Grupul Operativ de Lucru de la nivelul municipiului Câmpina s-a întâlnit în cursul zilei de luni, 23 martie, pentru a discuta punerea în aplicare a prevederilor Ordonanței Militare nr. 2 din 21 martie 2020.
Unul dintre aspectele discutate a vizat obligația instituită de ordonanță administrațiilor locale de a identifica și ține evidența persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor. În acest sens, administrația câmpineană face un apel la cetățeni să sprijine această acțiune de identificare transmițând detalii la Dispeceratul Poliției Locale la numerele de telefon 0244.332.420 sau 0800.800.922.
Comunicatul transmis de Grupul Operativ de Lucru condus de primarul Horia Tiseanu mai menționează că persoanele vârstnice identificate vor fi ajutate conform modalităților de sprijin pe care Comitetul Local pentru Situații de Urgență le va găsi. De asemenea, pentru a fi efectuate cumpărături de strictă necesitate, detaliile despre persoanele fără susținători vor fi transmise de Poliția Locală Câmpina Direcției de Asistență Socială, care va verifica situația socială reală, va prelua listele de cumpărături și banii necesari de la persoanele amintite în vederea aprovizionării.
Deocamdată, nu se face nicio referire la persoanele care rămân fără posibilități materiale și au nevoie urgentă de hrană, de medicamente, dar probabil că la o viitoare ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență se vor adopta măsuri concrete care vor lămuri toate aceste aspecte. De asemenea, ne așteptam la prezentarea unei situații cu date ceva mai concrete, fiind la un click distanță o situație de acest gen de la Biroul de Evidența Populației. Din informațiile noastre neoficiale, numărul persoanelor din Câmpina care au peste 65 de ani este în jur de 7.500, iar dacă numai 10% dintre aceștia au nevoie de ajutor, atunci autoritățile vor avea serios de lucru.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.