În scurt timp, Câmpina se va putea mândri cu un sistem de loggeri, care va identifica avariile la rețeaua de apă, un sistem care funcționează cu succes în Londra și Tel Aviv și care nu va implica niciun cost suplimentar pentru câmpinean.
”La Câmpina se încearcă implementarea unui sistem de loggeri care să identifice avariile înainte ca acestea să apară la suprafață. Acest sistem se bazează pe înregistrarea frecvențelor de avarie 250-550hz. Sistemul lucrează în cloud și este gratuit. Sistemul a fost implementat cu succes în Londra și Tel-Aviv. Față de Tel Aviv, spre exemplu, care are 1100 loggeri, Câmpina are în prezent 13 loggeri. Acești loggeri de zgomot sunt aparate care se montează pe branșament, sunt ca un fel de stetoscop, iar pentru Câmpina am decis că vor fi montati în diverse cartiere. Abonații HidroPrahova vor beneficia de acest sistem fără să facă nimic. Noi nu avem decât 20 loggeri cu care vom încerca să acoperim cât mai mult și pe care îi vom reloca săptămânal. Un detaliu important, localizează și eventualele furturi...”, ne-a declarat Marius Bugan, noul șef al Sucursalei Câmpina a HidroPrahova.
Este o investiție interesantă, neașteptată și extrem de modernă, astfel că nu ne rămâne decât să așteptăm implementarea acestui sistem și la Câmpina și, mai ales, să vedem... roadele sale.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.