Ciupală, consilierul local Viorel Bondoc - reprezentând administrația locală, dar și Asociația Cultul Eroilor, cadre didactice din prestigioasa instituție de învățământ care a găzduit evenimentul, amfitrion fiind profesorul Marcel Vlădescu. Au fost prezenți elevi din două clase a IX-a, în debutul activității corul Colegiului "Nicolae Grigorescu" (coordonat de prof. Elisabeta Milea) asigurând latura artistică a evenimentului prin mai multe cântece.
Le-au vorbit elevilor Gheorghe Răileanu și Alin Ciupală, iar dacă pe acesta din urmă am mai avut ocazia să-l ascultăm la astfel de evenimente, trebuie să precizăm că discursul primarului din Cimișlia a fost plin de substanță, chiar cutremurător prin simplitate și adevăr, dar și prin emoția transmisă. "Dincolo de activitatea mea politică și administrativă - a spus Gheorghe Răileanu - aveți în fața dumneavoastră un veteran al Războiului din Transnistria, unde m-am înrolat voluntar. Trebuie să știți că, în Basarabia, rușii au încercat dintotdeauna să deznaționalizeze populația. Am avut ocazia, înainte de 1989, de a lucra într-un oraș rusesc de la Marea Japoniei, în Extremul Orient, unde am descoperit și trei sate de moldoveni. Vreau să vă spun că niciuna dintre familiile de acolo nu mai știa să vorbească românește. Iar acest lucru se întâmplă și în zilele noastre, sub diverse forme. Cu toate acestea, mai devreme sau mai târziu, am convingerea că frații se vor reuni și Basarabia va fi din nou parte a României".
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.