Fosta conducere a Primăriei Câmpina a știut de existența bacteriei Clostridium în apă. Doar câmpinenilor nu li s-a spus nimic...

Actualitate (Categoria articolului)

Scriam în urmă cu câteva zile despre faptul că "Bacteria Clostridium există de patru ani în apa din Câmpina", dar niciodată nu au fost impuse restricții în consumul apei, iar populația nu a fost anunțată, deși DSP a avertizat HidroPrahova că apa nu este potabilă. Și demonstram acest lucru cu extrase din rapoartele asupra calității apei potabile, întocmite de Direcția de Sănătate Publică Prahova în 2018, 2019 și 2020. Ei bine, trebuie să știți că inclusiv Primăria Câmpina a fost anunțată de problemele cu bacteria depistată în apă, dar lucrurile au fost ținute sub tăcere. Fosta conducere a Primăriei a știut, dar a tăcut.

Într-o postare de pe pagina sa de Facebook, actualul primar al municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, scrie: "Problema cu această bacterie nu a apărut acum, anul acesta, săptămâna trecută. Este o problemă veche, de mai mulți ani, dar cei care ar fi trebuit să o rezolve nu doar că nu au rezolvat-o, ci au ascuns-o! DSP a știut, Hidroprahova a știut, Primăria a știut! Am descoperit mai multe adrese din anii trecuți prin care DSP anunță Hidroprahova și serviciul ADPP din Primărie că probele prelevate de la punctul de ieșire din stația Muscel-Voila arată că APA NU ESTE POTABILĂ, din cauza depistării bacteriei clostridium perfringens". Iar în susținerea spuselor sale, primarul postează una dintre adresele transmise de DSP către HidroPrahova și Primăria Câmpina, în septembrie 2019. (foto) 
În adresa respectivă se menționează că "aceste neconformități creează un risc epidemiologic pentru consumatori", că trebuie identificate cauzele care au condus la neconformități și trebuie luate măsuri de remediere pentru încadrarea apei în parametrii de potabilitate. De asemenea, DSP solicita "avertizarea consumatorilor afectați asupra neconformităților constatate, pentru a nu folosi apa pentru băut, gătit, spălat pe dinți, ci doar pentru evacuarea apelor uzate fecaloid-menajere".
Prin urmare, Câmpina are probleme cu această bacterie de mai mulți ani, dar câmpinenilor nu le-a spus nimeni nimic. Au fost lăsați să bea apă nepotabilă, deși DSP avertiza HidroPrahova și Primăria cu privire la riscul epidemiologic pentru consumatori!

4702 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cristian 19.08.2021 14:12 Ar putea un cititor competent în materie sa ne spună cum sunt încadrate de Codul penal aceste fapte grave (neinformarea cetățenilor asupra riscurilor consumului apei contaminate)? Neglijență criminală?
  • Rammstein 19.08.2021 15:43 Și?.....de fost primar încă mai e liber??...cum ... doarme liniștit cand stia de genocidul ce va fi în oraș.. Bine că actualul primar are sânge în instalații si da de pământ cu trântorii primăriei...si mafia care-l susținea pe fostul.primar...!!.. Dle primar faceti dezinfecție nu numai a apei dar si a cozilor de topor din oraș..pana vor dispărea ...

Actualitate

282 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

221 vizualizari
24 apr. 2024 12:11

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

Alte stiri recente

1755 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1505 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.