Fosta conducere a Primăriei Câmpina a știut de existența bacteriei Clostridium în apă. Doar câmpinenilor nu li s-a spus nimic...

Actualitate (Categoria articolului)

Scriam în urmă cu câteva zile despre faptul că "Bacteria Clostridium există de patru ani în apa din Câmpina", dar niciodată nu au fost impuse restricții în consumul apei, iar populația nu a fost anunțată, deși DSP a avertizat HidroPrahova că apa nu este potabilă. Și demonstram acest lucru cu extrase din rapoartele asupra calității apei potabile, întocmite de Direcția de Sănătate Publică Prahova în 2018, 2019 și 2020. Ei bine, trebuie să știți că inclusiv Primăria Câmpina a fost anunțată de problemele cu bacteria depistată în apă, dar lucrurile au fost ținute sub tăcere. Fosta conducere a Primăriei a știut, dar a tăcut.

Într-o postare de pe pagina sa de Facebook, actualul primar al municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, scrie: "Problema cu această bacterie nu a apărut acum, anul acesta, săptămâna trecută. Este o problemă veche, de mai mulți ani, dar cei care ar fi trebuit să o rezolve nu doar că nu au rezolvat-o, ci au ascuns-o! DSP a știut, Hidroprahova a știut, Primăria a știut! Am descoperit mai multe adrese din anii trecuți prin care DSP anunță Hidroprahova și serviciul ADPP din Primărie că probele prelevate de la punctul de ieșire din stația Muscel-Voila arată că APA NU ESTE POTABILĂ, din cauza depistării bacteriei clostridium perfringens". Iar în susținerea spuselor sale, primarul postează una dintre adresele transmise de DSP către HidroPrahova și Primăria Câmpina, în septembrie 2019. (foto) 
În adresa respectivă se menționează că "aceste neconformități creează un risc epidemiologic pentru consumatori", că trebuie identificate cauzele care au condus la neconformități și trebuie luate măsuri de remediere pentru încadrarea apei în parametrii de potabilitate. De asemenea, DSP solicita "avertizarea consumatorilor afectați asupra neconformităților constatate, pentru a nu folosi apa pentru băut, gătit, spălat pe dinți, ci doar pentru evacuarea apelor uzate fecaloid-menajere".
Prin urmare, Câmpina are probleme cu această bacterie de mai mulți ani, dar câmpinenilor nu le-a spus nimeni nimic. Au fost lăsați să bea apă nepotabilă, deși DSP avertiza HidroPrahova și Primăria cu privire la riscul epidemiologic pentru consumatori!

4290 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cristian 19.08.2021 14:12 Ar putea un cititor competent în materie sa ne spună cum sunt încadrate de Codul penal aceste fapte grave (neinformarea cetățenilor asupra riscurilor consumului apei contaminate)? Neglijență criminală?
  • Rammstein 19.08.2021 15:43 Și?.....de fost primar încă mai e liber??...cum ... doarme liniștit cand stia de genocidul ce va fi în oraș.. Bine că actualul primar are sânge în instalații si da de pământ cu trântorii primăriei...si mafia care-l susținea pe fostul.primar...!!.. Dle primar faceti dezinfecție nu numai a apei dar si a cozilor de topor din oraș..pana vor dispărea ...

Actualitate

746 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.

364 vizualizari
27 iun. 2022 17:38

73,65% promovabilitatea la bacalaureat 2022 în Câmpina, înainte de contestații. Patru eleve au obținut media 10

Pe site-ul Ministerului Educației și la centrele de examinare au fost afișate astăzi, luni, 27 iunie, rezultatele la prima sesiune a bacalaureatului 2022. La nivelul municipiului Câmpina, rata de promovabilitate este de 73,65% cu patru procente mai mare față de promovabilitatea de anul trecut și cu 11 procente mai mare față de 2020. În cifre absolute, situația de la această sesiune a bacalaureatului este următoarea: 534 elevi s-au înscris la bacalaureat (462 din promoția curentă și 72 din promoțiile anterioare). 14 elevi dintre cei înscriși nu s-au mai prezentat la examen, 137 au fost respinși (având media generală sub 6), iar 383 elevi au promovat examenul. Patru eleve au obținut media generală 10 la bacalaureat, toate patru fiind de la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”: Ioana Bianca Buzilă, Cristina Miruna Plopeanu, Ana Maria Gheorghiu Goga și Anisia Mantu.  

Alte stiri recente

51 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.

1229 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov.